Ξεκινώντας από τα δεδομένα αυτής της ιστορίας, δεν αμφισβητείται η επαφή του Άρη με τον Αργεντίνο επιθετικό κατά τις αρχές του Ιούλη όταν έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Σε μια εποχή κατά την οποία ο Σέρχιο Αραούχο κυκλοφορούσε στην αγορά αξιώνοντας ετήσιες απολαβές μεγαλύτερες των 600-700 χιλιάδων ευρώ. Αν όμως κάθε επαφή μεταξύ ομάδας και ποδοσφαιριστών στοιχειοθετούσε και προσπάθεια συνεργασίας, τότε όλες οι ομάδες θα απαρτίζονταν από… διακόσιους παίκτες.
Διαβάστε επίσης...
Στο ίδιο διάστημα επικρατούσε η βεβαιότητα περί ερχομού πρότασης – από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας – για την πώληση του Λορέν Μορόν παράλληλα της εκτίμησης ότι αυτή θα ξεπερνούσε τα 6 εκατ. ευρώ. Παραμένοντας στην ίδια περίοδο, παράλληλα της επαφής που πράγματι έγινε με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, οι «κίτρινοι» είχαν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και με άλλους επιθετικούς υποδηλώνοντας έτσι τις προθέσεις τους. Εν τέλει, τα δεδομένα εκείνης της περιόδου ήταν αρκετά διαφορετικά συγκριτικά με τα αντίστοιχα τωρινά.
Εκ τότε, ο Σέρχιο Αραούχο δεν βρήκε… λιμάνι για να αράξει και προφανώς οι προτάσεις που έλαβε στα χέρια του απείχαν αρκετά από τις οικονομικές και αγωνιστικές προϋποθέσεις που ο ίδιος είχε θέσει. Ο δε Άρης ασχολήθηκε με αρκετές περιπτώσεις επιθετικών και μέσα από τις προτάσεις που κατέθεσε σε Μπερνάρ Μενσά και Μουνίρ Ελ Χανταντί – αμφότερες ήταν κοντά ή και μεγαλύτερες του εκατομμυρίου για ετήσιες απολαβές – έδειξε ότι οι «δεύτερες σκέψεις» του για τον Σέρχιο Αραούχο δεν είχαν να κάνουν τόσο με τις οικονομικές απαιτήσεις του όσο με τον αγωνιστικό ρόλο που είναι σε θέση να υπηρετήσει κι αν αυτός αξίζει τα χρήματα που αξιώνει.
Ακολούθησε ένα διάστημα… επιδερμικής ενασχόλησης στη διάρκεια του οποίου ο Άρης δεν «έκοψε» τις γραμμές αλλά δεν έκανε και ουσιαστική κίνηση. Στις τελευταίες ώρες αναφέρεται με σιγουριά ότι η περίπτωση του Αραούχο επέστρεψε στο προσκήνιο αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις για αναρριχηθεί στη λίστα. Μία εξ’ αυτών είναι η εξέλιξη της υπόθεσης του Λορέν Μορόν γιατί στον Άρη δεν είδαν ποτέ τον Αραούχο ως τον βασικό υποψήφιο για την αντικατάσταση του Ισπανού επιθετικού. Αυτό έδειξαν εξάλλου και οι πράξεις τους και πιο συγκεκριμένα από τις απόπειρές τους για την προσέγγιση άλλων επιθετικών.
Αν δηλαδή αποφασίσει ο Άρης την επαναφορά του στην περίπτωση του Αραούχο αυτό θα γίνει με σκοπό να έχει υποστηρικτικό ρόλο στην επίθεση κι αυτό θα έχει συγκεκριμένο κόστος. Γι’ αυτόν τον λόγο η υπόθεση του Λορέν Μορόν θα παίξει ρόλο και στην εξέλιξη της υπόθεσης Αραούχο. Είναι δεδομένη η εκτίμηση στο πρόσωπό του και κατ’ επέκταση στην ποδοσφαιρική ικανότητά του, δεν υπάρχει όμως και η πρόθεση απόκτησής του με σκοπό να διαδραματίσει ρόλο αντίστοιχο με αυτόν που είχε ο Μορόν την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
Μια δεύτερη προϋπόθεση έρχεται σε άμεση συνάρτηση με το γεγονός ότι πλησιάζει το τέλος της μεταγραφικής περιόδου σ ένα σωρό Πρωταθλήματα. Αυτό σημαίνει: Πίεση στον Άρη για να προσθέσει έναν δεύτερο επιθετικό αλλά και στους παίκτες που τον απασχολούν και οι οποίοι ανήκουν μεν σε άλλες ομάδες αλλά ξέρουν ότι δεν βρίσκονται στα πλάνα των τεχνικών επιτελείων. Κι όταν υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας ολόκληρου αγωνιστικού γύρου, συνήθως μειώνονται τα κριτήρια και οι παίκτες κρίνουν βάσει των πραγματικών δεδομένων και όχι αυτών που θα ήθελαν να ισχύουν. Αναλόγως θα φανεί και το μέλλον της υπόθεσης του Σέρχιο Αραούχο.
Πηγή: Metrosport