ΠΑΟΚ: Μεγάλη συζήτηση έγινε τις προηγούμενες μέρες στην Λίγκα σχετικά με την χρησιμοποίηση και στο εγχώριο πρωτάθλημα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας σε θέματα διαιτησίας. Το ημιαυτόματο οφσάιντ στο VAR και η Goal Line Technology μπήκαν στην ατζέντα για την επόμενη σεζόν 2025-26 κι αφού προηγηθεί οικονομοτεχνική μελέτη, ωστόσο, ειδικά σε ό,τι αφορά στην δεύτερη, πλέον ήδη υπάρχει στην Τούμπα.

Η UEFA την χρησιμοποιεί στις διοργανώσεις της και ήδη από τις προηγούμενες μέρες ειδικό κλιμάκιο έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες στο γήπεδο της Τούμπας παρότι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με την Στεάουα απέχει ακόμη χρονικά (3 Οκτωβρίου). Το γήπεδο του ΠΑΟΚ διαθέτει την υποδομή από προηγούμενες διοργανώσεις, οπότε δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη παρέμβαση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα θα τοποθετηθούν και αρκετές κάμερες για ένα σύστημα καταγραφής της απόδοσης των παικτών που χρησιμοποιεί η UEFA για την στατιστική υπηρεσία της.

Παρόμοιο, αλλά με μια κάμερα χρησιμοποιεί και η Super League στα παιχνίδια της. Συνολικά, οι παρεμβάσεις που χρειάστηκαν στην Τούμπα για να είναι έτοιμη για το League stage του Europa League δεν είναι πολλές. Το αντίθετο θα συνέβαινε αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να μπει στο μίνι πρωτάθλημα του Champions League.

Πηγή: metrosport.gr