Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι οπαδοί τού ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι, καθώς είδαν την ομάδα τους να κινείται με ταχύτητα και μεθοδικότητα στο μεταγραφικό παζάρι και να ενισχύεται σημαντικά σε θέσεις που πονούσε. Κυριότερη όλων ήταν εκείνη στη γραμμή κρούσης τού συλλόγου που ο Δικέφαλος είδε πέρσι τον Αλί Σαμάτα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της θέσης.

Το μέλλον του βρίσκεται μακριά από την ομάδα και ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είχαν δείξει ομάδα από το αραβικό ποδόσφαιρο αλλά και μια ακόμα από την Κύπρο. Προφανώς καμία δεν δίνει χρήματα για να τον αποκτήσει, ενώ οι Κύπριοι δεν μπορούν να καλύψουν το 1 εκατ. ευρώ που έχει στο συμβόλαιό του ως κασέ - Τυπικά ίσως δεν μπορούν ούτε το μισό από αυτό το συμβόλαιο.

Σε κάθε περίπτωση ο Σαμάτα έτσι ή αλλιώς θα φύγει, καθώς Τισουντάλι και Τσάλοφ λαμβάνουν σχεδόν 3 εκατ. ευρώ και δεν είναι δυνατόν η ομάδα να πληρώνει συνολικά 4 εκατ. ευρώ για τη γραμμή κρούσης και το 1 εκατ. ευρώ από αυτά να είναι για τον Σαμάτα.

Μια και είμαστε στο οικονομικό σκέλος, μπορεί το όνομα του Μεϊτέ να έχει επιστρέψει στο ρεπορτάζ, αλλά όχι με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν από δύο μήνες. Πριν από λίγες ημέρες η πλευρά τού παίκτη επικοινώνησε με την Γκοντζάρεβα, για να δει αν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Η απάντηση που έλαβε; Ότι η πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ προς την Μπενφίκα και 1,3 εκατ. ευρώ προς τον ίδιο τον παίκτη, δεν έχει πια ισχύ και θα πρέπει να καθίσουν ξανά σε τραπέζι διαπραγμάτευσης. Ο Μεϊτέ ήθελε 2 εκατ. ευρώ συμβόλαιο, θεώρησε ότι θα μπορούσε να το βρει στα Εμιράτα, αλλά από την εμπειρία που υπάρχει και από τον Κώστα Φορτούνη δεν σκορπούν τόσο εύκολα τα χρήματα οι Άραβες - Υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι πάνω από τις επιθυμίες των συλλόγων.

Ο Τσάλοφ που είχε προταθεί στον Ολυμπιακό!

Για να επιστρέψουμε στους σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, μπορεί ο διεθνής Ρώσος φορ να υπέγραψε συμβόλαιο με τον Δικέφαλο, αλλά νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι είχε προταθεί στον Ολυμπιακό - Συγκεκριμένα στα μέσα Ιουνίου. Το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2023, αλλά οι Πειραιώτες δεν έδειξαν ποτέ πραγματικό ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Ένας από τους λόγους ήταν και η μέτρια παρουσία του εκτός Ρωσίας, στην Βασιλεία, που έκανε τους Ερυθρόλευκους επιφυλακτικούς για να ασχοληθούν ζεστά μαζί του. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός στην περίπτωσή του...