Αμυντικό μέσο ψάχνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη θέση τού Τόνι Βιλένα στην 11άδα, καθώς ο διεθνής Ολλανδός άσος δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τη διαφορά και να δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε.

Με αποτέλεσμα έναν χρόνο μετά οι Πράσινοι να ψάχνουν ξανά για ποδοσφαιριστή για τη θέση 8, προκειμένου να μπορεί να συνυπάρξει με τους Μαξίμοβιτς, Αράο και Τσέριν στο ίδιο σχήμα. Κάπως έτσι βρέθηκε στην επικαιρότητα του Τριφυλλιού το όνομα του Σέρτζιο Ολιβέιρα, που στην Ελλάδα τον είχαμε δει τη σεζόν 2018/19 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς ο 32χρονος άσος δεν έχει μέλλον στη Γαλατασαράι.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Πόρτο, Ναντ, ΠΑΟΚ και Ρόμα, ενώ το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα λήγει το καλοκαίρι τού 2026 και το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που αναλύει αγώνες σε Τουρκία και Πορτογαλία (στη συνεχεια θα είναι χρήσιμες οι παρατηρήσεις του και για την περίπτωση του Ροντρίγκο Σαλαζάρ, της Μπράγκα), προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήσιμες πληροφορίες για τον διεθνή Πορτογάλο άσο.

"Για αυτό δεν έπαιζε πέρσι - Ήθελε να φύγει από τον Γενάρη - Με Αράο και Μαξίμοβιτς στην 11άδα"

"Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τα στοιχεία του αφού στην Ελλάδα τον ξέρουμε καλά, είναι 8άρι με σουτ και ποιότητα που δεν σκυλιάζει και, αν επιστρέψει, θα είναι για να παίξει βασικός στη θέση του Βιλένα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Πέρσι δεν έπαιζε γιατί υπήρχε κάποιος όρος στο συμβόλαιο, αλλά δεν τον ήθελε πολύ και ο προπονητής. Υπήρχαν κι άλλες λύσεις, θέλει να φύγει και ο ίδιος και από τον περασμένο Γενάρη ψάχνουν. Αλλά έχει μεγάλο συμβόλαιο και δεν έβρισκαν λύση".

Πώς μπορεί να συνυπάρξει με το υλικό της ομάδας;

"Με Αράο ή με τον Μαξίμοβιτς θα ταίριαζε, αλλά θα μπορούσε να παίξει και στη θέση 10 σε κάποια δύσκολα ματς με αυτούς τους δύο πίσω του".

Πόσο εύκολο πιστεύεις ότι είναι να έρθει στον Παναθηναϊκό;

"Θα βρεθεί λύση με τη Γαλατασαράι αν τα βρει με τον παίκτη ο Παναθηναϊκός. Θέλουν από τον Γενάρη να τον διώξουν και πιστεύω ότι δεν θα είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία".

"Ο Σαλαζάρ έδιωξε Όρτα από την Μπράγκα - Δεν θα φύγει για Παναθηναϊκό"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στόχος τού Παναθηναϊκού είναι και ο Ροντρίγκο Σαλαζάρ, της Μπράγκα. Λέγεται ότι ο 25χρονος Ουρουγουανός χαφ είναι πρώτη επιλογή στη λίστα τού Ντιέγκο Αλόνσο, που θέλει με έναν συμπατριώτη του (όπως έκανε δηλαδή με τον Φακούντο Πελίστρι) να αναβαθμίσει τη μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού.

Ο Σαλαζάρ έχει χρηματιστηριακή αξία 12 εκατομμύρια ευρώ, πήγε στη Μπράγκα τον Ιούλιο του 2023 με μεταγραφή 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, καθώς σε 8 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ.

Ο Δ. Βασιλάκος μάς είπε για την περίπτωσή του: "Δεν προκύπτει ότι μπορεί να φύγει, από πέρσι ήταν βασικότατος και, μάλιστα, για αυτό δεν υπολόγιζαν τον Όρτα και είχε έρθει στον Ολυμπιακός. Πυλώνας και βασικός".

Με άλλα λόγια είναι περισσότερο ευσεβής πόθος και λιγότερο υλοποιήσιμη συνθηκη η μεταγραφή του;

"Πολύ δύσκολη περίπτωση, αν φύγει από την Μπράγκα θα είναι για Πόρτο και Μπενφίκα η για να πάει στην Ισπανία".