Μπλόκαρε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως βρήκε τις λύσεις και κατάφερε να πάρει το παιχνίδι Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δυσκολεύτηκε πολύ να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρήκε λύσεις στο δεύτερο. Το σκορ άνοιξε ένας σκόρερ που δεν το περίμενε κανείς, ένας αμυντικός. Ο λόγος για τον Σάστρε, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, με τον Τισουντάλι να μπαίνει αλλαγή και να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα στην τέταρτη συμμετοχή του σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Μάλιστα του ακυρώθηκε γκολ στις καθυστερήσεις για οφσάιντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν πολύ καλά διαβασμένος και οργανωμένος αμυντικά. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να κυκλοφορήσαν τη μπάλα και να ψάξουν για διαδρόμους προς την εστία του Τσάβες και αφού δεν τον πέτυχαν έψαχναν να γίνουν απειλητικοί με μακρινά σουτ. Ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών όμως φώναξε παρών, πραγματοποιώντας καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ υπήρξαν στιγμές που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κενά στα μετόπισθεν των “ασπρόμαυρων” και παραλίγο να κάνουν τη ζημιά.

Οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, όταν ο Πέρες σούταρε από μακρυά αναγκάζοντας τον Κορτάρσκι σε δύσκολη επέμβαση, την πρώτη του στο ματς. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 19' και μετά δυσκολίας, όταν ο Μουργκ σούταρε εκτός περιοχής, με τον Τσάβες να αποκρούει με το ένα χέρι σε κόρνερ. Ο Παναιτωλικός αναθάρρησε και στο 30' βρέθηκε σε φάση αντεπίθεσης, με τον Τορεχόν να μοιράσει στον Πέρες, αλλά ο Καμαρά τον έκοψε στο σημείο του πέναλτι πριν ολοκληρωθεί ο κίνδυνος.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπουζούκης ανάγκασε με μακρινό σουτ τον Κοτάρσκι σε μία ακόμα δύσκολη διπλή επέμβαση, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφτηκε στο 32' που ο Ντίας βρήκε χώρο αλλά σούταρε άουτ, προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό στους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν να τρώνε τη μία φάση μετά την άλλη και παράλληλα να μην μπορούνε να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφού στις καθυστερήσεις ο Τσάβες έκανε άλλη μία επέμβαση (με τα πόδια) σε προσπάθεια του Τσάβες.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου δεν έκανε άμεσα τις κινήσεις του, δίνοντας πίστωση στην ενδεκάδα που ξεκίνησε. Η ομάδα μπήκε με μεγαλύτερη δυναμική και διάθεση να σκοράρει, όντας περισσότερο κινητικός και αποτελεσματικός. Στο 47' ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε με ένα αδύναμο πλασέ την ετοιμότητα του Τσάβες, ο οποίος ένα λεπτό μετά είχε εξίσου θετική αντίδραση σε σουτ του Ντεσπότοφ εκτός ισορροπίας, ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού όμως δεν μπορούσε να έχει συνέχεια την τύχη με το μέρος του.

Στο 51' και πάλι από γρήγορη μετάβαση σε φάση επίθεσης, ο Καμαρά βρήκε με όμορφη πάσα τον Ντεσπόντοφ, εκείνος γέμισε από δεξιά και ο Σάστρε νίκησε στον αέρα τον Λιάσο, πήρε την κεφαλιά και... κάρφωσε τον Τσάβες για το 1-0, το οποίο έκανε περισσότερο άνετους τους γηπεδούχους στις κινήσεις τους, αφού είχαν αποβάλλει το άγχος του γκολ. Οχτώ λεπτά αργότερα ο Ντεσπότοφ βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Τσάβες, από πάσα του Σβαμπ, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού είχε και πάλι απάντηση, όπως και στο 65' σε προσπάθεια του Αυστριακού χαφ αυτήν τη φορά.

Μετά ακολούθησαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου, βάζοντας στο παιχνίδι Ζίβκοβιτς, Τάισον, Οζντόεφ και Τισουντάλι. Η επιλογή του Ρουμάνου βάσει αποτελέσματος του βγήκε. Γιατί οι βασικοί τον δικαίωσαν, ανοίγοντας το σκορ, ενώ στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο τέρμα, με συνεργασία του Ζίβκοβιτς με τον Τισουντάλι, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα και μάλιστα περνώντας τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Τσάβες που προηγουμένως είχε πιάσει τα άπιαστα.

Αποθέωση όμως γνώρισε κατά την είσοδό του στο 85' ο Σόλα Σορετίρε, ο οποίος είχε ευκαιρία αλλά νικήθηκε απέναντι από τον Τσάβες στο 89', όπως και ο Τάισον ένα λεπτό αργότερα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σοάρες έπιασε σέντρα-σουτ από αριστερά με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να βγάζει και πάλι τη φάση. Στις καθυστερήσεις ο νεαρός Άγγλος είχε άλλη μια ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά.