Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Λαμίας, σε ένα παιχνίδι που είχε την κυριαρχία, αλλά δυσκολεύτηκε στη δημιουργία. Βρήκε όμως λύσεις στο σκοράρισμα με τον Κααμπί που σημείωσε δύο γκολ, τα πρώτα του τη φετινή σεζόν, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μαρτίνς, από ασίστ του Μαροκινού. Έτσι η ομάδα του Πειραιά έκανε το τρία στα τρία και έχει 9 βαθμούς. Οι Λαμιώτες παρέμειναν στους 4 πόντους...

Εκτός 11άδας ο Κάρμο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε σχήμα χωρίς τον Νταβίντ Κάρμο που επέστρεψε στον Ολυμπιακό μέσω Νότιγχαμ. Ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία με τους Ροντινέι και Ορτέγκα στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ στόπερ έπαιξαν ο Πιρόλα με τον Ντόι. Έσε και Στάμενιτς ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Τσικίνιο μπροστά τους και τους Βέλντε και Μαρτίνς στις πτέρυγες της επίθεσης, ενώ ο Ελ Κααμπί αγωνίστηκε στη γραμμή κρούσης.

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (64΄ Ραντόνια), Αντράντε, Νούνιες (76΄ Δοϊρανλής), Μέκιτς (64΄ Γκουϊντο), Ριγκ, Φουστάδο, Βλαχομήτρος (83΄ Σιμόνι), Μπίκοβ, Κορνέζος, Γιαννούτσος (76΄ Σάντεμπεργκ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (85΄ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (59΄λ.τρ. Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (85΄ Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Μάρτινς, Τσικίνιο, Βέλντε (78΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί (85΄ Γιάρεμτσουκ)

Τα βρήκε σκούρα με Κόστιτς

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή των κινήσεων από την εκκίνηση της αναμέτρησης, έχοντας όμως εμφανή προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 6' από σουτ του Βέλντε που κόντραρε στον Ρινγκ αλλά ο Κόστιτς έδιωξε σε κόρνερ. Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε δέκα λεπτά αργότερα σε φάση αντεπίθεσης με τον Τσικίνιο να βρίσκει τον Μαρτίνς στον κενό χώρο, ο οποίος σούταρε αλλά ο Κόστιτς έκανε άλλη μία θεαματική επέμβαση, η οποία ανέβασε ψυχολογικά τη Λαμία.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα. Στο 31' μάλιστα απείλησαν τον Ολυμπιακό, μετά από βαθιά μπαλιά του Αντράδε στον Φουρτάδο, ο οποίος πέρασε τον Ορτέγκα, όχι όμως και τον Τζολάκη που τον νίκησε σε τετ α τετ. Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες απάντησαν με τον ίδιο τρόπο σε άλλη μια ευκαιρία του Μαρτίνς, την οποία εξουδετέρωσε ο Κόστιτς. Όπως αποδείχτηκε το γκολ ήταν θέμα υπομονής και επιμονής.

Λύση με Κααμπί

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση στον Γόρδιο Δεσμό. Στο 41' ο Τσικίνιο έβγαλε μπαλιά ακριβείας για το κεφάλι του Κααμπί, ο οποίος κρέμασε τον Κόστιτς για το 0-1. Παρά το προβάδισμά της η ομάδα του Πειραιά δεν βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, όπου συνέχισε να δείχνει την ίδια προβληματική εικόνα στην ανάπτυξη και την παραγωγή φάσεων, αλλά έδειχνε και ευάλωτη στα μετόπισθεν. Με το που ξεκίνησε το ημίχρονο ο Βλαχομήτρος βρήκε πεδίο βολής από δεξιά και δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τζολάκη που έβγαλε τη φάση με το πόδι.

Ακολούθησε η αναγκαστική αλλαγή του Πιρόλα λόγω προβλήματος τραυματισμού, το μόνο θετικό της οποίας ήταν η είσοδος του Κάρμο, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο στο 54' καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, για να δέσει τα ερυθρόλευκα μετόπισθεν και να βοηθήσει στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω, με τις γνωστές μπαλιές διαβήτη. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στην περιοχή των γηπεδούχων που έδειχναν σθεναρή αντίσταση.

Γκολάρα Μαρτίνς

Μια διπλή ευκαιρία με Έσε και Βέλντε στο 61', οι οποίοι είχε αποτέλεσμα (την προσπάθεια του Αργεντινοού απέκρουσε ο Κόστις), στο 79' όμως οι κόποι των φιλοξενούμενων έπιασαν τόπο. Ο Ροντινέι έπαιξε κάθετα για τον Κααμπί που με απευθείας σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κόστις. Και αφού η νίκη είχε εξασφαλιστεί και οι Λαμιώτες είχαν ανοίξει, δύο λεπτά αργότερα ήρθε και ένα τρίτο γκολ με θύτη αυτήν τη φορά έναν ακόμα πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, τον Ζέλσον Μάρτινς που σημείωσε το 3-0 (με ασίστ Κααμπί), το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.