Ξέρετε πόσο εύκολα ανοίγουν στόματα στη μεταγραφική πιάτσα τώρα που ο... μπαμπούλας της 11ης Σεπτεμβρίου δεν τρομάζει κανέναν πια; Μια χαρά πραγματάκια μάθαμε και ερχόμαστε, τώρα, για να σας τα αποκαλύψουμε.
Διαβάστε επίσης...
Πριν από αυτό, όμως, ας κάνουμε μια διευκρίνηση για το ισχύει στις μεταγραφές. Μέχρι 11 Σεπτεμβρίου υπήρχε η δυνατότητα για να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής είτε με μεταγραφή είτε ως δανεικός από κάποια ομάδα. Αν όμως ένας παίκτης είναι free agent μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου (είτε έμεινε ελεύθερος 1 Ιουνιου είτε έμεινε ελεύθερος 10 Σεπτεμβρίου), τότ μπορεί να υπογράψει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ!
Μπορεί, δηλαδή, οι μεταγραφές στην Αγγλία για παράδειγμα να έχουν τελειώσει από τα τέλη Αυγούστου, αλλά αν μια αγγλική ομάδα αποδέσμευσε παίκτη στις αρχές Σεπτέμβρη αυτός μπορεί να υπογράψει μέχρι τις 30/09. Άρα οι μεταγραφές δεν κλείνουν μετά την 11άδα Σεπτεμβρίου - Ειδικά για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, που έτσι κι αλλιώς είχαν δηλώσει νωρίτερα την ευρωπαϊκή τους λίστα. Δεν υπάρχει κίνητρο συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έτσι κι αλλιώς - Κατι που, για παράδειγμα, δεν απασχολούσε την ΑΕΚ ως πρόβλημα.
ΠΑΟΚ: Για παράδειγμα ο Δικέφαλος ψάχνει για έναν ακόμα στόπερ που θα συμπληρώσει την 4άδα στα σεντερ μπακ, για να παίζει στο πρώτο μισό τής αγωνιστικής περιόδου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι εδώ δεν θα αναφερθούμε σε περιπτώσεις τύπου Ζοέλ Ματίπ που έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ αλλά υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες για την περίπτωσή του. Αλλά ελεύθεροι αυτό το διάστημα είναι από τους Σισέ και Μανωλά μέχρι και κάποιες πολύ καλές περιπτώσεις, γιατί έκαναν προετοιμασία με τις ομάδες τους (άρα δεν έχουν να παίξουν μπάλα από την περασμένη άνοιξη!) και θα έρθουν έτοιμοι για να παίξουν.
ΠΑΟΚ/1: Τέτοια είναι η περίπτωση του Φιλίπ Μπένκοβιτς, 27χρονου διεθνή Κροάτη στόπερ που έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε στις 30 Αυγούστου, αλλά και ο 24χρονος Γιόνας Ντέιβιντ με μακρά θητεία στη Γερμανία που την 1η Σεπτέμβρη τον άφησε ελεύθερο το Αμβούργο. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η περίπτωση του Αλεξάντερ Χακ, που μέχρι τα τέλη Αυγούστου ήταν στην ομάδα του Μίτσελ, στην Αραβία, αλλά έφυγε για να ανοίξει θέση ξένου. Όλοι ετοιμοπόλεμοι, υψηλού επιπέδου και μπορούν να υπογράψουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάντως μια... μεταγραφή που δεν έχει πάρει κανείς χαμπάρι στο Λιμάνι, είναι εκείνη του Ζέλσον Μάρτινς. Με οποιον κι αν μιλήσεις στο Λιμάνι το τελευταίο διάστημα,αυτό που έχει κάνει εντύπωση σε όλους είναι η παρουσία του διεθνη Πορτογάλου άσου, που θυμίζει σε πολλούς την πορεία του όταν ήταν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας! Τότε που έκανε μεταγραφή με 22 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κι έναν χρόνο αργότερα έφυγε για το Μονακό με 30 εκατ. ευρώ. Το μόνο που σημειώνουν όλοι είναι το να μην έχει προβλήματα τραυματισμών που θα του κόψουν ξανά τη φόρα. Διαφορετικά με τη φετινή του παρουσία μπορεί να κάνει ακόμα και τον 36χρονο Γουίλαν να πάρει τη δεύτερη θέση στους παίκτες που ξεχωρίζουν...
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οι Πράσινοι έφτασαν κοντά στην απόκτηση του Χοακίν Κορέα από την Ίντερ αλλά, τελικά, δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά δεν έχει θέση στα κεντρικά πλάνα των Ιταλών, κι αυτό κρατάει ζεστή την περίπτωσή του ενόψει Γενάρη! Μια χαρά διαβάσατε, ενόψει Γενάρη, καθώς μπορεί να συνέχισε τώρα στην ομάδα ο Σπόραρ, αλλά θα γίνει ξανά προσπάθεια για να πωληθει. Με τον Κορέα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο...