Πλησίασε σε μια πολύ μεγάλη δεύτερη σερί γκέλα, αλλά την απέφυγε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (25/8) στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με τα χίλια ζόρια του Λεβαδειακού με 1-0 για τη 2η αγωνιστική της Super League.

Οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί και αν δεν ήταν ο Άντραζ Σπόραρ στην κατάλληλη θέση στο 90’+6, δεν θα είχαν γλιτώσει ένα νέο κάζο μετά το 0-1 της πρεμιέρας από τον Αστέρα Τρίπολης.

Πολύ αργή η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, δίχως εμπνεύσεις και φαντασία στο παιχνίδι της, τα βρήκε… σκούρα κόντρα στο μαχητικό σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου, που άξιζε να πάρει την ισοπαλία, για να λυγίσει εντέλει στις καθυστερήσεις.

Ένας Αλόνσο που δεν δικαιώθηκε σε καμία περίπτωση με την επιλογή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Φώτη Ιωαννίδη κι ένα «τριφύλλι» που αν παρουσιαστεί έτσι στη ρεβάνς της Πέμπτης (29/8) με τη Λανς, προφανώς δεν έχει καμία τύχη για την πρόκριση στη League Phase του Conference League.

Το παιχνίδι άρχισε με τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου να αγγίζουν μόλις στο 1o λεπτό το 0-1, καθώς ο Γιαννιώτας έπιασε το γυριστό σουτ από το κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Μπάλτσι, για να αποκρούσει ο Ντραγκόφσκι και με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 3’ ο ΠΑΟ απάντησε στις ευκαιρίες, καθώς ο Μαντσίνι έβγαλε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά ο Γερεμέγεφ στο τετ α τετ με τον Γκροφ με πλασέ έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα.

Στο 5’ ο Γιαννιώτας έκανε μια δυνατή σέντρα από δεξιά και ο Όζμπολτ δεν έκανε καλή προβολή, για να φύγει άουτ η μπάλα, με το ρυθμό να πέφτει κάπως στη συνέχεια και ύστερα από το… εκρηκτικό ξεκίνημα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά.

Στο 23’ ο Τσέριν συνεργάστηκε ωραία με Μακσίμοβιτς και Γερεμέγεφ και πλάσαρε από κοντά, αλλά με τα πόδια έκανε σπουδαία απόκρουση ο Γκροφ, με τον Πελίστρι στο 41’ να σουτάρει από πλάγια δεξιά και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Το α’ ημίχρονο έληξε με αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και με συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου, για να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος με ευκαιρία με το… καλημέρα.

Στο 46’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, με τους Βαγιαννίδη και Σένκεφελντ να μην μπορούν να μπουν στην πορεία της μπάλας, η οποία έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τον Λεβαδειακό να βρίσκει γκολ στο 54’ ο Γιαννιώτας, όμως με τη συνδρομή του VAR δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Όζμπολτ, που έκανε την πάσα.

Ο Αλόνσο με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έκανε τριπλή αλλαγή, με Σπόραρ, Τζούρισιτς και Τετέ να αντικαθιστούν Πελίστρι, Μπακασέτα και Μαντσίνι, συνεπώς πήγε σε σχήμα με δίδυμο στην επίθεση τους Σπόραρ και Γερεμέγεφ, για να ακολουθήσει στο 70’ και ο Μλαντένοβιτς αντί του Μαξ, με προφανή στόχο οι καλές σέντρες του Σέρβου να αξιοποιηθούν από τους δύο φορ.

Οι Βοιωτοί, από την πλευρά τους, αμύνονταν υποδειγματικά, με τους κυπελλούχους Ελλάδας να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάση, όντας πολύ αργοί στις κινήσεις τους, ενώ στο 76’ ο Κάσσος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ήταν πολύ κακό το πλασέ του και χάθηκε η ευκαιρία για τον Λεβαδειακό.

Στο 90’+1 ο Γερεμέγεφ έχασε το… άχαστο πλασάροντας άστοχα σε κενή εστία και με εξουδετερωμένο τον Γκροφ ύστερα από την αρχική απόκρουσή του σε σουτ στην κίνηση του Μακσίμοβιτς, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και ο Τετέ με μια συρτή εκτέλεση φάουλ, για να δώσει τελικά τη λύση ο Σπόραρ στο 90’+6.

Ο Σλοβένος φορ απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά την εντυπωσιακή απόκρουση του Γκροφ στην κεφαλιά του Τετέ ύστερα από σέντρα του Μλαντένοβιτς, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι και ο Σπόραρ ακολουθώντας τη φάση λύτρωσε τον ΠΑΟ, που πήρε τελικά τη νίκη.

Διαιτητής ήταν ο Τσετσίλας (Kαστοριάς) με βοηθούς τους Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) και Ψύλλο (Λέσβου). Στο VAR ήταν ο Τζήλος (Λάρισας) και ο Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 37’ Μπακασέτας, 74’ Τσέριν - 45’+1 Κωστή, 89’ Μπάλτσι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ (70’ Μλαντένοβιτς), Μακσίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Μπακασέτας (60’ Τζούρισιτς), Πελίστρι (60’ Σπόραρ), Μαντσίνι (60’ Τετέ), Γερεμέγεφ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Βήχος, Παπαδόπουλος, Πλέγας (77’ Μεχία), Κωστή (60’ Λαμαράνα), Κάσσος, Πεντρόσο (77’ Ρόμο), Γιαννιώτας (82’ Γιοκέ), Μπάλτσι, Όζμπολτ (60’ Συμελίδης).