Τα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός με την Athens Kallithea. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 2-1 της ομάδας των νοτίων προαστίων, ύστερα από ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με γκολ του Βέλντε, ωστόσο ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Ουλντρίκις, αλλά ο Γιάρεμτσουκ, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στα ερυθρόλευκα, έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Έτσι η ομάδα του Πειραιά έκανε το δύο στα δύο στη Super League, ενώ η Καλλιθέα που ήρθε ισόπαλη στη Λιβαδειά στην πρεμιέρα παραμένει χωρίς νίκη.

Με Κααμπί στην επίθεση

Η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στο Βόλο για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν ο Ελ Κααμπί αντί του Κωστούλα στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία, με Ροντινέι και Ορτέγκα στα άκρα της άμυνας, ενώ το αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν ο Πιρόλα με τον Μπιανκόν. Έσε και Ντόι ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Τσικίνιο μπροστά τους, ενώ Μαρτίνς και Βέλντε αγωνίστηξαν φτερά της επίθεσης, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Μπιανκόν (70 Ντάνι Γκαρθία), Πιρόλα, Έσε (49' Στάμενιτς), Ντόι, Τσικίνιο (70' Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς, Βέλντε (70' Μασούρας), Ελ Κααμπί.
Καλλιθεά: Μπαραγάν – Μεχίας (40’ Ντεμέτριους), Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης - Μανθάτης, Ματίγια, Μότοκ, Σοΐρι (75’ Χάνουσεκ) – Μερκάτι (46’ Μτιμπά), Μουτίνιο - Ουλντρίκις

Πρόβλημα με το VAR

Με ένα απρόοπτο ξεκίνησε το παιχνίδι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της μετάδοσης από την COSMOTE TV, ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου στο 5ο λεπτό, ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει σε on-field review αν χρειαστεί και ενημέρωσε τους τιμ μάνατζερ των δύο ομάδων, τονίζοντάς τους πως το «παίρνει πάνω του». Τελικά στο 23ο λεπτό το πρόβλημα διορθώθηκε!

Με αέρα Βέλντε

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε το μονοπώλιο! Η μπάλα ήταν διαρκώς στα πόδια των Πειραιωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να την κυκλοφορήσουν, βρήκαν όμως πολύ καλά οργανωμένη την άμυνα της Καλλιθέας. Ο Κααμπί δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα στόπερ των φιλοξενούμενων. Αυτός όμως που «ξεκλείδωσε» τους γηπεδούχους ήταν ο Βέλντε που με τη διάθεση και τις κινήσεις του αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό του επιθετικού παιχνιδιού. Στο 14' ο Νορβηγής δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Ορτέγκα και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 δεν έλυσε βέβαια το πρόβλημα στη δημιουργία, γι'αυτό και είχαμε φάση κάθε σχεδόν δέκα λεπτά. Στο 27 ο Τσικίνιο σούταρε από δεξιά, ο Μεχίας απομάκρυνε και στη συνέχεια ο Μαρτίνς σημάδεψε άουτ από καλή θέση. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 36', όταν ο Βέλντε με αέρινη κίνηση σούταρε από θέση μέση δεξιά, αλλά ο Μπαραγκάν απέκρουσε με τον πόδι, στερώντας από τον Νορβηγό το δεύτερό του γκολ.

Ισοφάριση με Ουλντρίκις

Η Καλλιθέα παρότι στάθηκε άτυχη, γιατί έχασε τον Μεχίας από τραυματισμό κατάφερε να δείξει σφιγμό στο 42'. Ο Σοϊρί βρήκε πεδίο βολής από θέση έξω αριστερά, η μπάλα χτύπησε στον Ντόι και εξοστρακίστηκε εκτός γηπέδου. Ό,τι δεν κατάφεραν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Καλλιθεάτες το πέτυχαν στην εξέλιξη του δεύτερου μέρους δείχνοντας, ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι για τον Ολυμπιακό.

Στο 60' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα δεν βγήκε από την περιοχή του Ολυμπιακού και ο Ουλντρίκις από κοντά έκανε το 1-1. Ο Λετονός είχε προειδοποιήσει στο 47' όταν απέφυγε τον Μπιανκόν και σούταρε πάνω στον Τζολάκη, οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έχασαν δύο λεπτά αργότερα τον Έσε λόγω προβλήματος τραυματισμού δεν έλαβαν το μήνυμα και η Καλλιθέα τους τιμώρησε, βάζοντάς τους δύσκολη αποστολή, όπως αυτές που βίωσαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, απέναντι σε Λαμία, Παναιτωλικό και Λεβαδειακό.

Λύση με Γιάρεμτσουκ

Οι κινήσεις του Μεντιλίμπαρ από τον πάγκο έδωσαν μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και βρήκαν τη λύση για να γυρίσουν το παιχνίδι. Το σουτ του νεοεισελθέντα Μασούρα από θέση έξω αριστερά στο 76' ήταν εύκολη λεία για τον Μπαραγκάν, ένα λεπτό αργότερα όμως ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας δεν ήταν τόσο τυχερός. Ύστερα από εκτός περιοχής σουτ του Στάμενιτς που επίσης είχε μπει στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπαραγκάν απέκρουσε, η μπάλα από κόντρα βρήκε τον Γιάρεμτσουκ που στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έκανε το 2-1. Η φάση όμως εξετάστηκε στο VAR για οφσάιντ του Κααμπί που επηρέαζε τη φάση, διαιτητής Ευαγγέλου και VARίστας Τσαγκαράκης όμως κατοχύρωσαν το τέρμα του Ουκρανού, το οποίο ήταν το πρώτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά που έκανε το δύο στα δύο στη Super League.