Ο Αρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή «Live you» του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση ελληνοποίησης του Τιάγκο Ρομάνο, ο οποίος κατάφερε να πάρει την ελληνική ιθαγένεια εντός 14 ημερών, ενώ για άλλους πολίτες κάτι τέτοιο διαρκεί έως και 4 χρόνια.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε κατήγγειλε πως ο ποδοσφαιριστής προσφάτως μεταγράφηκε στην Ιντερ και για να γινόταν αυτό έπρεπε να κατέχει ευρωπαϊκό διαβατήριο. 

Ο Πορτοσάλτε και η Μαρία Αναστασοπούλου αποκάλυψαν πως το αίτημα του Ρομάνο έγινε δεκτό πάρα πολύ άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο Ρομάνο κατέθεσε το αίτημά του στην διεύθυνση ιθαγένειας Αττικής στις 4 Ιουλίου και ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία "καθώς πρόκειται να υπογράψω στην ποδοσφαιρική ομάδα Inter Milan μόνο εφόσον κατέχω ευρωπαϊκό διαβατήριο και μπορέσω να μεταβώ στο Μιλάνο μέχρι τις 20 Ιουλίου". Εν τέλει το αίτημά του εγκρίθηκε στις 18/7!

Ενώ λοιπόν η διαδικασία ελληνοποίησης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα για όλους τους υπόλοιπους πολίτες, καθώς απαιτείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγγράφων, ο Ρομάνο κατάφερε μέσω των εκπροσώπων του και την πολύ καθοριστική παρέμβαση του προσώπου αυτού που βρίσκεται κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, να πάρει το πολυπόθητο διαβατήριο και μαζί τη μεταγραφή που επιθυμούσε. 

«Οποιος θέλει να πάρει την ελληνική ιθαγένεια και έχει γνωριμίες τότε μπορεί να την πάρει πολύ εύκολα και τα καταφέρνει. Στη συγκερκριμένη περίπτωση το πρόσωπο αυτό βρίσκεται στις παρυφές του πρωθυπουργικού γραφείου. Κάτι το οποίο είναι εντελώς άδικο για τους υπόλοιπους», τονίστηκε στον... αέρα του ΣΚΑΪ.

Οι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν πως ο ποδοσφαιριστής είναι ο 17χρονος Τιάγκο Ρομάνο, ο οποίος ξεχώρισε στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού και αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα και μετακόμισε στην Ιταλία για χάρη της Ίντερ ως ελεύθερος.