O Σέρτζιο Ολιβέιρα αποτέλεσε την τελευταία χρονικά μεταγραφή του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας το "παζλ" του φετινού ρόστερ. Αυτή είναι η κυρίαρχη αίσθηση που επικρατεί για τους Ερυθρόλευκους, ωστόσο δεν αποκλείεται μεταγραφική έκπληξη στο... 90'!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πειραιώτες εξακολουθούν να "ξεψαχνίζουν" την αγορά και θα συνεχίσουν να το κάνουν ως τις 11 Σεπτεμβρίου, όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος. Ο στόχος; Να είναι έτοιμοι για κίνηση της τελευταίας στιγμής εφόσον βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση παίκτη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αφήσει ανοιχτό το πεδίο για μία ακόμα μεταγραφή, δίνοντας μάλιστα εντολή ώστε ο Ολυμπιακός να "χτυπήσει" ποδοσφαιριστή ικανό να κάνει τη διαφορά. Ειδικότερα, οι Κυπελλούχοι Ευρώπης εστιάζουν κυρίως σε εξτρέμ, μην αποκλείοντας την πιθανότητα να ασχοληθούν σοβαρά σε περίπτωση που προκύψει κάποια περίπτωση ανάλογη ποιοτικά με αυτή του Γουίλιαν.



Μπορεί η ευρωπαϊκή λίστα να κατατέθηκε, αλλά αυτό ουδέποτε εμπόδισε τον Ολυμπιακό να προβεί σε "μπαμ" της τελευταίας στιγμής. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το καλοκαίρι του 2022 οι μεταγραφές έκλεισαν με τον Χάμες Ροντρίγκες, ακόμα κι αν η ομάδα δεν είχε δικαίωμα να τον δηλώσει στα ευρωπαϊκά ματς. Η επιστροφή στην κορυφή της Super League άλλωστε, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για φέτος, άρα μία δυνατή προσθήκη στο φινάλε των μεταγραφών, που θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στις εγχώριες διοργανώσεις, είναι... καλοδεχούμενη!

Δύο ακόμα αποχωρήσεις

Το φετινό καλοκαίρι έγινε πολλή και αποτελεσματική δουλειά στο κομμάτι του αδειάσματος του ρόστερ από παίκτες που δεν υπολογίζονται, κάτι που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τον Ολυμπιακό στις θερινές μεταγραφικές περιόδους.

Ο Ρούμπεν Βέζο, που πηγαίνει δανεικός στην Εγιούπσπορ, αποτέλεσε τη 19η αποχώρηση από τον Ολυμπιακό, είτε μόνιμα είτε με τη μορφή δανεισμού. Στο ρόστερ έχουν "ξεμείνει" δύο παίκτες, για τους οποίους αναμένονται εξελίξεις άμεσα. Ο λόγος για τους Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Θανάση Ανδρούτσο, με τον πρώτο να έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 και τον δεύτερο έως το καλοκαίρι του 2026.



Ένας από τους λόγους που Μεντιλίμπαρ ζήτησε την ελάφρυνση του ρόστερ έχει να κάνει με την αξιοποίηση των νεαρών παικτών, που έρχονται με... φόρα από την Ακαδημία. Ο Βάσκος τεχνικός δεν είναι τυχαίο που δίνει ευκαιρίες σε άσους όπως οι Κωστούλας, Παπακανέλλος, Αποστολόπουλος, Μπακούλης, Μουζακίτης, Κουτσίδης. Τους πιστεύει πολύ και θέλει να έχουν τον χώρο που τους αναλογεί στο ρόστερ ώστε να δουλεύουν σωστά και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής όποτε δίνεται η ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διάστημα της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων, πέντε ακόμα ταλαντούχοι παίκτες προπονήθηκαν με την πρώτη ομάδα. Ο Μεντιλίμπαρ είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους Πρεκατέ, Παναγάκο, Λιατσικούρα, Λόλη και Πνευμονίδη, δείχνοντάς τους έμπρακτα πως ο δρόμος για την ανάδειξη και την καθιέρωση είναι ανοιχτός για όλους!