ΠΑΟΚ: Η εβδομάδα που διανύσαμε θεωρείται αρκετή προκειμένου να ανασυνταχθεί η ομάδα του Δικεφάλου και να ξεπεραστούν κούραση, ενοχλήσεις και τραυματισμοί (Τάισον-Μπράντον Τόμας). Αυτή που ακολουθεί εμπεριέχει την συνολική προετοιμασία για το πολύ σπουδαίο, βαθμολογικά και ψυχολογικά, παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή 15/9 στις 8.30 το βράδυ. Σίγουρα το ματς αυτό θεωρείται ως μια βαθμολογική πρόκληση της οποίας η αποτελεσματικότητα από πολύ νωρίς δύναται να θέσει τον Παναθηναϊκό σε πολύ δύσκολη θέση.

Μια νίκη του ΠΑΟΚ θα αφήσει τους πράσινους 8 βαθμούς πίσω μόλις στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Επίσης θα τους δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα με παίκτες και προπονητή, κυρίως λόγω του ότι ο πακτωλός χρημάτων που ξόδεψε φέτος ο Αλαφούζος πολύ γρήγορα και τουλάχιστον για την αρχή του πρωταθλήματος δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι φυσικά έχει δύο όψεις. Αυτή που μας νοιάζει έχει φυσικά να κάνει με τον Δικέφαλο του Βορρά. Οι δυο επόμενοι μήνες, έως και τις 10 Νοεμβρίου, περιλαμβάνουν 12 ματς εκ των οποίων τα περισσότερα είναι δύσκολα κα εντάσσονται στον ορισμό του «ντέρμπι».

Αποκορύφωμα της δίμηνης «ποδοσφαιρικής εξτρατείας» του ΠΑΟΚ είναι τα τελευταία δυο παιχνίδια με Ολυμπιακό εντός και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός μέσα σε 3 μέρες. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο, εκτός φυσικά από παίκτες -προπονητή που είναι η δουλειά τους, είναι το κατά πόσο θα αποδειχθούν χρήσιμες ακόμη και άκρως αποτελεσματικές οι αποκτήσεις των καινούργιων παικτών. Ο συνδυασμός της δυναμικότητας, της θέλησής τους πρέπει να «ταιριάξει» με το ήδη υπάρχων υλικό ώστε η ομάδα να ξεκινήσει ποιοτικά από κει που σταμάτησε. Από την θέση και την ποιότητα του πρωταθλητή. Θεωρούμε ότι για κάθε ομάδα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Έτσι και ο ΠΑΟΚ παρά τις πολύ μέτριες εμφανίσεις του που έφεραν και τον αποκλεισμό στο πρωταθλητριών, κατάφερε να πάρει τους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος και να προκριθεί στην δεύτερη, κατά σειρά σπουδαιότητας, Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το δίμηνο αυτό περιλαμβάνει 12 αγώνες ισομερώς κατανεμημένους. Τέσσερα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Άρη, Ολυμπιακό εντός και ΑΕΚ εκτός. Τέσσερα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και 4 ματς του πρωταθλήματος με επαρχιακές ομάδες. Το καθένα από αυτά έχει την αξία του και την ιδιαιτερότητά του η οποία θα καθοριστεί πλήρως λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του κάθε αγώνα. Συνοπτικά όλοι στον ΠΑΟΚ πρέπει να προετοιμαστούν ψυχολογικά και αγωνιστικά για το επόμενο δίμηνο.

Πηγή: metrosport.gr