Από τους Κορέα, Ντεπάι, Μουμπάνγκα, Πέτροβιτς, Ντουά, Μαρσιάλ, Φονφανά και... Σία κι από τους "30 κλασάτους φόρ που είχε δει ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ όπως φαίνεται καταλήγει, λίγα 24ωρα πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο και για την Ελλάδα, στον 29χρονο θηριώδη (1,94) στράικερ από την Αιτή, Φραντζί Πιερό!!!

Δηλαδή σε ένα... ταπεινό όνομα, τίμιο "γίγαντα"- συνεπή "παστελωτή" ( την προηγούμενη 2ετία συν την εκκίνηση της φετινής, μετράει 43 γκολ σε 106 παιχνίδια!!), καλό/αξιόπιστο κυνηγό, τελείως διαφορετικού στυλ όμως, από του Λιβάι Γκαρσία, κόντρα δηλαδή στα... θρυλούμενα αυτού του καλοκαιριού ( θυμάστε το... αφήγημα του ρεπορτάζ -και όχι μόνο- για τα χαρακτηριστικά του επιθετικού που ψάχνουν και γιατί έφυγε ο Πόνσε). Και κυρίως ο Πιερό δεν έχει σχέση με τους... Φονφανα, Μαρσιάλ, Γκιφτ Ορμπάν, δηλαδή με τα τρία μεγάλα ονόματα φορ που η ΑΕΚ εμφανιζόταν να κυνηγάει/κτυπάει από τέλη Αυγούστου.

Ο Πιερό θα κοστίσει 2,5 με 3 εκατομμύρια αγορά (περίπου + 1/3 των χρημάτων που είχε εισπράξει από την πώληση του Πόνσε!!) έχει χρηματιστηριακή αξία 3.000.000 και έρχεται με 800.000 ευρώ ετησίως... Οι άλλοι τρεις είχαν 8ψηφιες Χ.Α.( από 10 ως 15 εκατομμύρια) και μίνιμουν τριπλάσια με τετραπλασια κασέ, ενώ ειδικά  για τους Φονφανα/Ορμπάν  έπρεπε να πληρωθούν transfer fee από 8.000.000 ευρώ και πάνω ενώ ο Μαρσιάλ έφτανε να ζητάει signing bonus 4.000.000 ευρώ από τον Ηλιόπουλο.

Πάμε να βάλουμε την υπόθεση  Πιερό στην σωστή βάση:

1. Ο Πιερό μπορεί να αποδειχθεί πιο συμβατός και χρήσιμος στην ΑΕΚ, από ό,τι τα μεγάλα και πανάκριβα ονόματα που φέρεται να ασχολήθηκε όλο το καλοκαίρι. Επαναλαμβάνω, δεν λέω πως είναι καλύτερος από τον Φονφανά ή από τον Μαρσιάλ αλλά είναι ένας εξαιρετικός φορ - σκόρερ, ο οποίος στην πορεία μπορεί να αποδειχθεί πιο χρήσιμος, ένας... Ελ Κααμπί της ΑΕΚ!!!

2. Η ενδεχόμενη μεταγραφή προσθήκη του Πιερό αντικειμενικά δεν μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση του ρόστερ και της θέσης στη ΑΕΚ. Τον Πόνσε αντικαθιστά, να είμαστε ειλικρινείς...

3. Οι τραγικοί χειρισμοί κι ανικανότητα των ανθρώπων της ΑΕΚ στο θέμα ανεύρεσης κι απόκτησης σέντερ φορ, όταν είχαν και τον χρόνο ( από τον Ιούνιο που αποχώρησαν Πόνσε και Φαν Φεερτ) και το χρήμα (9 εκατομμύρια από τον Πόνσε, συν το συμβλολαιο 1,5 του Αργεντινού που γλίτωσαν) και την ...φιλοδοξία ( νέος ιδιοκτήτης γαρ)! Με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μην φτάνουν στο ... παρά τρία των μεταγραφών και να εμφανίζονται πως περισσότερο λόγω ανάγκης πάνε στην (εναλλακτική;) μεταγραφή του Πιερό..

4. Καλώς ή κακώς, επικοινωνιακά οι κιτρινόμαυροι υπεύθυνοι κατάφεραν να... κάψουν έναν καλό σέντερ φορ πριν ακόμη τον δούμε να παίζει με την φανέλα της Ένωσης. Κι αυτό γιατί ο κόσμος είχε προετοιμαστεί για σέντερ φορ απο την... Τσέλσι και γενικά την Πρέμειρ Λιγκ  και για... Μαρσιαλάδες αφού (με ευθύνη Ηλιόπουλου; με ευθύνη Αλμέιδα; με ευθύνη των στελεχών που τις χειρίστηκαν; ή με ευθύνη όλων;) η ΑΕΚ ... μεγαλοπιάστηκε για τον φόρ, δημιουργώντας υψηλότατες προσδοκίες στον κόσμο της, πού όπως αποδεικνύεται, δεν μπορούσε να φτάσει σε done deal. Και κάπου εκεί, κάπως έτσι, φέρεται τώρα να βολεύεσαι με τον αξιολογότατο, κατα τα άλλα, Πιερό!! Γιατί διαφορετικά θα έμενε μόνο με τον Λιβάι! Tragic.

5. Όταν φτάνεις στο μιλητό πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τσέλσι για τον Φονφανά αλλά στο πλέον κρίσιμο τάιμινγκ, όταν δηλαδή... έπρεπε να μιλήσει το χρήμα, κάνεις πίσω θυμίζοντας... Μοντερέι στην υπόθεση Πινέδα, είναι φυσιολογικό μετά να προκαλείς συνειρμούς του στύλ πως περίμενες να σου κάτσει πρόταση από την Ρωσία και να πουλήσεις τον Λιβάι Γκαρσία και με το transfer fee του να αγοράσεις τον Φονφανά!! Τι, όχι;

6. Αν , λέμε αν, η ΑΕΚ έπαιρνε/χρυσοπλήρωνε τον Φονφανά, δεν θα έκαιγε τον Λιβάι Γκαρσία και την μεταπωλητική του αξία; Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως θα πλήρωνε 10 εκατομμύρια τον Φονφανά για να είναι το μπακ απ/το ροτέισον του Λιβάι. Οπότε κάποιος μάλλον... πούλησε παπά!!

7.  O Πιερό είναι μεταγραφή εποχής Μελισσανίδη, δηλαδή της εποχής των... εσόδων/εξόδων.  Μόνο που ο κόσμος με τον Μελισσανίδη είχε υπομονή ενώ απο τον Ηλιόπουλο περίμενε άλλα και λογικά δεν θα έχει την ίδια... υπομονή κι ανοχή!

8. Ο Πιερό όλο το καλοκαίρι προσπάθησε να φύγει με μεταγραφή από την Μακάμπι Χαιφα. Ειχε προταθεί μάλιστα και σε ΠΑΟΚ και σε Ολυμπιακό αλλά δεν προχώρησε καμία από τις δυο ελληνικές ομάδες τότε...