Το προφίλ του Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για να οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ανέλυσε ο Γιώργος Τσανάκας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Τείνει πιο πολύ στο 10 παρά στο 6 ο Ολιβέιρα. Είναι ένας παίκτης που όταν τον βλέπεις από κοντά είναι πολύ εντυπωσιακός, έχει πολύ γρήγορη σκέψη. Είχα εντυπωσιαστεί όταν τον είχα δει από κοντά. Λογικά θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού, όπως φαίνεται. Νομίζω πως δεν θέλει άλλον παίκτη. Το θέμα είναι πως έναν χαφ ήθελε, στο στιλ που ήθελε. Ήθελε παίκτη που να έχει όγκο, να μπορεί να παίξει κάθετα και πασάρει με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Επίσης, είναι ένας παίκτης με καλές στατικές φάσεις, που έλειπε από τον Ολυμπιακό», ανέφερε αρχικά ο ρεπόρτερ της ομάδας.

«Είναι μία έξυπνη κίνηση, εφόσον ο ίδιος είναι σε καλή κατάσταση και στη διακοπή θα δουλέψει για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ρυθμού, αφού δεν έπαιζε. Μιλώντας με Πορτογάλους και με έναν στενό του φίλο, είναι ένα παιδί που προσέχει τον εαυτό του και φυσικά είναι ένας χαρακτήρας που όπου πηγαίνει θέλει να παίζει», πρόσθεσε.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Οι δύο τελευταίες κινήσεις του Ολυμπιακού ήταν οι πιο μεγάλοι στην ηλικία του, δύο έμπειρα παιδιά, δίπλα στους νεαρούς παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Πάνω από 30 είναι ο Ροντινέι, ο Γκαρθία και ο Ελ Κααμπί… Έπρεπε να βρει τα γκολ που θα λείψουν από Φορτούνη και Ποντένσε, αν και όλα στο γήπεδο θα φανούν. Ο Ολιβέιρα είναι μία πολύ καλή μεταγραφή, αφού δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια και απομένει η ανακοίνωσή του».