ΠΙΕΡΟ/ΑΛΜΕΙΔΑ/ΑΡΗΣ: Ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ με... καθυστέρηση περίπου 2 μηνών. Όταν της είχε πρωτοπροταθεί ο Αλμέιδα... ήθελε & έψαχνε σέντερ φορ παρόμοιων χαρακτηριστικών με του Λιβάι Γκαρσία. Δεν είναι τυχαίο πως τότε η ΑΕΚ - όπως λέγεται στην ελληνική πιάτσα agents - πήγε να τον κάνει... πάσα στον Άρη του Καρυπίδη, ο οποίος όντως ενδιαφέρθηκε αλλά έπρεπε να περιμένει να πουληθεί ο Μορόν. Δεν ξέρω τι άλλαξε από τότε στις βουλές του "Πελάδο" και φτάσαμε στο... παρά τρια που κλείνει το μεταγραφικό "παράθυρο" στην Ελλάδα και η ΑΕΚ ξέμεινε από... υποψηφιότητες και επιλογέςσέντερ φορ, να... επιστρέψει, φτάνοντας τελικά σε deal done με το "θηρίο" από την Αιτή. Σίγουρα πάντως ο Πιερό δεν ... άλαξε στυλ και χαρακτηριστικά!!

ΚΕΦΑΛΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ: Ο Πιερό είναι ένας εξαιρετικός/θηριώδης στράικερ -σκόρερ, που έμαθε να χρησιμοποιεί το σώμα και την δυναμή του μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να κάνει την διαφορά. Είναι δεινός κεφαλοσφαιριστής, που λόγω εκτοπίσματος δύσκολα μαρκάρεται/αντιμετωπίζεται. Κατά μέσο όσο στην καριέρα του έρχεται σε 9 εναέριες μονομαχίες ανα ματς με τις 5 από αυτές να είναι κερδισμένες!! Δεν είναι τόσο μπαλάτος, ούτε καλός στην πάσα, αλλά για το ύψος του δεν είναι κι αργός. Φοβίζει τους αντιπάλους του με το εκτοπισμά του στις μονομαχίες αλλά και όταν τους πιέζει. Και το κυριότερο είναι... παστελώτης γκολ! Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε το απέδειξε!

ΠΙΕΡΟ/ΒΕΡΓΚΧΟΡΣΤ/ΜΑΡΣΙΑΛ: Κυκλοφορεί πως αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν δυο λίστες στην ΑΕΚ με υποψήφιους σέντερ φορ. Η μια είχε να κάνει με επιθετικούς στυλ Λιβάι. Και η άλλη με επιθετικούς τύπου Βέργκχορστ και... Πιερό! Δεν είναι τυχαίο πως οι άνθρωποι του Ηλιόπουλου είχαν ασχοληθεί με τον διεθνή δίμετρο Ολλανδό στραικερ μετά το Euro αλλά και ο άσος δεν ήταν ιδιαίτερα θετικός για Ελλάδα και ο κόουτς της ΑΕΚ δεν... ξετρελαινόταν με τα χαρακτηριστικά του. Τελικά ο Βέργκχορστ κατέληξε στον Άγιαξ, αντικαταστάτης του Άκπομ κι αφού προηγουμένως ακύρωσε την συμφωνία του με την Τράμπζονσπορ. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο, στην υπόθεση Μαρσιάλ για ΑΕΚ είχε εμπλοκή ο Ραφίκ Τζιμπούρ...

ΜΠΑΙ ΑΟΥΤ: Η στήλη έμαθε από πολύ αξιόπιστη μανατζερική πηγή, που γνωρίζει πολύ καλά εδω και μια 3ετία τον Πιερό, πως ο  στραικερ από την Αιτή είχε οψιόν αποχώρησης από την Χάιφα, ύψους 1.800.000 ευρώ!!! Δηλαδή buy out που ήταν χαμηλότερο από τα 2.5 ή και τα 3 με 3,5 εκατομμύρια, ποσά στα οποία ακούγεται πως υπήρξε done deal μεταξύ των δυο κλαμπ! Τώρα αν η ΑΕΚ δεν γνώριζε την ύπαρξη του ή επειδή μπήκε Σεπτέμβριος ήταν εκτός χρόνου και αυτό δεν είχε ισχύ ή ήθελε να αποφύγει την καταβολή μετρητών ή συνέβη κάτι άλλο, δεν το γνωρίζω. Πάντως το καλοκαίρι με τέτοιο buy out (1.800.000) προτεινόταν στην Ελλάδα...

ΛΙΒΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ : Κάποια πράγματα ... φωνάζουν/κραυγάζουν πως διαρρέουν για την... επικοινωνία. Η ΑΕΚ απο εκεί που πήγε να πάρει φορ από την Τσέλσι και κτυπούσε Μαρσιάλάδες, κατέληξε Σεπτέμβριο μήνα στον (εξαιρετικό κατά τα άλλα) Φραντζί Πιερό! Γκρίνια στους οπαδούς της, όχι τόσο για τον Πιερό, όσο για τον κάκκιστο χειρισμό (και) της υπόθεσης "αγορά σέντερ φορ". Αρκετοί μάλιστα συνέδεσαν την ΜΗ άφιξη Φονφανά με την  ΜΗ πώληση του Λιβάι Γκαρσία!! Και ως δια... μαγείας, την ημέρα που έρχεται ο Πιερρό στην Αθήνα, διέρρευσαν τα 2  "super όχι" του super Μάριου (Ηλιόπουλου) για την πώληση του Λιβάι Γκαρσία, παροτι φέρεταινα  πήγαν 2 προσφορές μαμούθ στην ΑΕΚ. Ύψους 27.500.000 και 22.500.000 αντίστοιχα.  Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αυτές ήταν τον Αύγουστο, δηλαδή πριν η ΑΕΚ κάνει τις τελικές κινήσεις της για Φονφανά, Μαρσιάλ! Το... καταλάβαμε.