Η ΑΕΚ εντείνει τις προσπάθειες για επιθετικό για τον Ντατρό Φοφανά της Τσέλσι, ο οποίος είναι σε πολύ καλή ηλικία, ψάχτηκε για μεταγραφή σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ωστόσο δεν κατάφερε να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη, ούτε καν στην Αγγλία, όπου υπήρξε ενδιαφέρον. Η περίπτωση της Ένωσης επικοινωνήθηκε ως ιδανική για τον παίκτη, παρότι η ελληνική ομάδα δεν θα έχει φέτος ευρωπαϊκή παρουσία, λόγω του αποκλεισμού της από την Ευρώπη. Το δέλεαρ είναι, ότι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού κάνει πρωταθλητισμό, φέτος θα επικεντρωθεί στις εγχώριες υποχρεώσεις και ο 21χρονος Ιβοριανός επιθετικός θα μπορούσε να καταστεί σημαντικός συντελεστής στην προσπάθεια επιστροφής στους τίτλους.

Ο Φοφανά είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στα θέλω του Ματίας Αλμέιδα. Διαθέτει εξαιρετικό άγγιγμα της μπάλας, εκρηκτική ταχύτητα, μπορεί να εκτελέσει με την πλάτη στο τέρμα, να κερδίσει εναέριες μονομαχίες χάρη στην αλτικότητά του και αν τροφοδοτηθεί σωστά μέσα στο κουτί να δώσει αρκετά γκολ στο «κιτρινόμαυρο» σύνολο, αν και τις τελευταίες δύο σεζόν μετρά συνολικά μόνο 11 γκολ και δεν έμοιαζε ποτέ στον παίκτη που είδαμε Μόλντε, όπου σε ενάμιση χρόνο σημείωσε 22 τέρματα.

Η Τσέλσι θέλει να πουλήσει τον Φοφανά 12 με 14 εκατ.Ευρώ δυσκολεύοντας τη μεταγραφή στην ΑΕΚ

Δεν βγαίνουν τα νούμερα

Ωστόσο η Τσέλσι έριξε την πρώτη μαχαιριά στην υπόθεση. Οι Λονδρέζοι όπως πληροφορηθήκατε στο Sportdog.gr απέρριψε την πρόταση της Ένωσης για δανεισμό, επειδή θέλει να κάνει απόσβεση στα 12 εκατ.Ευρώ που επένδυσε το καλοκαίρι του 2023, για τον φέρει στο Νησί από τη Νορβηγία. Από Αγγλία επικοινωνούν κάτι μυθικά ποσά της τάξεως των 12 και 14 εκατ.Ευρώ, τα οποία είναι νούμερα που φαίνονται απλησίαστα για τα δεδομένα της ΑΕΚ.

Παρ' όλα αυτά το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι η ΑΕΚ θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται για τον παίκτη, προκειμένου να βρει μέση λύση στο οικονομικό. Τα κουκιά βέβαια είναι μετρημένα για μια αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας. Δεν είναι τόσο εύκολο να τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα σε μια σεζόν, χωρίς εξασφαλισμένα έσοδα από συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κυρίως όμως χωρίς ανάλογες πωλήσεις. Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει ακόμα στην ιστορία της αγορά τέτοιου μεγεθούς.

Για να υπάρξει όμως ανάλογη μεταγραφή πρέπει να προηγηθεί πώληση ή πωλήσεις, για παράδειγμα παικτών όπως ο Λιβάι Γκαρσία ή ο Ορμπελίν Πινέδα (ο πρώτος κοστολογείται 23 εκατ.Ευρώ ο Μεξικανός πάνω από 10), ούτως ώστε να βγούνε τα μαθηματικά και να τηρηθεί το Financial Fair Play. Μην ξεχνάμε, ότι σε τέτοιες υποθέσεις οι αριθμοί φουσκώνουν επίσης λόγω εφοράς και προμηθειών.

Ντατρό Φοφανά και Άντονι Μαρσιάλ οι δύο βόμβες που κυνηγά η ΑΕΚ στην Αγγλία - ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Η άλλη βόμβα από Αγγλία

Παράλληλα με το όνομα του Ντατρό Φοφανά διέρρευσε μια άλλη βόμβα από Αγγλία που ακούει στο όνομα του Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος μετά από 9 χρόνια έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου δεν ικανοποίησε ποτέ τις προσδοκίες, όταν ο Φαν Γκαλ τον έντυσε στα κόκκινα έναντι 60 εκατ.Ευρώ. Στον 28χρονο διεθνή Γάλλο επιθετικό προσφέρεται μεγαλύτερο συμβόλαιο από τη φετινή μεταγραφική βόμβα του Έρικ Λαμέλα (παίρνει 2,5 εκατ.Ευρώ ετησίως).

Ο παίκτης φαίνεται διστακτικός να έρθει στην Ελλάδα, ερχόμενος από κορυφαίο πρωτάθλημα, το οποίο του προσέφερε ετήσιο συμβόλαιο ύψους 13 εκατ.λιρών, για να έρθει σε ένα από τα πιο υποβαθμισμένα της Ευρώπης και σε μια ομάδα χωρίς ευρωπαϊκή παρουσία. 'Ηδη αν ανατρέξετε στα ελληνικά αθλητικά πρωτοσέλιδα θα διαπιστώσετε, ότι ακόμα και στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ η υπόθεση χαρακτηρίζεται παρακινδυνεμένη όχι μόνο για το υψηλό κόστος, αλλά και για το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.