Στον… 7ο ουρανό βρίσκεται ο οργανισμός του Παναθηναϊκού από το βράδυ της Πέμπτης, καθώς πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη-πρόκριση απέναντι στη Λανς, η οποία φαίνεται πως θα αλλάξει όλη τη σεζόν. Οι Πράσινοι θα ήταν αδύνατον να αντέξουν την πίεση, τη γκρίνια και την εσωστρέφεια μετά από έναν αποκλεισμό, ενώ τώρα αποκτούν ξανά ευρωπαϊκό αέρα, δίνουν έξτρα κίνητρο σε παίκτες και φιλάθλους και βάζουν πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία τους.

Η τελευταία εξέλιξη μάλιστα θα έχει άμεσες επιπτώσεις, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος που ήδη έχει ρίξει το φετινό καλοκαίρι από την τσέπη του περισσότερα από 23 εκατομμύρια ευρώ, ετοιμάζεται τώρα για νέα οικονομική υπέρβαση. Ο ιδιοκτήτης έχει δώσει το «οκ» για μεταγραφές πριν από τα παιχνίδια με τους Γάλλους, ωστόσο η παρουσία του Τριφυλλιού στο League Stage του Conference League, φέρνει έξτρα έσοδα και φυσικά κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του Παπαδημητρίου και των συνεργατών του, ώστε να πείσουν παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα.

Αν και τα 24ωρα που απομένουν μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου (δηλώνεται η ευρωπαϊκή λίστα, 11 κλείνουν οι μεταγραφές) δεν είναι πολλά, ευτυχώς για τους Πράσινους είναι το καλύτερο διάστημα για… ηχηρά χτυπήματα, καθώς υπάρχουν παίκτες που δεν υπολογίζονται και πωλούνται για να μην μείνουν στην εξέδρα, ενώ και ομάδες που έμειναν εκτός Ευρώπης, υποχρεούνται να πουλήσουν καλούς ποδοσφαιριστές, για να μην καταρρεύσουν οικονομικά.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, μετά τις εντυπωσιακές μεταγραφές που ήδη έχει κάνει, ετοιμάζει κι άλλα χτυπήματα, με πολύ ποιοτικούς και γνωστούς παίκτες. Στόχος άλλωστε είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μία μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, ενώ από χθες… ψιθυρίζεται πως στο Τριφύλλι σκέφτονται πλέον μέχρι και τελικό Conference, αφού όπως δήλωσε και ο Ντιέγκο Αλόνσο, απέκλεισαν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι Πράσινοι λοιπόν βρίσκονται στην αγορά (και ήδη έχουν συζητήσεις από τις προηγούμενες ημέρες) για την απόκτηση ενός πάρα πολύ καλού χαφ, ενός επιθετικού αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πουληθεί ο Αντράζ Σπόραρ, ενώ αριστερού εξτρέμ (δεν δουλεύει καλά το… πείραμα με τον Πελίστρι σε αυτή τη θέση) και εάν βρεθεί κάτι καλό, κι ενός αριστεροπόδαρου στόπερ!

Ο Νο1 στόχος για την επίθεση - "Μαχητικός και αξιόπιστος αλλά όχι φονιάς"

Την περίπτωση του Μαμά Μπαλντέ έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης του κλαμπ, αν αποχωρήσει από την ομάδα ο Αντράζ Σπόραρ όπως ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες.

Ο διεθνής Σλοβενός επιθετικός, με τη θετική παρουσία στο Euro 2024, χάρισε τη νίκη στους Πράσινους στο 96ο λεπτό στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, παρόλα αυτά μοιάζει να είναι ξένο σώμα από την ομάδα. Ακριβώς γιατί ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να αποχωρήσει.

Με το Τριφύλλι να φαίνεται ότι έχει βρει στο πρόσωπο του Μπαλντέ τον ιδανικό για να τον αντικαταστήσει, καθώς ο 28χρονος επιθετικός είναι λύση επιπέδου που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γραμμή κρούσης. Η Λιόν τον απέκτησε πριν από λίγο καιρό από την Τρουά με 8 εκατ. ευρώ (6 εκατ. + 2 εκατ. loan fee για τη σεζόν 2023/24 που έπαιξε δανεικός στη Λιόν) αλλά η περσινή σεζόν ήταν περίεργη για τη γαλλική ομάδα (κάθισαν στον πάγκο της τέσσερις προπονητές), με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και ο Μπαλντέ.

Η γαλλική ομάδα τον υπολογίζει αλλά είναι γεγονός ότι έχει πλήθος λύσεων στη γραμμή κρούσης και θα μπορούσε να τον παραχωρήσει - Το ζήτημα είναι αν θα το κάνει με τη μορφή δανεισμού ή με πώληση, καθώς η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο βρίσκεται στα 4 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει και στα 8 παλαιότερα).

Είναι διεθνής με τη Γουινέα, έχει θητεία στις υποδομές τής Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στη Γαλλία έχει αγωνιστεί σε Ντιζόν, Τρουά και Λιόν. Αγωνίζεται τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα πλάγια, άρα μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά σχήματα και, υπό προϋποθέσεις, να συνυπάρξει με τον Φώτη Ιωαννίδη στην ίδια 11άδα.

"Δεν βάζει 20 γκολ τη σεζόν - Η διαφορά με Σπόραρ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που αναλύει αγώνες στο γαλλικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει πολύ καλά τι ισχύει στο ποδόσφαιρο της χώρας.

"Παίζει με τη Λιόν, αλλαγή βέβαια, αλλά τον υπολογίζουν. Καλός επιθετικός, αν και δεν είναι κλασσικός φορ. Μπορεί και δεξιά, έχει γκολ, δεν είναι φονιάς. Αλλά είναι μαχητικός. Στην Τρουά ήταν αξιόπιστος, η Λιόν είναι το πιο ψηλό του επίπεδο. Μπορείς να ποντάρεις πάνω του, αλλά δεν τον παίρνεις για να βάλει 20 γκολ τη σεζόν. Έχει γκολ, αλλά δεν είναι φονιάς. Αξιόλογος επιθετικός, έχει καλό βιογραφικό", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αντικαταστήσει τον Σπόραρ στο ρόστερ του.

"Είναι πιο κινητικός από τον Σπόραρ και μπορεί να προσαρμοστεί σε συνθήκες 9αριού. Στη Λιόν δεν έβαλε πέρσι γκολ γιατί ήταν απίστευτη σεζόν, άλλαξαν 4 προπονητές. Επίσης να μετρήσουμε ότι από την Τρουά στη Λιόν είναι μεγάλο άλμα".

"Δυνατός, με πάτημα, τους πήρε παραμάζωμα - Πώληση με 3+ εκατ. ευρώ - Να μπαλώσει τρύπες"

Ποια είναι τα καλά στοιχεία του;

"Θέλει στήριξη και μην τον αφήσεις μόνο του μπροστά. Είναι δυνατός, με πάτημα, την καλύτερη κόντρα της Λιόν με την Μονακό το περασμένο Σάββατο αυτός την έβγαλε - Τους πήρε παραμάζωμα. Η Λιόν πιστεύω ότι θα τον πουλήσει αν τον δώσει, δύσκολα θα είναι δανεικός αν και έχει μαζέψει αρκετούς παίκτες μπροστά. Ίσως να της περισσεύει. Δε νομίζω να τον δώσει λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ, πρόσφατα παραχώρησε εναν 19χρονο με 10 εκατ. Η Λιόν βέβαια είναι σε φάση που δίνει λεφτά, έδωσε 32 εκατ. ευρώ στη Νότιγχαμ Φόρεστ για τον στόπερ Νιακατέ και δεν έχει καταλάβει κανείς πώς τα δίνει αυτά τα λεφτά. Φεύγουν κουτουρού λεφτά και έχει ανοιχτεί πολύ η Λιόν".

Θεωρείς ότι μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Παναθηναϊκός με την περίπτωση του Μπαλντέ;

"Ψάχνει να μπαλώσει τρύπες και να ενισχυθεί, οπότε υπάρχει λίγη τρικυμία τώρα. Θέλει και να πουλήσει ακριβά αφενός, αλλά αφετέρου θέλει να πουλήσει για να πάρει κανένα φράγκο και να τα δώσει για ενίσχυση".