Ύστερα από δύο ήττες ο Παναιτωλικός έκανε την αρχή στα τρίποντα, στη Super League της σεζόν 2024-25, επικρατώντας εντός έδρας του Πανσερραϊκού με 3-0 το βράδυ του Σαββάτου (31/8).

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν σαφώς καλύτερη και έφτασε δίκαια στη νίκη, την ίδια στιγμή που τα «λιοντάρια» παραμένουν στο μηδέν μετά και την 3η αγωνιστική, δείχνοντας πολλές αμυντικές αδυναμίες.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Πέρες στο 12’ έπιασε το πλασέ εκτός περιοχής και δεξιά και υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Γκουγκεσασβίλι, με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το 0-1 στο 20’.

Ο Τομάς έκανε ένα δυνατό μακρινό σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, για να ακολουθήσει νέο σουτ από μακρινή απόσταση του ίδιου παίκτη και ο Τσάβες έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, καθώς ο Λομόνακο κέρδισε μια κόντρα από τον Χαντάκια και με συρτό σουτ εντός περιοχής σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Γκουγκεσασβίλι, με τον Τομάς δύο λεπτά αργότερα να χάνει άλλη μια καλή ευκαιρία για λογαριασμό της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, κάνοντας το διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά και ο Τσάβες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 41’ ο Μπετανκόρ έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ από δεξιά της περιοχής με τον Τσάβες σε ετοιμότητα, για να σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία στο 45’ ο Λομόνακο για δεύτερο προσωπικό τέρμα, καθώς σε μια αντεπίθεση είδε μακριά από την εστία του τον Γκουγκεσασβίλι, όμως δεν πλάσαρε καλά κι έφυγε άουτ η μπάλα.

To β’ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τα «καναρίνια», καθώς στο 50’ ο Ντίας κατέβασε ωραία την μπάλα και με αριστερό σουτ από μακρινή απόσταση νίκησε τον Γκουγκεσασβίλι στην αριστερή του γωνία για το 2-0.

Στο 57’ ο Γεωργιανός γκολκίπερ απέτρεψε μια τρίτη παραβίαση της εστίας του αποκρούοντας δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπουζούκη από θέση έξω δεξιά, για να κάνει και καταπληκτική επέμβαση σε δεύτερο χρόνο στο κοντινό σουτ του Σιέλη.

Στο 64’ ο Τσάβες σταμάτησε με τα πόδια το κοντινό σουτ του Ντέλετιτς από αριστερά, για να γίνει το 3-0 στο 75’, όταν ο Μπουζούκης με δυνατό συρτό σουτ εντός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκουγκεσασβίλι.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι κύλησε διαδικαστικά και ο Παναιτωλικός χαμογέλασε για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν.

Διαιτητής ήταν ο Τσαγκαράκης (Χανίων) με βοηθούς τους Στάικο (Λάρισας) και Τσολακίδη (Αθηνών), ενώ στο VAR ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και ο Πάτρας (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 22’ Πέρες, 57’ Μπελεβώνης, 88’ Μπουζούκης, 90’ Μλάντεν - 53’ Στάικος, 55’ Φαρές, 88’ Γκίγκιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Μλάντεν, Μαυρίας (33’ λ. τρ. Μπουζούκης), Λιάβας (80’ Μπακάκης), Μπελεβώνης (80’ Νικολάου) Πέρες, Τορεχόν, Λομόνακο (71’ Μάιντεβατς), Ντίας (71’ Λαχούντ).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας (85’ Μασκανάκης), Πεταυράκης, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας (46’ Φαρές), Λιάσος (58’ Περούτσι), Στάικος (70’ Καπτούμ), Σαλαζάρ, Ντέλετιτς, Τομάς, Μπετανκόρ (70’ Γκίγκιτς).