Ένα ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου έχει φτιάξει φέτος ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά και την έλευση του Ουνάχι η ομάδα έχει καλύψει σε σημαντικό βαθμό τις περισσότερες αγωνιστικές ανάγκες της και, μάλιστα, υπάρχουν θέσεις που περισσεύουν ποδοσφαιριστές.

Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να εμπιστευτεί τις τύχες τού κλαμπ στον Ντιέγκο Αλόνσο, έναν αξιόλογο Ουρουγουανό προπονητή που έψαχνε για το "πέρασμα" στην Ευρώπη (η παρουσία του για 2-3 μήνες στον πάγκο τής προβληματικής Σεβίλλης δεν μπορεί να αξιολογηθεί), και τον στήριξε με μια σειρά πολύ αξιόλογων μεταγραφών (Τετέ, Πελίστρι, Ίνγκασον, Μπάλντοκ, Ουνάχι, Μαξίμοβιτς, συν την παραμονή του Ντραγκόφσκι) ενώ διατήρησε στο ρόστερ και τον Φώτη Ιωαννίδη.

Και μπορεί τα αποτελέσματα και η εικόνα τής ομάδας στην Ελλάδα μέχρι στιγμής να είναι αποθαρρυντική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευρωπαϊκή παρουσία τού Τριφυλλιού φέτος και το γεγονός ότι για να προκριθεί στους ομίλους απέκλεισε τη Λανς.

"Έχει μείνει λίγο πίσω ο Μαξ - Μίνι-προετοιμασία ο Αλόνσο - Υποτίμησε την Ελλάδα;"

Το sportdog επικοινώνησε με τη Βαρβάρα Φανίδη, δημοσιογράφο που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, προκειμένου να σχολιάσει το φετινό ρόστερ και τις κινήσεις που έχουν γίνει το φετινό καλοκαίρι.

"Τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ουσιαστικές και ποιοτικές μεταγραφές και έχει το ακριβότερο ρόστερ στη Σούπερ Λιγκ. Οι Τετέ και Πελίστρι έχουν δείξει θετικά δείγματα, περιμένουμε και τους υπόλοιπους να μπουν στη φιλοσοφία του Αλόνσο. Ο Μαξ έχει μείνει λίγο πίσω σε αυτό", ανέφερε αρχικά η καλή συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει την ευκαιρία να δει τους παίκτες, να κάνει μίνι-προετοιμασία για να τσεκάρει όλα τα προβλήματα. Το πολύ κακό πρόσωπο με την Καλλιθέα, που έκανε 24 τελικές, είναι πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό, Αλλά αυτό το καμπανάκι ήχησε δυνατά. Υπάρχουν σενάρια για τον Αλόνσο, αλλά είναι φαντασία, δεν συζητάμε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ νωρίς, δεν έχει παράξει το έργο που θέλει ενώ έχει κάνει προετοιμασία με τους μισούς. Ίσως υποτιμήθηκε λίγο η Ελλάδα από τον Αλόνσο και δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση, καθώς τώρα περιμένει γκέλες στους βασικούς αντιπάλους".

"Επιλέγουν παιχνίδια οι παίκτες; - 30-35 εκατ. ευρώ φέτος η ΠΑΕ - Δεν μπορούν να λένε καβούρια πια τον Αλαφούζο"

Υπάρχει γκρίνια πάντως για την παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα

"Ακούστηκε ότι ίσως κάποιοι να επιλέγουν παιχνίδια, αλλά αυτό αφορά τη νοοτροπία των παικτών. Ίσως να βλέπουν πιο πολύ την Ευρώπη γιατί κάποιοι παίζουν και για το συμβόλαιο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έσβησε ο διακόπτης, ελάχιστοι διασώθηκαν, κι αν δεν υπήρχε ο Τετέ θα μιλούσαμε για κάζο με αντίπαλο την Καλλιθέα".

Η διοίκηση έδειξε φέτος ότι βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

"Έδωσε λεφτά, για Πελίστρι και Τετέ έδωσε συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα, με αγορές, συμβολαια κ.λπ., είναι κοντά στα 30-35 εκατ. ευρώ φέτος. Από πέρσι ο Αλαφούζος είχε αρχίσει να ρίχνει λεφτά, και φέτος έδωσε ακόμα περισσότερα γιατί οι εισηγήσεις του Αλόνσο ήταν καλές: Πρόκειται για παίκτες από το big 5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που δίνουν έξτρα κίνητρο και θα βοηθήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φέτος ο Αλαφούζος έβαλε πολλά λεφτά, δεν μπορουν να τον λένε καβούρια πια. Αν θέλεις να φτιάξεις ποιοτική ομάδα, θα πληρώσεις. Το είδαμε με τη Λανς που οι δύο παίκτες που έκαναν τη μεγάλη διαφορά και έφεραν το αποτέλεσμα, ακριβοπληρώθηκαν".