Άρης: Επιμονή για την περίπτωση του Τζόναθαν Σίλβα αναμένεται να δείξει ο Άρης, ο οποίος στοχεύει στον Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο ώστε να καλύψει το κενό που υπάρχει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στον ορίζοντα υπάρχει και ο Χουάνκαρ, αλλά όχι με τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν στο μπλοκάκι τους, εδώ και πολύ καιρό, τον 29χρονο μπακ, όπως και την περίπτωση του Χουάνκαρ, ωστόσο ο Σίλβα φαίνεται να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με τους ''κιτρινόμαυρους'' να έχουν φτάσει σε συμφωνία με τη Χετάφε, ωστόσο όχι ακόμα με τον ποδοσφαιριστή. Ο πρώην μπακ του Παναθηναϊκού όμως ζητά... πολλά και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει βήμα εμπρός στις συζητήσεις.

Όσον αφορά τον Σίλβα, πρόκειται για ποδοσφαιριστή “προϊόν” των ακαδημιών της Εστουδιάντες από την οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2014 ο σύλλογος της Λισαβόνας πληρώνοντας το ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν έκανε και δύο συμμετοχές στην Εθνική της Αργεντινής. Τον Ιανουάριο του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόκα Τζούνιορς (36 συμ. /2 γκολ, 3 ασίστ), απ’ όπου επέστρεψε στην Σπόρτινγκ το καλοκαίρι του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε για έξι μήνες δανεικός στη Ρόμα. Στην Ιταλία έκανε μόλις δύο συμμετοχές και με την επιστροφή παραχωρήθηκε στην Λεγκανές, η οποία το 2019 αγόρασε τα δικαιώματά του έναντι του ποσού των 2.7 εκατ. ευρώ.

Σε μία διετία στην ισπανική ομάδα κατέγραψε τις πιο παραγωγικές χρονιές στη μέχρι τώρα καριέρα του, με πέντε γκολ και 13 ασίστ σε σύνολο 88 συμμετοχών. Το καλοκαίρι του 2021 η Χετάφε πλήρωσε 2.5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματά του αλλά μέχρι σήμερα έχει μόλις 11 συμμετοχές στον συγκεκριμένο σύλλογο. Τη σεζόν 2022/23 έπαιξε δανεικός στη Γρανάδα (14 συμ.) και πέρυσι στην Αλμπαθέτε.

Πηγή: metrosport.gr