ΠΑΟΚ: Ακριβώς σε μία εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ μπαίνει ξανά σε αγωνιστική δράση με ένα γεμάτο πρόγραμμα, με έξι ματς σε λιγότερο από ένα μήνα (τελευταίο παιχνίδι χρονικά, στις 6 Οκτωβρίου στην Λιβαδειά). Πρώτος αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός, ντέρμπι για το οποίο η προετοιμασία αρχίζει από αύριο το απόγευμα, μετά το σημερινό (8/9) ρεπό-ανάσα που έδωσε ο Λουτσέσκου στους παίκτες του.

Το ερώτημα πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ είναι αν τα δύο τελευταία-χρονικά-μεταγραφικά αποκτήματα, ο Κόλεϊ και ο Μπακαγιόκο θα μπουν άμεσα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας ή θα χρειαστούν χρόνο και πόσο.

Όποιος έχει μελετήσει καλά τον τρόπο δουλειάς του Ραζβάν Λουτσέσκου, γνωρίζει ότι δεν θα «ακυρώσει» σε καμία περίπτωση την δουλειά που κάνει με τους υπόλοιπους παίκτες του και την συνέχεια που έχει η ομάδα του για να βάλει άμεσα στην ενδεκάδα έναν παίκτη, όποιος και αν είναι. 

Από την άλλη πλευρά, με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα του Δικεφάλου με τα διαδοχικά παιχνίδια, ο 55χρονος τεχνικός αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ότι στην περίπτωση της ενσωμάτωσης των δύο παικτών στο σύνολο, θα πρέπει να πατηθεί το γκάζι και να κερδηθεί χρόνος. Για τον Κόλεϊ, που πάντως έχει αγωνιστικό χρόνο στα πόδια του, αυτή η διαδικασία θα αρχίσει να «τρέχει» μόλις επιστρέψει από την εθνική ομάδα της Γκάμπια που σήμερα δίνει παιχνίδι με την Τυνησία για τα προκριματικά του Κόπα Αφρικα, για τον 30χρονο Γαλλοϊβοριανό, όμως, είναι ήδη σε εξέλιξη εδώ και αρκετές μέρες, αφού προπονείται με την ομάδα από τις 31 Αυγούστου.

Η διαχείριση του Τιεμουέ

Με δεδομένο ότι το τελευταίο παιχνίδι του Τιεμουέ Μπακαγιόκο πέρυσι ήταν στις 12 Μαΐου κόντρα στην Μαρσέιγ και πριν έρθει στον ΠΑΟΚ έκανε ουσιαστικά προπονήσεις εκτός ομάδας της Λοριάν, μη συμμετέχοντας σε κανένα από τα φιλικά προετοιμασίας του γαλλικού συλλόγου, ο 30χρονος μέσος θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να έρθει σε επίπεδα ετοιμότητας που περιμένουν από αυτόν στον Δικέφαλο. Όμως, δεν βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής προετοιμασίας, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ είναι σε εξέλιξη και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πιεστεί (με ένα συγκεκριμένο πλάνο από το τεχνικό τιμ) να μπει πιο νωρίς στα παιχνίδια. Με απλά λόγια, ο ύψους 1.89μ. σχεδιάζεται να πάρει κάποια αγωνιστικά λεπτά σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια. Το πιο πιθανό μοιάζει στο ματς με τον Βόλο, αλλά δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί κάτι τέτοιο να συμβεί προς το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και είναι κάτι που θα αποφασιστεί ανάλογα και με την εικόνα του στις καθημερινές προπονήσεις και φυσικά την εξέλιξη του ντέρμπι.

Θα πρέπει να αφομοιώσει γρήγορα τον ρόλο του Μεϊτέ

Το πιο μεγάλο μέρος του στοιχήματος που έχει να κερδίσει ο Μπακαγιόκο, πάντως, έχει να κάνει με τον ρόλο του στο γήπεδο. Ο Γάλλος μέσος πήρε το 8 της φανέλας του συμπατριώτη του, Σουαλιό Μεϊτέ, θα πρέπει να πάρει άμεσα και τον ρόλο του για να δώσει στον ΠΑΟΚ εκείνα τα χαρακτηριστικά που έπαιρνε από τον βασικό του μέσο πέρυσι. Εδώ είναι που στον ΠΑΟΚ ποντάρουν πολύ στην ποιότητα και τις παραστάσεις που κουβαλά ο Μπακαγιόκο από το υψηλό επίπεδο που θα τον βοηθήσουν γρήγορα να προσαρμοστεί.

Το αν δικαιώσει τις προσδοκίες θα φανεί σύντομα, το βέβαιο είναι ότι μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ή του Πανθεσσαλικού (το πιθανότερο), όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του.

Πηγή: metrosport.gr