ΠΑΟΚ: Σήμερα (4/9) το βράδυ λήγει η διορία για την δήλωση των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου «πονοκεφαλιάζει» για τις τελικές επιλογές του, καθώς θα πρέπει να αφήσει εκτός τέσσερις παίκτες. Ο λόγος; Κάθε ομάδα μπορεί να γνωστοποιήσει στην UEFA μέχρι 25 ποδοσφαιριστές στη λίστα Α, με το όριο για τους μη γηγενείς ποδοσφαιριστές να είναι 17.

Ως γηγενείς λογίζονται οι παίκτες του κλαμπ που ανήκαν σε αυτό για τουλάχιστον τρία χρόνια μεταξύ της ηλικίας των 15 και των 21 ετών και οι ποδοσφαιριστές που ανήκαν σε άλλον ελληνικό σύλλογο ή σε άλλους ελληνικούς συλλόγους για τουλάχιστον τρία χρόνια, από την ηλικία των 15 έως 21 ετών.

Ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ της πρώτης ομάδας έχει έξι τέτοιους, τους Αντώνη Τσιφτσή, Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, Δημήτρη Μοναστηρλή, Γιάννη Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνο Θυμιάνη και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Αναλυτικά οι μη γηγενείς: Κοτάρσκι, Οτο, Μπάμπα, Σάστρε, Σβαμπ, Οζντόεφ, Σορετίρε, Τσάλοφ, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Κόλεϊ, Κεντζιόρα, Γκόμεζ, Καμαρά, Μπακαγιόκο, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Βιεϊρίνια, Τισουντάλι, Σαμάτα, Τόμας.

Από τους παραπάνω 21 παίκτες, αν εξαιρεθεί ο Αλί Σαμάτα, ο οποίος δεν υπολογίζεται, θα πρέπει να «κοπούν» άλλους τρεις, δηλαδή, στο σύνολο τέσσερις για τα οκτώ παιχνίδια της League Phase του Europa League. Μία απόφαση, σίγουρα, «γρίφος» για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ.

Πηγή: metrosport.gr