Μαρία Χωριατάκη: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή, «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε η η μητέρα που όπως υποστηρίζει δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς, όταν με τον 14χρονο γιό της βρέθηκε έξω από το γήπεδο της Τούμπας, θέλοντας να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Σάμροκ Ρόβερς.

«Και εγώ και το παιδί είμαστε λίγο σοκαρισμένοι. Ξεκινήσαμε από τη Χαλκιδική να δούμε τον αγώνα, είχαμε κανονικά τα εισιτήρια και τις ταυτότητές μας. Στις 8:20 περάσαμε από τον έλεγχο και ήμασταν από το κάγκελο και μέσα για να περάσουμε τα τουρνικέ, μέχρι να έρθει και η υπόλοιπη παρέα μας.

Έρχεται κάποιος κύριος, που μου μιλάει στον ενικό και με ρωτάει... «Τι κάνεις εδώ;». Εγώ του εξήγησα πως περιμέναμε την υπόλοιπη παρέα μας για να μπούμε όλοι μαζί μέσα και να μη χαθούμε. 

Τότε, μου λέει και πάλι στον ενικό «Δείξε μου τα εισιτήρια». Επειδή έβρεχε καταρρακτωδώς προσπαθούσα να ανοίξω το κινητό μου και δεν άνοιγε λόγω της βροχής, για να του τα δείξω. Τότε, με σπρώχνει και μου λέει... «Φύγε από εδώ ρε». Το παιδί βλέποντας αυτή την κίνηση, μπήκε ανάμεσά μας και πήγε να με υπερασπιστεί, λέγοντας «γιατί συμπεριφέρεστε έτσι στη μητέρα μου»

«Έπεσε μία διμοιρία πάνω στο παιδί»

«Τότε πέφτει μια διμοιρία πάνω στο παιδί και το ρίχνει στο κάγκελο. Ευτυχώς, που το τραβήξανε κάποιοι οπαδοί απ' έξω, γιατί θα χτυπούσε τη μέση του. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος να φερθούν έτσι, δεν γινόντουσαν επεισόδια ή κάτι σχετικό. Ήταν λίγα λεπτά, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Όταν πήγα να κάνω μήνυση και αναγνώρισα τους δύο, που δεν φορούσαν κράνος, μου είπαν να μην το προχωρήσω, διότι περνούσαν δύσκολες στιγμές, λόγω του αγώνα. Κι εγώ όμως τους εξήγησα ότι πέρασα δύσκολες στιγμές, μεγαλώνοντας μόνη μου το παιδί, γιατί έχει χάσει τον πατέρα του εδώ και 1,5 χρόνο και το φέρνω από τη Χαλκιδική, σε κάθε ματς σχεδόν, καθόλα νόμιμα. Δεν θέλω να βάλω στο τσουβάλι όλους τους αστυνομικούς, αλλά δεν γίνεται να καταχράζεται κάποιος έτσι την εξουσία».

«Κατέθεσα μήνυση»

Συνέχισε την περιγραφή της, με τα όσα έλαβαν χώρα, λέγοντας: «Υπέβαλα μήνυση, απευθύνθηκα και στην ΠΑΕ και μου είπαν να κάνω κανονικά την μήνυση. Με καθοδήγησαν, πήραν και θέση με μια ανακοίνωση και εγώ το προχώρησα με μήνυση και αναγνώριση των αστυνομικών. 

Όταν μπήκαμε στο γήπεδο, δεν μπορούσα να καθίσω και πήγα να ζητήσω τα στοιχεία του κυρίου. Όμως έβαλε κατευθείαν το αδιάβροχο, για να μην δω το νούμερό του. Σε κάθε περίπτωση, εγώ είδα το παιδί μου να το παίρνει μια διμοιρία ΜΑΤ και να το πετάει στο κάγκελο, λες και είναι αλήτης. Ήταν σοκαριστικό! Δεν είναι κανά αλητάκι, είναι αριστούχος μαθητής, ενώ εγώ είμαι φιλόλογος. Θέλω να πιστεύω ότι η υπόθεση θα προχωρήσει. 

Απευθύνθηκα και στην ΠΑΕ. Μου είπαν ότι πρέπει να το προχωρήσεις, με καθοδήγησαν. Έβγαλαν και μία ανακοίνωση από την πλευρά τους. Θέλω τα στοιχεία του κυρίου, ήταν υποχρεωμένος να τα δώσει... Αν ζητούσε συγγνώμη, ίσως και να το σκεφτόμουν ξανά και να μην έκανα τη μήνυση.

Εμείς στο γήπεδο είμαστε κάθε εβδομάδα και μάλιστα φίλος του μπαμπά του, τον πήρε μαζί του και στο εξωτερικό σε δύο αγώνες. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι ανάλογο. Δεν θέλω να τα βάλω με την αστυνομία, γιατί υπάρχουν αξιόλογοι αστυνομικοί, που κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν, όμως και κάποιοι που δεν την κάνουν, και δεν γίνεται να ξεσπούν σε μια μητέρα με ένα 14χρονο παιδί. Πλέον, το παιδί μου μου λέει πως δεν θέλει να πάει στο γήπεδο, γιατί σοκαρίστηκε. Αυτό το παιδί πρέπει να του αλλάξω και την εντύπωση που έχει για την αστυνομία», είπε η Μαρία Χωριατάκη.