Σωκράτης Φυτανίδης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής σχολιάζοντας τις σπουδαίες προκρίσεις των Ελληνικών ομάδων, εστιάζοντας στις χθεσινές αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Παράλληλα, τοποθετήθηκε επί του αποκλεισμού της ΑΕΚ, έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για την αναμέτρηση των «ασπρόμαυρων» στο Περιστέρι, ενώ μίλησε και για τον Ηρακλή.

Για τις νίκες και τις προκρίσεις των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: «Είναι πολύ σημαντικό, κάτι το οποίο ανεβάζει το πρεστίζ του ελληνικού πρωταθλήματος και το χρειάζεται αυτό. Βλέπουμε ότι έχουμε μείνει πιο πίσω γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως είναι σημαντικό ακόμα και σε αυτό το επίπεδο να έχουμε συμμετοχές. Είδαμε τι πέτυχε πέρυσι ο Ολυμπιακός, αλλά και την πολύ καλή πορεία του ΠΑΟΚ».

Για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ«Καλό είναι να σταθεροποιηθούν και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες σε αυτό το επίπεδο, ώστε να έχουμε 4 ομάδες. Με καλύτερο προγραμματισμό και οργάνωση. 

Και μιλάω για την ΑΕΚ που είχε έναν αποκλεισμό σοκ, που είναι και σε μεταβατικό στάδιο γιατί είχε και αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όλα παίζουν ρόλο. Η ΑΕΚ ήταν μια συμπαγής ομάδα που έφτασε όμως στο πικ της. Δεν κατάφερε να ανανεώσει το ρόστερ της, και ήταν μια ομάδα που δουλεύει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς με περιορισμένο ρόστερ.

Κάποια στιγμή το πλάνο του προπονητή ξεζουμίστηκε, σε συνδυασμό και με τους τραυματισμούς. Όλα αυτά δεν της επέτρεψαν να έχει συνέχεια, μετά από αυτά τα δύο χρόνια που κυριαρχούσε».

 το αν η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ είναι μια πρόοδος: «Εννοείται ότι είναι, δεν έχουμε το επίπεδο του πρωταθλήματος που να μπορούμε να έχουμε ομάδες που προχωράνε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σημαντικό να έχουμε πολλές συμμετοχές ακόμη και ένα σκαλοπάτι πιο κάτω.

 Θα μπορούσε να περάσει και στον επόμενο γύρο, όμως ήταν θέμα ετοιμότητας, όχι ποιότητας. Εκεί την πάτησε ο ΠΑΟΚ, ακόμη και αν είχε πλήρες ρόστερ. Όταν η διαφορά είναι στο δέσιμο, στον ρυθμό και στην ποιότητα, όσους καλούς παίκτες και να έχεις, δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθεις.

Θα εμφανιστεί καλύτερος σε 2 μήνες, αυτό είναι δεδομένο, το βλέπουμε διαχρονικά από τις ομάδες του Λουτσέσκου. Εκεί τέλη Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη θα δούμε τον πραγματικό ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς, τη δική του σκέψη που βλέπουμε ότι δουλεύει και πρέπει να υποστηριχθεί και από τον κόσμο και από την διοίκηση. Η διοίκηση νομίζω το κάνει, αλλά πρέπει να δώσουμε χρόνο και ως φίλαθλοι, γιατί πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δουλεύουν για μια ομάδα και ειδικά σε ανθρώπους που έχουν φέρει επιτυχίες και τίτλους. Πρέπει να τους αφήνουμε να δουλέψουν χωρίς πίεση.

Για την του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ, για την τρίτη αγωνιστική της Super League 1: «Όλα τα παιχνίδια αυτή την περίοδο είναι δύσκολα για όλους τους αντιπάλους, κρύβουν εκπλήξεις. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ είναι τέτοια που έχει την δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες ή να έχει περισσότερες επιλογές στον πάγκο. Από την άλλη ο αντίπαλος έχει κάνει πολλές μεταγραφές και έχει να δέσει ένα καινούριο ρόστερ. με καινούριο προπονητή. Δεν νομίζω πως είναι φόβητρο για τον ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος αυτή την περίοδο. Θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι που μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες».

Τέλος, για τον Ηρακλή και τους νέους στόχους «Ευχής έργον για το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης αλλά και για το ελληνικό να υπάρχει μια ακόμη ιστορική ομάδα, δυνατή. Είναι κρίμα να υπάρχουν ομάδες με ιστορία και να μην βρίσκονται στις επαγγελματικές κατηγορίες. Και είναι κρίμα για όλα αυτά που έχει περάσει τα προηγούμενα χρόνια. Ευελπιστώ να πετύχει εύκολα την άνοδο και να φτάσει εκεί που θα έπρεπε να είναι όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης.