Έντο Κουμουέμπε: Για τον Αλί Σαμάτα και την απουσία του από την Εθνική ομάδα μίλησε ο Τανζανός δημοσιογράφος ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή σύμβολο, όπως ο Μέσι για την Αργεντινή, ενώ σημείωσε πως έπρεπε να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα για να γίνει σεβαστός στο φίλαθλο κοινό της χώρας.

«Έπρεπε να αποσυρθεί ο Σαμάτα από την εθνική για να γίνει σεβαστός. Μόλις τις προάλλες, παίξαμε με την Αιθιοπία και το κοινό της Τανζανίας τον θυμήθηκε ήδη. Ένα κακό παιχνίδι με πολλούς παίκτες στην μπροστινή περιοχή να μην καταφέρνουν να δείξουν το πλεονέκτημά τους. Οι Τανζανοί έχουν ήδη θυμηθεί τον Σαμάτα.

Αυτή είναι η υποκρισία των Τανζανών στην καλύτερη εκδοχή της. Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμάτα δεν είναι ακόμα στα καλύτερά του, αλλά έχει ακόμα την ευκαιρία να δείξει την εμπειρία του στο γήπεδο. Αν όχι για ολόκληρο τον αγώνα, τότε για λίγα λεπτά.

Και μόνο η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο κάνει κάποιους παίκτες της αντίπαλης ομάδας να τον φοβούνται.

Ακόμα και αν ο διαιτητής δει τον Σαμάτα, τον σέβεται περισσότερο γιατί ξέρει το προφίλ του. Είναι ένα κοινό πράγμα γι’ αυτό έχει εισαχθεί το στυλ να δίνεται η αρχηγία στον παίκτη που είναι ο πιο διάσημος παίκτης της χώρας. Ο Μέσι για την Αργεντινή, ο Ρονάλντο για την Πορτογαλία, ο Νεϊμάρ για τη Βραζιλία, ο Εμπαπέ για τη Γαλλία. Τα παραδείγματα είναι πολλά» ανέφερε ο Έντο Κουμουέμπε.