Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα έχοντας διατηρήσει στο ρόστερ πριν τρεις μήνες σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο, τους Νταβίντ Κάρμο και Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ψάχνει κάποιες τελευταίες πινελιές για να αναβαθμίσει το ρόστερ και να επιστρέψει στην κορυφή και της Ελλάδας!

Στο Λιμάνι δεν αγχώνονται μάλιστα με τον χρόνο, καθώς έχουν ήδη κάνει την απαραίτητη προετοιμασία και εκτιμούν πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν από δύο έως και τέσσερις μεταγραφές.

Η υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε, βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως έκαναν τα πάντα για να τον φέρουν πίσω, ωστόσο θα πρέπει και αυτός να αλλάξει στάση, ενώ την ίδια ώρα στη Γουλβς κάνουν λόγο για επικείμενη πώλησή του στην Αραβία, αλλά με τα μισά χρήματα!

Από εκεί και πέρα βέβαια, πολύ έντονο παραμένει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και για τον Γουίλιαν, ο οποίος αρέσει πάρα πολύ στο Λιμάνι και αποτελεί «καψούρα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως διαβάσατε αποκλειστικά στο ρεπορτάζ του Σπύρου Γρομητσάρη στο Sportdog.gr. Ο 36χρονος άσος μάλιστα μπορεί να έρθει από την Αγγλία παρέα με τον Ποντένσε (ή άλλον εξτρέμ), καθώς η μία μεταγραφή, δεν θα επηρεάσει την άλλη!

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες σε καμία περίπτωση δεν έχουν… κάψει την υπόθεση του Αντρέ Όρτα, όμως δεν θα περιμένουν για πολύ, εξετάζουν κι άλλους χαφ που έχουν στη λίστα τους και περιμένουν τις εξελίξεις με παίκτες που λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος, θα βγουν στη «βιτρίνα» ως είθισται. Κάπως έτσι είναι πολύ πιθανό να προκύψει κι ένας ακόμα σέντερ μπακ (ειδικά αν φύγει τελικά ο Μπιανκόν), ενώ ψάχνονται και για αριστερό μπακ, με την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα να είναι μεν δύσκολη, όχι όμως και απίθανη!

Ο 36χρονος Γουίλιαν θα κάνει την διαφορά στην Ελλάδα – Καψούρα Μαρινάκη!

Για ένα ακόμα καλοκαίρι το περιβάλλον τού Βαγγέλη Μαρινάκη ασχολείται με την περίπτωση του διεθνή Βραζιλιάνου εξτρέμ Γουίλαν, καθώς τόσο στη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2022 όσο και σε εκείνη τού 2023 υπήρξαν επαφές για να προκύψει συνεργασία - Μια συνεργασία που θα μπορούσε να αφορά είτε τον Ολυμπιακό είτε τη Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Ο 36χρονος άσος έχει τεράστια θητεία στην Αγγλία, με θητεία από το 2013 σε Τσέλσι και Άρσεναλ, ενώ με μια μικρή διακοπή για να επιστρέψει στη Κορίνθιανς, επέστρεψε στην Premier League τον Σεπτέμβριο του 2022 για λογαριασμό τής Φούλαμ. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας (70 συμμετοχές και 9 γκολ) και πλην της θέσης τού αριστερού εξτρέμ, που είναι βασική του, μπορεί να δώσει λύσεις και στο δεξιό φτερό τής επίθεσης αλλά υπό προϋποθέσεις και πίσω από τον φορ.

Το market value υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ η σκέψη ότι είναι 36 ετών (γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1988) και, άρα, σε κάπως προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία απαντάται από το γεγονός ότι στην περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε 37 ματς στην Αγγλία (με 5 γκολ και 7 ασίστ) - Τα περισσότερα ως 90λεπτα.

Το συμβόλαιό του με τη Φούλαμ έληξε και δεν ανανεώθηκε, με τον Γουίλιαν να έχει στα χέρια του προτάσεις τόσο από την Αραβία και το MLS για να παίξει μπάλα όσο, φυσικά, και από τη Βραζιλία. Θα μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό, σε μια εποχή που οι Πειραιώτες ψάχνουν για τον αντι-Ποντένσε (αλλά και για παίκτη που θα δώσει λύσεις ως αντι-Φορτούνης); Εδώ θα επιστρέψουμε στην αρχή τού ρεπορτάζ που αναφέραμε ότι το ποδοσφαιρικό περιβάλλον του Μαρινάκη, σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ δηλαδή, ασχολείται με την περίπτωση του Βραζιλιάνου από το καλοκαίρι του 2022.

Να συμπληρώσουμε, φυσικά, ότι η Φόρεστ ως κλαμπ έχει καλή επαφή με τη Φούλαμ έτσι κι αλλιώς, όσο μπορεί αυτό να παίξει τον ρόλο του στην ολοκλήρωση της μετακίνησής του τελικά στους Πειραιώτες. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που αναλύει αγώνες ποδοσφαίρου στην Αγγλία, προκειμένου να μάθουμε ο,τι περισσότερο μπορούμε για να ενισχύσουμε το ρεπορτάζ.

"Μεγαλούτσικος είναι, αλλά καλός παίκτης, Μια χαρά λύση, παιχταράς, εξτρέμ, αν και είχε κάποια μικρά προβληματάκια πέρσι με τραυματισμούς. Low profile, δεν δημιουργούσε θέμα όταν δεν έπαιζε. Έναν χρόνο στο ίδιο επίπεδο σίγουρα ακόμα το έχει", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Μπορεί να έρθει ως αντι-Φορτούνης ή ως αντι-Ποντένσε στον Ολυμπιακό;

"Δεν μπαίνει 10άρι, και στη Φούλαμ ως αριστερός εξτρέμ έπαιζε. Οπωσδήποτε πάντως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα αν είναι υγιής".