Γκόρντον Σίλντενφελντ: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε αμυντικός του ΠΑΟΚ  μιλώντας για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικέφαλου του Βορρά, Ντέγιαν Λόβρεν, πλέκοντας το εγκώμιο του συμπατριώτη του, αφού τον παρακολουθεί χρόνια στα κορυφαία πρωταθλήματα που αγωνίζεται, ενώ έχουν υπάρξει και συμπαίκτες στην Εθνική, διατηρώντας μια πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν
AP

«Νομίζω μιλάει μόνος τους για τον εαυτό του ο Λόβρεν. Όλοι τον ξέρουμε από τα κλαμπ που έπαιξε, είναι πολύ καλός παίκτης και άνθρωπος, ένας πραγματικός επαγγελματίας. Εγώ τον ξέρω και από την Εθνική Κροατίας, εκεί συνυπήρξαμε. Έχει πάρα πολύ εμπειρία, έχει παίξει στα υψηλότερα πρωταθλήματα, οπότε ο ΠΑΟΚ ξέρει τι έκανε, είναι μια πολύ καλή κίνηση».

Αναφορικά με το ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του παίκτη, τόνισε πως: «Είναι ξεκάθαρα το γεγονός ότι έπαιξε στα κορυφαία πρωταθλήματα και αυτό είναι που του φέρνει την εμπειρία του. Τώρα που βλέπω το ποδόσφαιρο απέξω ως προπονητής, η εμπειρία είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις και να το αποκτήσεις. Αυτός την έχει χάρη στα μεγάλα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί, τις υψηλές παραστάσεις, τον ρυθμό, τις ψηλές εντάσεις, όλα»,

Για την ηλικία του: «Ήμουν και εγώ στη θέση του και ξέρω πως μπορείς να είσαι μεγάλος και να παίζεις με χαρά. Όλα έχουν να κάνουν με το πως ζεις τη ζωή σου και τι άνθρωπος είσαι, τι προσωπικότητα έχεις. Ο Λόβρεν είναι ένας τέτοιος άνθρωπος, που δουλεύει πάντα παραπάνω. Φυσικά είναι σημαντικό να αποφεύγει τους τραυματισμούς, γιατί η αποθεραπεία παίρνει λίγο παραπάνω, αλλά έχουμε πολλά παραδείγματα μεγάλων παικτών που πάιζουν ακόμη».

Για το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί πολλούς μήνες και αν επιστρέψει γρήγορα: «Είχα και εγώ τραυματισμό έξι μηνών, αλλά επιστρέφεις. Νομίζω πως θα του πάρει μόνο μερικά παιχνίδια για να επιστρέψει. Μπορεί να μην έπαιζε, αλλά έκανε καθημερινά προετοιμασίας στη Γαλλία, σε πολύ υψηλό επίπεδο πρωταθλήματος. Έχει το κίνητρο για να δείξει τι μπορεί να προσφέρει. Ξέρει οι έρχεται σε ένα μεγάλο κλαμπ και ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ελπίζω θα έρθει στον σύλλογο και θα επαναλάβει με την ομάδα αυτό που πέτυχαν πέρυσι».

Τέλος, για το αν επικοινώνησε μαζί του, μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ: «Θα μιλήσω μαζί του για να του πω μερικά πράγματα για την πόλη και την ομάδα. Είχαμε επικοινωνήσει και πριν μερικές εβδομάδες. 

Προσπάθησα ώστε να συνεχίσει τη καριέρα του στη Κύπρο αλλά τελικά δεν ήρθαν σε συμφωνία. Ήταν επιθυμία ενός από τα μεγάλα κλαμπ της Κύπρου να έρθει, αλλά δεν δούλεψε αυτό. Τώρα πλέον είναι στον ΠΑΟΚ. Αλλά για εκείνον είναι καλό που δεν συμφώνησε, γιατί εν τέλει ήρθε στον ΠΑΟΚ, σε μια πολύ καλή ομάδα και μια όμορφη πόλη. Έχει ακούσει πολλές ιστορίες από την Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσει την ατμόσφαιρα στην Τούμπα», είπε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

O Ντέγιαν Λόβρεν
AP