Αποτέλεσε έναν από τα πιο… δυνατά μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού στην Ελλάδα, αν και τελικά δεν ήρθε στην χώρα μας ούτε για συζητήσεις. Βέβαια ραντεβού έγινε και μάλιστα πήγε πολύ καλά, όμως η μεταγραφή δεν προχώρησε.

Ο λόγος για τον Σερντάν Σακίρι, ο οποίος αποφάσισε μετά το EURO να αφήσει τα εκατομμύρια της Αμερικής και να επιστρέψει (μόλις) στα 32 του να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Μετά τη Στόουκ, τη Λίβερπουλ και τους Σικάγο, έψαχνε ένα νέο κίνητρο και στα χέρια του είχε μία εξαιρετική πρόταση από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έψαχνε το μεγάλο όνομα για να… ταράξει την αγορά και να ενθουσιάσει τον κόσμο και ο Ελβετός άσος ήταν ιδανική περίπτωση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ευάγγελου Μίχου που μετέφερε στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Ελλάδα FM 94.3», υπήρξαν συζητήσεις και μάλιστα προχωρημένες.

Ο Παπαδημητρίου ταξίδεψε στο εξωτερικό και συνάντησε τον αδερφό και ατζέντη του Σακίρι και το ραντεβού πήγε πολύ καλά. Οι Πράσινοι ήταν αισιόδοξοι, είχαν βγάλει μέχρι και εισιτήριο στον 32χρονο άσο για να έρθει στην Αθήνα, ωστόσο τελευταία στιγμή όλα ανατράπηκαν.

Ο έμπειρος άσος άλλαξε γνώμη, μίλησε και συμφώνησε με τη Βασιλεία με λιγότερα χρήματα από αυτά που του έδινε ο Παναθηναϊκός και έτσι ποτέ δεν μπήκε στο αεροπλάνο για Ελλάδα. Οι Πράσινοι πάντως, που είχαν το μπάτζετ έτοιμο, αντέδρασαν άμεσα, έτρεξαν τις συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Φακούντο Πελίστρι κι έφεραν στην Ελλάδα τον ποδοσφαιριστή που τους οδήγησε στην ευρωπαϊκή πρόκριση!