Στέλιος Γιαννακόπουλος: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εικόνα της Εθνικής ομάδας και την επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την άκρη του πάγκου.

«Η ομάδα είναι σε πολύ καλό σημείο, σε πολύ καλό δρόμο με έναν άνθρωπο στο τιμόνι που είναι γνώστης του ελληνικού dna. Έχουμε παίξει και αντίπαλοι και είναι καταπληκτικός χαρακτήρας.

Σαν παίκτης ήταν... παικτάρα. Σαν προπονητής είναι πολύ καλός, αλλά για να τον κρίνω πρέπει να είμαι στα αποδυτήρια μαζί του. Αλλά από αυτά που δηλώνουν οι παίκτες που είναι μαζί του, καταλαβαίνεις ότι έχει όλο το πακέτο.

Πάντα είχαμε καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Σε άλλες χρονιές κάποια γραμμή βγαίνει πιο ισχυρή, αλλά αν το δούμε ιστορικά, πάντα η Ελλάδα έβγαζε σπουδαίους ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Η τωρινή ομάδα είναι ένα κράμα έμπειρων και νεαρών και έχουν κάνει έναν πολύ καλό κορμό. Το μόνο ντεσαβαντάζ είναι ότι σε μία Εθνική δεν μπορείς να είσαι σε καθημερινή βάση μαζί για να περάσει η φιλοσοφία του προπονητή, όμως, επειδή είναι σε υψηλό επίπεδο όλοι οι ποδοσφαιριστές, μπορούν να επεξεργαστούν άμεσα μία πληροφορία και να την βγάλουν στο χορτάρι.

Όταν είσαι άνθρωπος της δουλειάς και έχεις περάσει από αποδυτήρια ξέρεις ότι ο προπονητής γνωρίζει κάτι παραπάνω, για τους λόγους που παίζει αυτός που παίζει και γιατί κάποιοι είναι αλλαγή. Ο Κωνσταντέλιας και όλα τα παιδιά που αποτελούν την αποστολή, έχουν μεγάλο ταλέντο, αλλά το κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του απαιτήσεις και επιλέγονται αυτοί που εξυπηρετούν το πλάνο. Ο προπονητής μη νομίζετε ότι δεν στεναχωριέται όταν αφήνει καλούς παίκτες έξω, αλλά μπορούν να αγωνιστούν μόνο 11».

Για την απουσία του Φορτούνη από την Εθνική: «Με αυτά που είδα να δηλώνει ο κόουτς, θεωρώ ότι είναι στο χέρι του Φορτούνη να επιστρέψει. Ο κάθε παίκτης το... ζυγίζει, σε τι φάση είναι στην καριέρα του, αλλά η μπάλα είναι στα πόδια του. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε έξω τόσο καλούς παίκτες εκτός. 

Προέρχεται από ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό, είναι σε καλή ηλικία και με την αυτοπεποίθηση στον Θεό. Σε αυτή την ηλικία ξέρεις τα πάντα, πότε να τρέξεις, πότε να βάλεις τα πόδια σου και θα ήταν πολύ χρήσιμος. Απέδειξε σε όλους ότι μπορεί να μπει σε αγωνιστικά καλούπια όταν απαιτείται από την ομάδα».

Για την συνέχεια της Εθνικής μας ομάδας: «Η ομάδα έχει ανάγκη νίκες. Αρχίσαμε καλά στο πρώτο ματς και θέλω να πιστεύω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με το πλάνο του κόουτς και ματσάρουμε το παιχνίδι, δεν έχει σχέση η ποιότητα της μίας ομάδας με την άλλη και θα επικρατήσουμε. Οι Άγγλοι όταν κατάφεραν και μάτσαραν τον αγώνα, με την μπάλα στα πόδια ήταν καλύτεροι, κάτι που μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε το ματς.

Οι Ιρλανδοί είναι σφιχτό σύνολο, ξεκινούν για να κρατήσουν το μηδέν και επενδύουν στις φάσεις που θα κάνουν. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν είναι σύνολο που θα κάνει build up, αν εμείς καταφέρουμε να ματσάρουμε αυτό το στυλ, είμαστε καλύτερη ομάδα, μπορούμε να πατήσουμε περιοχή και να κάνουμε το γκολ».

Τέλος, για τα κέρδη που θα αποκομίσει η Εθνική από την δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου: «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το προπονητικό κέντρο, από τις εγκαταστάσεις καταλαβαίνεις τι γίνεται σε μία ομάδα. Και εμείς και οι επόμενες γενιές, ήταν... ήρωες γιατί δεν υπήρχε το σπίτι της Εθνικής όπου θα πάει η αποστολή να ηρεμήσει, να είναι απρόσκοπτη. Είναι βασικές αρχές που πρέπει να έχει μία μεγάλη Εθνική ομάδα, όπως είμαστε και εμείς», είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.