Ηρακλής Τσίκινης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκαν οι πρώην διαιτητές και νυν σχολιαστές διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας και Ηρακλής Τσίκινης, σχολιάζοντας υπό το δικό τους πρίσμα, το νικητήριο γκολ του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, που έδωσε τους τελικά τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό έναντι της Athens Kallithea.

«Αν αρχίσουν να δημοσιοποιούνται οι συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών, οι αποφάσεις θα είναι μισές και μετά θα καταλήξουν να μην μιλάει ο ένας στον άλλον. Θα φοβούνται ότι θα εκτεθούν. Επίσης, οι αμφισβητούμενες φάσεις θα πρέπει να μπαίνουν στα μάτριξ του γηπέδου, γιατί αυτοί που είναι στο γήπεδο έχουν την αμφιβολία και αυτό μπορεί να φέρει τη βία. Όμως αυτό πρέπει να γίνει, αφότου πρώτα μπει η αυτόματη τεχνολογία.

Όταν υπάρχει το VAR, προσωπική άποψη δεν έχει κανένας. Αν ο ένας έχει 41 νούμερο παπούτσι και ο άλλος 40, δεν μπορώ να το ξέρω. Μιας και υπάρχει η αμφισβήτηση, ας μπει το καινούριο σύστημα επί τόπου. Αφού έχουμε ήδη ένα δύο διαιτητικά παραδείγματα, ας μπει, γιατί θα είναι το καλύτερο για όλους μας», είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας.

«Αυτά τα πολύ οριακά οφσάιντ έχουν πάντα μια αμφισβήτηση, παρόλο που έχει μπει το VAR, καθώς δεν παύει να μπαίνει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Ο βαρίστας σταματά την εικόνα για να μπούνε οι γραμμές. Όπως το βγάλανε τεχνολογικά έπρεπε να μετρήσει. 

Από την άλλη υπάρχουν αμφισβητήσεις για την επαφή, που κάνει με το χέρι του ο βαρίστας. Εγώ, θα πάω με τον βαρίστα γιατί δεν θέλω να αμφισβητήσω τις γραμμές που έβαλε. Το μόνο που μπορεί να έχει συμβεί είναι να έχει γίνει ένα μικρό λάθος στο στοπ καρέ της μπάλας», είπε ο Ηρακλής Τσίκινης.