Mια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή έχει στην U19 ομάδα του ο Ολυμπιακός, καθώς οι Πειραιώτες το περασμένο καλοκαίρι χτύπησαν φλέβα χρυσού, κι έφεραν στην Ελλάδα έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή με εξαιρετικό potential.

Πρόκειται για τον Ταϊγιέ Γιουσούφ, Νιγηριανό μεσοεπιθετικό (παίζει δεξιά και αριστερά στην επίθεση αλλά και πίσω από τον φορ), που το πρώτο διάστημα της παραμονής του στου Ρέντη έχει ενθουσιάσει τους πάντες. Είναι γεννημένος τον Γενάρη του 2006, ήρθε στην Ελλάδα από την Gombe United FC - Ομάδα στη Νιγηρία που έχει μεγάλη παράδοση στο να "βγάζει" παίκτες και έχει ποδοσφαιριστές σε Αγγλία, Τουρκία, Νορβηγία, Φινλανδία και αλλού.

Ο Γιουσούφ έχει αφήσει άπαντες ικανοποιημένους μέχρι στιγμής στο Λιμάνι με την παρουσία του, έχει ξεκινήσει δυναμικά και δείχνει ότι είναι έτοιμος για να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Το αγωνιστικό του στιλ θυμίζει τον Αγκιμπού Καμαρά, αν και ο νυν παίκτης τής Λουντογκόρετς είναι σαφώς πιο κοντός - Το σουλούπι του Γιουσούφ μοιάζει με εκείνο του Μπαντιουγκού Φαντιγκά, που ήταν στο Λιμάνι για 2,5 χρόνια όμως δεν είχε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και, ίσως δεν είναι πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό.

Ο Ταιγέ Γιουσούφ υπογράφει στον Ολυμπιακό
dailypost.ng

Τι κάνει αμυντικά ο Γιουσούφ

Τα αμυντικά του καθήκοντα δεν είναι το δυνατό του σημείο, δεδομένου ότι η θέση του βρίσκεται στην επίθεση. Φυσικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η άμυνα ξεκινάει με πίεση ψηλά, αλλά αυτό αφορά ένα τακτικο κομμάτι που δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο στον Γιουσούφ - Τόσο λόγω ηλικίας όσο και λόγω του επιπέδου από το οποίο προέρχεται. Πάντως το να μάθει να συμμετέχει στην αμυντική λειτουργία όπως κάθε συγχρονος μεσοεπιθετικός, δεν είναι δα και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου...

Τι κάνει επιθετικά ο Γιουσούφ

Τα στοιχεία του, για παιδί 18 ετών, είναι εξαιρετικά! Είναι ταχύς, υποδέχεται καλά την μπάλα, την μοιράζει καλά και σουτάρει με το ανάποδο πόδι. Είναι καλός και στις εκτελέσεις στημένων, δεν σηκώνει την μπάλα χωρίς λόγο και του αρέσει να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο. Γενικά εκτός από φουλ ψαγμένη επιλογή, δείχνει να έχει και σημαντικό potential αν δουλευτεί σωστά.

Μπορεί να πιάσει στον Ολυμπιακό;

Δεν είμαστε μάντεις και ούτε το ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα είναι να παραστήσουμε την Πυθία. Αλλά ο νεαρός άσος ήδη έχει μπει δυναμικά στις υποχρεώσεις της Κ19 τού Ολυμπιακού (με δύο γκολ και δύο ασίστ σε 10-15 μέρες!), κάτι που δείχνει αν μη τι άλλο ότι δεν χαμπαριάζει από προσαρμογή κ.λπ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και ο Αγκιμπού Καμαρά για την υποδομή των Ερυθρόλευκων είχε έρθει, αλλά είχε κερδίσει τον Πέδρο Μαρτίνς με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη ομάδα. Μπορεί ο Γιουσούφ να είναι ο επόμενος Αγκιμπού; Εμείς θα πούμε καλύτερα όχι, δεδομένου ότι με την περίπτωση του Καμαρά στο τέλος οι Πειραιώτες βγήκαν χαμένοι. Άλλωστε μιλάμε για παιδί μόλις 18 ετών, από άλλη ήπειρο, που στο τέλος της γραφής στην Κ19 θα βρει μια ομάδα που την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε κατακτήσει τη Youth League.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει σταμπάρει την περίπτωσή του, δεν αποκλείεται να τον φέρει για προπονήσεις στην πρώτη ομάδα και, σταδιακά, να του δώσει και την ευκαιρία να είναι σε κάποια αποστολή. Μέχρι τότε χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά...