Super League: Στη Βέροια βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά, μαζί με τον Ισπανό συνεργάτη του Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ. Στην πόλη της Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο των διαιτητών της SL2 (προφορικά τεστ), ενώ τα αγωνιστικά τεστ έλαβαν μέρος στο γήπεδο της Νάουσας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αντίστοιχα τεστ για τους διαιτητές από τη Νότια Ελλάδα θα πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κόρινθο (προφορικά) και στο Λουτράκι (αγωνιστικά). 

Τι είπε όμως ο Λανουά στους βορειοελλαδίτες διαιτητές της SL2; Ότι κάποιους εξ αυτών θα τους χρησιμοποιήσει άμεσα ως 4ους σε παιχνίδια της SL1 και στη συνέχεια (αφού ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της SL2 στις 22/9) και ως πρώτους. 

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει και τα ονόματα των υποψηφίων για… προβιβασμό στη μεγάλη κατηγορία (κάτι που θα λύσει και τα χέρια του αρχιδιαιτητή, αφού θα μπορεί να αφήνει εκτός ορισμών τους ντεφορμέ διαιτητές) και αυτά είναι τα εξής: Ντάουλας, Στάμος, Τσιοφλίκη, Δραγούσης, Κουκούλας και Μπούτσικος.

Καλοί βαθμοί από τους παρατηρητές…

Παρά τον… χαμό που προκάλεσαν με τα σφυρίγματα τους οι διαιτητές το Σαββατοκύριακο, οι παρατηρητές έβαλαν στους περισσότερους καλούς βαθμούς ή για να είμαστε πιο ακριβείς πάνω από τη λεγόμενη «βάση». Τους καλύτερους βαθμούς πήραν ο Τσαγκαράκης στο Παναιτωλικός – Πανσερραϊκό από τον Θάνο και ο Τσακαλίδης στο Βόλος – ΟΦΗ από τον Κουκουλάκη. Καλούς βαθμούς και για τους Τζήλο (Λαμία – Ολυμπιακός) από Δαγκλή και Κατσικογιάννη (Καλλιθέα – Παναθηναϊκός) από Κοκότου, ενώ πάνω από την βάση πήραν οι Παπαδόπουλος (Άρης – Αστέρας Τρίπολης) και Ζαμπαλάς (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ) από Μπίκα και Νικολακόπουλο αντίστοιχα, ενώ οριακά έπιασε την βάση και ο Πολυχρόνης (Λεβαδειακός – ΑΕΚ) από τον Μάνταλο. Φαίνεται πως ισχύει ακόμη μια περίοδος… προσαρμογής για τους Έλληνες διαιτητές, αν και φαίνεται πως τα πράγματα θα αυστηροποιηθούν μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Στη Νιόν Σιδηρόπουλος – Παπαπέτρου

Δύο Έλληνες διεθνείς διαιτητές (ελίτ και Α΄κατηγορίας) βρίσκονται από σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στο σεμινάριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, υπό τον Ροσέτι, ενόψει της έναρξης των ομίλων των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Την χώρα μας εκπροσωπούν ο Τάσος Σιδηρόπουλος και ο Τάσος Παπαπέτρου.

Πηγή: metrosport.gr