Ο ΠΑΟΚ όπως είναι γνωστό, έχει αποκομίσει πολλαπλά έσοδα από την διαχείριση των νεαρών παικτών. Και προφανώς από τις πωλήσεις που έγιναν στο παρελθόν, έβαλε ζεστό χρήμα στα ταμεία του. Η πιο ακριβή πώληση παίκτη του ΠΑΟΚ, είναι αυτή του Κουλιεράκη με 12 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση, ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει το κλαμπ, άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου υπό μορφή μπόνους. Επιπλέον υπάρχει και το ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 20%.

Από την έναρξη της προετοιμασίας, δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη και πρόοδο και άλλων νέων παιδιών. Όπως για παράδειγμα, των Γκούμα, Τσοπούρογλου, Κωττά, Φίλων, Σμυρλή, Τασιούρα, Ρούμαντσιεβ. Είναι όμως και οι δύο τερματοφύλακες, οι Μοναστηρλής και Μπαλωμένος, οι οποίοι σημειωτέον είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα για τους αγώνες του Europa League.



Ο Λουτσέσκου που δουλεύει και με αυτά τα παιδιά στις προπονήσεις, έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα προχωρήσει η διαδικασία ανάπτυξης για κάθε έναν από αυτούς. Επιμένει στην σκληρή δουλειά. Ζητά καθημερινά πρόοδο. Αυτό είναι και το μυστικό, η δουλειά δηλαδή, για να έρθει σταδιακά και η καθιέρωση. Δίδεται έμφαση σε αυτό τον τομέα, με όλους τους νεαρούς παίκτες να προσπαθούν για το καλύτερο και να διεκδικούν. Έχουν όνειρα, ελπίδες, στόχους. Και θέλουν να πετύχουν.