Το πόδι στο γκάζι έβαλαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στις τελευταίες ημέρες τής μεταγραφικής περιόδου για να ενισχύσουν επιθετικά το ρόστερ, αν και η Ένωση είχε το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελλείμματος άγχους όσον αφορά την ευρωπαϊκή λίστα - Προφανώς το πρεστίζ τής ομάδας κλονίστηκε με την απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά ο μεταγραφικός σχεδιασμός είχε αλλη άνεση για να πραγματοποιηθεί.

Το ονομα που κυριάρχησε ήταν εκείνο του Φοφανά, με τον Παναγιώτη Κονέ μάλιστα να μεταβαίνει στην Αγγλία για να έχει απευθείας επαφές με τους ανθρώπους της Τσέλσι. Μόνο που ο παράγοντας τής ΑΕΚ δεν πήγε μόνος του στο Νησι, αφού κλαμπ με το κύρος και το εκτόπισμα της Τσέλσι δεν είναι ανοιχτά διαρκώς και για όλους. Υπάρχει πρωτόκολλο, προγραμματισμός, μια σειρά από καταστάσεις που αφορούν το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Για αυτό ο Κονέ είχε μαζί του και βοήθεια - Τον μάνατζερ του Ζίνι, που έχει στο πελατολόγιό του δύο παίκτες που παίζουν στην Τσέλσι: Τους Νίκολας Τζάκσον και Τσεζάρε Καζαντέι. προφανώς η πρόσβαση στα υψηλότερα κλιμάκια της Τσέλσι και η εσωτερική πληροφόρηση (το αγγλικό κλαμπ προτιμούσε να παραχωρήσει δανεικό ποδοσφαιριστη με μεγαλύτερο συμβόλαιο!) ήταν πιο εύκολη.

Μόνο που όπως μάθαμε, στο σημαντικό πελατολόγιο του μάνατζερ του Ζίνι υπάρχουν λύσεις που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την ΑΕΚ - Όπως είναι, για παράδειγμα, Μοϊσε Σαχί Ντίον, του Στρασβούργου, που είναι 22 ετών και έχει μεγάλο potential μπροστά του: Είναι ταχυς και κοντρολαρισμένος επιθετικός, με αριστερό πόδι, που θυμίζει πολύ ως κίνηση και σουλούπι τον Λιβάι Γκαρσία.

Έχει market value στα 2 εκατ. ευρώ και βλέπει ότι υπάρχουν άλλοι τέσσερις επιθετικοί στο (τεράστιο!) ρόστερ του Στρασβούργου, άρα γιατί να μην έρθει για μια σεζόν με τη μορφή δανεισμού στην Ένωση; Προσοχή: Δεν λέμε ότι ντε και σώνει θα έρθει, αλλά ότι ο μάνατζέρ του έριξε το όνομά του στο τραπέζι, στις επαφές που έκανε με τους Κιτρινόμαυρους με αφορμή την επίσκεψη στα γραφεία της Τσέλσι με τον Παναγιώτη Κονέ...