Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση, που του κατέθεσε ο Ηρακλής, είπε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, στην προσπάθεια που κάνει ο «Ημίθεος» για την επιστροφή στη Super League 1. 

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος θα αγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας. Επίσης, πέρα από την Ελλάδα αγωνίστηκε και σε Ιταλία, αλλά και στην Κύπρο.

ΠΑΟΚ 

Το 2005 ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το πρώτο του γκολ, το πέτυχε στο ματς με τον Ιωνικό, στην Τούμπα. Το τέρμα, που θα μείνει αξέχαστο σε πολλούς, όμως, είναι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Με την ασπρόμαυρη φανέλα μέτρησε 57 συμμετοχές και σκόραρε 8 φορές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 

Το καλοκαίρι του 2008 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του στο «τριφύλλι» ήταν την αγωνιστική περίοδο 2009-10, όταν κατέκτησε το νταμπλ. Στους «πράσινους» παρέμεινε συνολικά 4,5 χρόνια, που σε 76 εμφανίσεις μέτρησε 15 γκολ.

ΑΕΚ 

Ο Χριστοδουλόπουλος μετά από την περιπλάνηση του στην Ιταλία επέστρεψε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, όπου εκεί αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των φιλάθλων της «Ενωσης», χάρη στα επιτεύγματα του. Μάλιστα, το 2017-18 για πολλούς θεωρήθηκε ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, καθώς ήταν ένας από εκείνους, που συνέβαλλαν τα μέγιστα, ώστε η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος.

ΟΛΥΜΠΙAΚΟΣ 

Η παρουσία του Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό ξεκίνησε ιδανικά, καθώς σε 26 ματς, σκόραρε εννέα τέρματα, αλλά κάπου εκεί ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστού), που τον άφησε έξω για αρκετό χρονικό διάστημα. Όταν επέστρεψε, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, μιας και δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.

ΑΡΗΣ

Το 2023 ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υπέγραψε στον Άρη, αλλά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στους κιτρίνους, με τον Χριστοδουλόπουλο να αποχωρεί μάλιστα με αιχμές. Με τον Άρη, ο Λάζαρος μέτρησε 19 συμμετοχές σκοράροντας και ένα τέρμα... Ήταν ο πέμπτος μεγάλος προορισμός.

Πηγή: metrosport.gr