Ο Νταβίντ Ντάτρο Φοφανά είναι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ για την ενίσχυση στην γραμμή κρούσης της, όμως ο Δικέφαλος εξετάζει και εναλλακτικές, αν τελικά δεν τελεσφορήσει η περίπτωση του Ιβοριανού άσου της Τσέλσι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τελευταίας ώρας από τον Τούρκο δημοσιογράφο, Γιουνούς Εμρέ Σελ, η Ένωση μαζί με την Τράμπζονσπορ έχουν βάλει στο "στόχαστρό" τους τον Γκιφτ Όρμπαν της Λυών.

Πρόκειται για τον 22χρονο Νιηγριανό επιθετικό, που παίζει και στα άκρα και που θέλει να αποχωρήσει από την γαλλική ομάδα, καθώς δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε, με την ΑΕΚ να πιέζει για την απόκτησή του, όπως αναφέρει το τουρκικό ρεπορτάζ.

Η περίπτωσή του δεν είναι βέβαια, τόσο εύκολη, αφού ο παίκτης αποκτήθηκε από την Λυών τον περασμένο Ιανουάριο έναντι 15 εκατ. ευρώ από την Γάνδη, έχοντας 15 γκολ σε 46 ματς συνολικά στην περσινή του παρουσία και στις δύο ομάδες.

Στην καριέρα του γενικά ο Όρμπαν έχει σημειώσει 56 γκολ και έχει μοιράσει 9 ασίστ σε 93 συμμετοχές, ενώ εκτός της Λυών και της Γάνδης έχει παίξει επίσης στην νορβηγική Στάμπαεκ και στην Μπίσον FC από τη Νιγηρία.