Τον παίκτη που θα καλύψει το κενό τού Αντρέ Όρτα στην 11άδα των Πειραιωτών βρήκε στο πρόσωπο του Σέρτζιο Ολιβέιρα ο Ολυμπιακός, καθώς ο διεθνής Πορτογάλος άσος ήταν διαθέσιμος για να αποχωρήσει από τη Γαλατασαράι με τη μορφή δανεισμού και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η θητεία του στον ΠΑΟΚ, με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο, έχει κάνει την περίπτωση του Ολιβέιρα γνωστή στο ελληνικό κοινό, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια ήταν η παρουσία του την τελευταία του σεζόν στη Γαλατά, πόσο έτοιμος έρχεται για να πάρει τη θέση τού Όρτα στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών και με ποιους συμπαίκτες ταιριάζει στην 11άδα.

"Για αυτό έφερε Ολιβέιρα ο Ολυμπιακός - Έτσι θα τον χρησιμοποιήσει ο Μεντιλίμπαρ - Με Έσε και Τσικίνιο στην 11άδα"

"Ο Μεντιλίμπαρ ξέρει καλύτερα πού να τον βάλει να παίξει, αλλά και στην Τουρκία έδειξε ότι η θέση του είναι στο 8. Εκεί έπαιζε και στη Γαλατασαράι", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Κύρκος, που αναλύει αγώνες στο τουρκικό ποδόσφαιρο, και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την επιλογή του από τον Ολυμπιακό:

"Είναι ανάλογα και τι μπορούσε να φέρει αυτή την εποχή, από τη στιγμή που είχε γίνει κατανοητό ότι ο Όρτα είναι πιο δύσκολο να έρθει. Πολύ καλή εναλλακτική, τον ξέρουμε, μας ξέρει".

Γιατί τον άφησε η Γαλατασαράι να φύγει;

"Πήρε έναν Βραζιλιάνο στις αρχές Αυγούστου με 18 εκατ. ευρώ, τον Σάρα, επίσης αριστεροπόδαρο 6αρ-8άρι και υπάρχει πιθανότητα μετά από αυτό να μην παίζει βασικός ούτε ο Ντεμιρμπάι. Παίζει με έναν αμυντικό χαφ και ένα 8άρι ο προπονητής, δεν υπάρχει χώρος για άλλον παίκτη. Ο Ολιβέιρα θα ήταν 3ος, ίσως και 4ος στην ιεραρχία".

Πώς ήταν η περσινή σεζόν στην Τουρκία;

"Ενεργός στο ροτέισον, βοήθησε, κάθε φορά που έπαιζε ήταν καλή λύση και έκανε ο,τι του ζητούσε ο προπονητής. Όταν μια ομάδα παίρνει πρωταθλημα με 102 βαθμούς και η δεύτερη έχει 99, όπως συνέβη πέρσι στην Τουρκία, είναι σημαντικό να υπάρχουν καλές λύσεις και στον πάγκο. Και στην Ελλάδα είναι φουλ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια και χρειάζονται λύσεις".

Με ποιον ταιριάζει να παίζει στον Ολυμπιακό;

"Ο Μεντιλίμπαρ παίζει με 4-3-3 - Έτσι έπαιζε και ο ΠΑΟΚ την εποχή που είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα ο Ολιβέιρα. Ο Έσε δεν βγαίνει από την 11άδα, οπότε θα συνυπάρξει με τον Τσικίνιο ή θα κάνει ο ένας τα ρεπό του άλλου. Όλες οι ομάδες χρειάζονται μεγάλο ρόστερ άλλωστε".