Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά την γκέλα κόντρα στη Λαμία, καθώς επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού.

Παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο της Ένωσης, ο Κοϊτά της έδωσε το προβάδισμα με εξαιρετική ενέργεια και γκολ στο 45', για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Ελίασον (53') και Γκατσίνοβιτς (82'), που "καθάρισαν" το ματς.

Πάντως, ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του 15', που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τη ροή του αγώνα. Ο Μουκουντί φάνηκε να διώχνει με το χέρι την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, όμως διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν το είχε απλώσει, παρά τις διαμαρτυρίες των Βοιωτών για πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον στόπερ της ΑΕΚ.

Οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν τους 7 βαθμούς με τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αγωνιστικές, την ώρα που ο Λεβαδειακός παραμένει χωρίς νίκη (σ.σ. έχει έναν βαθμό), ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει στο πρωτάθλημα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Γκροφ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσάπρα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Λιάγκα και Βήχο στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Πλέγας και Λαμαράνα αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Γιαννιώτας, Μπάλτσι και Πεντρόσο κινήθηκαν πίσω από τον σέντερ φορ, Όζμπολτ.

Με το καθιερωμένο 4-4-1-1 κατέβασε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, έχοντας τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο στόπερ τους Βίντα και Μουκουντί, δεξί μπακ τον Ρότα και αριστερό τον Πήλιο. Σιμάνσκι και Λιούμπισιτς πήραν θέση στον άξονα, ο Ελίασον κινήθηκε στα δεξιά και ο Κοϊτά στα αριστερά, ενώ ο Λαμέλα πήρε θέση πίσω από τον Γκαρσία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς ρυθμό, με την ΑΕΚ να έχει μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να δυσκολεύεται πολύ να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ο στημένος με αμυντικούς προσανατολισμούς Λεβαδειακός κατάφερνε με σχετική ευκολία να ανακόψει τις προβλέψιμες επιθέσεις της Ένωσης, η οποία δεν είχε φαντασία ούτε συνδυασμούς στο παιχνίδι της. Μάλιστα οι Βοιωτοί θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στη φάση του 15', που προκάλεσε διαμαρτυρίες και ουκ ολίγες συζητήσεις.

Ο Λεβαδειακός πίεσε ψηλά, με τον Στρακόσα να κάνει λάθος πάσα και να στρώνει την μπάλα στα πόδια του Όζμπολτ. Αυτός μπήκε στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, ντρίμπλαρε τον Αλβανό γκολκίπερ και πλάσαρε προ κενής εστίας, όμως ο Μουκουντί ως... από μηχανής θεός έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Καμερουνέζος αμυντικός της ΑΕΚ φάνηκε να διώχνει την μπάλα με το χέρι, ωστόσο διαιτητής και VAR θεώρησαν ότι δεν ήταν απλωμένο, με συνέπεια να μην καταλογίσουν πέναλτι.

Με εξαίρεση δύο σουτ, από Ρότα (19') και Λιούμπισιτς (30'), που δεν προβλημάτισαν τον Γκροφ, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να μην απειλεί ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία. Αντιθέτως ο Λεβαδειακός είχε διπλή ευκαιρία για γκολ στο 34', όταν έφυγε στην αντεπίθεση, όμως αρχικά ο Στρακόσα πρόλαβε να απομακρύνει προ του Όζμπολτ στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και στη συνέχεια της φάσης ο Τσάπρας σούταρε λίγο άουτ.

Ο δραστήριος Ελίασον προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα από τα δεξιά αλλά οι σέντρες του σταματούσαν συνήθως στον εξαιρετικό Λιάγκα. Στο 40' κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Λαμέλα με όμορφη κάθετη πάσα για τον Γκαρσία, τον οποίο όμως πρόλαβε ο Γκροφ με έγκαιρη έξοδο για να μπλοκάρει την μπάλα.

Τελικά τη λύση στην ΑΕΚ έδωσε η ποιότητα του Κοϊτά. Στο 45' η μπάλα έφτασε στον Μαυριτανό εξτρέμ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αφού πρόλαβε τον Γιαννιώτα σε μονομαχία και κοντρόλαρε, ο Κοϊτά μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Παπαδόπουλο με εξαιρετική προσποίηση και στη συνέχεια σούταρε με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ.

Στο 47' ο Πεντρόσο προσπάθησε να ισοφαρίσει με ένα φιλόδοξο σουτ από μακρινή απόσταση και δεν βρήκε στόχο. Η ΑΕΚ ευτύχησε να "καθαρίσει" ουσιαστικά το παιχνίδι από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53' η Ένωση βγήκε στην κόντρα και ο Γκαρσία τροφοδότησε τον Ελίασον, με τον Σουηδό να συγκλίνει, να προσποιείται και να σκοράρει το 2-0 με όμορφο αριστερό σουτ εντός μεγάλης περιοχής.

Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσε. Ο Γκαρσία σπατάλησε την ευκαιρία να σκοράρει με σουτ στο 60', ενώ η προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς από καλή θέση στο 67' κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα χέρια του Γκροφ. Ο Σέρβος πάντως βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 82' διευρύνοντας το προβάδισμα της ΑΕΚ σε 3-0. Έπειτα από σέντρα του Μάνταλου και αδράνεια της άμυνας του Λεβαδειακού η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Γκατσίνοβιτς έπιασε "ψηλοκρεμαστή" κεφαλιά περνώντας την μπάλα πάνω από τον Γκροφ και στέλνοντάς την στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Τσάπρας, Πλέγας (72' Μεχία), Λαμαράνα (58' Τσοκάι), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69' Γιοκέ), Γιαννιώτας (58' Συμελίδης), Όζμπολτ (69' Ρόμο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (80' Μάνταλος), Λιούμπισιτς (65' Περέιρα), Κοϊτά (65' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74' Πινέδα), Λαμέλα (80' Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία