Athens Kallithea – Παναθηναϊκός: Σοκ για τους Πράσινους καθώς λίγες μέρες μετά την πρόκριση κόντρα στη Λανς χρειάστηκαν ένα γκολ του Τετέ στο 90+2' για να γλιτώσουν την ήττα από την Athens Kallithea στη Λεωφόρο, με τον Βραζιλιάνο να ισοφαρίζει τους νεοφώτιστους σε 2-2 μετά από γύρισμα του Βαγιαννίδη, ενώ στο 90+4' χρειάστηκε φοβερή απόκρουση του Ντραγκόφσκι σε τετ α τετ του Μουτίνιο για να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κρατούσαν τη νίκη έχοντας βρει δίχτυα με τους Μουτίνιο και Βαλμπουενά, με τον Τζούρισιτς να ισοφαρίζει στο πρώτο ημίχρονο. Πλέον ο Παναθηναϊκός ζητάει... αντίδραση καθώς έχει μείνει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, μετά από τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, την ίδια στιγμή που η Athens Kallithea μετράει δύο βαθμούς.

Το ματς:

Οι Πράσινοι θα ξεκινήσουν την αναμέτρηση αρκετά πιεστικά στη Λεωφόρο και στο 4’ θα έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Τετέ θα κάνει ωραία κίνηση και θα βρει με κάθετη πάσα τον Ιωαννίδη, που θα κάνει το πλασέ από πλάγια θέση, αλλά τον Πασαλίδη να κάνει το τάκλιν και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Οι τυπικά γηπεδούχοι θα απαντήσουν τρία λεπτά μετά, με τον Ντεμέτριους να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και τον Ντραγκόφσκι που δεν θα καταφέρει να μπλοκάρει να παραχωρεί το κόρνερ. Οι παίκτες της Athens Kallithea θα βρουν δίχτυα στο 11’ με τον Πασαλίδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ να βρίσκει δίχτυα με γυριστό, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί για επιθετικό φάουλ πάνω στον Κώτσιρα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ντονάτι θα πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα μέσα σε δύο λεπτά θα έχουν ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 13’ ο Ματίγια θα εκτελέσει κόρνερ, με τον Ουλντρίκις να παίρνει μόνος του την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μουτίνιο θα κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, με την προσπάθειά του να μην βρίσκει στόχο για πολύ λίγο. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να δείχνουν άκρως ανταγωνιστικοί και μάλιστα θα καταφέρουν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο! Στο 28’ ο Ντεμέτριους θα κλέψει την μπάλα από τον Κώτσιρα και θα γυρίσει την μπάλα στον Μουτίνιο, που με πλασέ από κοντά θα κάνει το 1-0. Οι Πράσινοι θα απαντήσουν άμεσα και τέσσερα λεπτά μετά θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν.

Πιο συγκεκριμένα στο 32’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γεντνβάι θα πάρει την πρώτη κεφαλιά, με τον Τζούρισιτς από κοντά με τον ίδιο τρόπο να νικάει τον Μπερναμπέ και να κάνει το 1-1. Κάπου εκεί θα αρχίσει ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων που θα αγγίξουν το γκολ τέσσερις φορές. Αρχικά ο Ντεμέτριους, μετά από φάση διαρκείας να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον Ντρακγόφσκι να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια του σουτ του Ματίγια θα κοντράρει με τον πρώτο να κάνει νέα προσπάθεια και να περνάει κόρνερ. Ένα λεπτό μετά και συγκεκριμένα στο 36’ οι παίκτες του Ντονάτι θα χάσουν μοναδική ευκαιρία για το 2-1, καθώς μετά την εκτέλεση κόρνερ και αναταραχή στην Πράσινη άμυνα η μπάλα θα φτάσει στον Ντιμπά, που θα κάνει το σουτ το οποίο όμως θα σταματήσει στο δοκάρι του Ντραγκόφσκι, με το 1-1 να διατηρείται.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν η σειρά του Τριφυλλιού να φτάσει κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν μετά από γύρισμα από τα αριστερά ο Τετέ θα πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, με τον Μπερναμπέ όμως να μπλοκάρει δύσκολα, ενώ στο 45’ δυνατό σουτ του Τσέριν θα περάσει άουτ. Το πρώτο μέρος θα κλείσει με ακόμα δύο καλές στιγμές για την Athens Kallithea, όταν στο 45+1’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και γύρισμα το Πασαλίδη στο πρώτο δοκάρι η μπάλα θα περάσει από όλους, με κανέναν ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να μπορεί να τη στείλει σε κενή εστία, ενώ ένα λεπτό μετά σουτ του Ματίγια θα περάσει λίγο άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο θα είναι από πλευράς παικτών του Αλόνσο, όταν στο 52’ ο Τζούρισιτς θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, τον Τσέριν να πιάνει την κεφαλιά από καλό σημείο, μόνος του, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Τρία λεπτά μετά οι Πράσινοι θα σπαταλήσουν ακόμα μια πολύ καλή στιγμή, καθώς θα βγουν με πέντε παίκτες στην κόντρα, απέναντι σε δύο αμυντικούς, με τον Τζούρισιτς να κάνει την κάθετη πάσα, αλλά τους Μαντσίνι, Τετέ να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο και να μην μπορούν να κάνουν τελική προσπάθεια. Στο 62’ οι γηπεδούχοι θα έχουν νέα ευκαιρία, με τον Ουλντρίγκις να κάνει το δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά μετά η Athens Kallithea έχει ακόμα μια μεγάλη στιγμή! Μετά από εκτέλεση φάουλ με φοβερή κομπίνα η μπάλα θα φτάσει στον Χάνουσεκ, που θα σουτάρει μόνος του από πλάγια θέση, αλλά τον Ντραγκόφσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 70' το Τριφύλλι θα έχει μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα όμως θα χαθεί. Ο Τετέ θα βρει εξαιρετική κάθετη πάσα τον Ιωαννίδη, που θα πλασάρει, αλλά τον Μπερναμπέ να αποκρούει δύσκολα με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια της φάσης ένα σουτ από τον Αράο θα περάσει άουτ. Αυτή όμως που θα καταφέρουν να σκοράρουν θα είναι οι παίκτες του Ντονάτι και μάλιστα λίγο πριν από το φινάλε. Στο 80' οι παίκτες της Athens Kallithea θα συνεργαστούν άψογα, με τον Μότοκ να κλέβει την μπάλα, τον Ουλντρίγκις να μπαίνει στην περιοχή και να δίνει στον Μουτίνιο και τον τελευταίο να πασάρει στον Βαλμπουενά που με προβολή έκανε το 2-1. Τρία λεπτά μετά ο Βαγιαννίδης θα βρει δίχτυα, μετά από γύρισμα του Μαξ, αλλά το γκολ θα ακυρωθεί σωστά ως οφσάιντ. 

Ο Παναθηναϊκός θα βγει μπροστά προσπαθώντας να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης κάτι που τελικά θα γίνει στο 90+2' με πρωταγωνιστή και πάλι τον Τετέ. Μετά από εκτέλεση φάουλ και αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων ο Πελίστρι θα γυρίσει την μπάλα και ο Τετέ θα μπει με την μπάλα στα... δίχτυα κάνοντας το 2-2. Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει, μιας και οι ποδοσφαιριστές του Αλόνσο προσπαθώντας να βρουν και τρίτο γκολ βγήκαν όλοι στην επίθεση, αφήνοντας χώρους και στο 90+5' η Athens Kallithea έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Ο Μουτίνιο θα βγει στην κόντρα, μετά από κάθετη του Βαλμπουενά, όμως το πλασέ που έκανε μόνος του θα αποκρούσει ο Ντραγκόφσκι κρατώντας το σκορ.

Σκόρερ: 28' Μουτίνιο, 80΄ Βαλμπουενά - 32' Τζούρισιτς, 90+2’ Τετέ

Athens Kallithea: Μπερναμπέ, Μότοκ, Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης (71' Τσιβελεκίδης), Μανθάτης, Ματίγια (85' Μουστακόπουλος), Ντιμπά (76' Μερκάτι), Xάνουσεκ, Ντεμέτριους (71' Βαλμπουενά), Μουτίνιο, Ουλντρίκις (85' Ματίσεβιτς).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (58’ Μαξ), Αράο, Τσέριν (83' Σπόραρ), Τζούριτσιτς (67' Μπακασέτας), Τετέ, Μαντσίνι (58’ Πελίστρι), Ιωαννίδης.