Μια σειρά από ενδιαφέρουσες πληροφορίες μπορούν να διοχετευτούν στο ρεπορτάζ τώρα που το μεταγραφικό παζάρι έχει κλείσει - Αν και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να γίνουν κινήσεις για παίκτες που είναι, πια, ελεύθεροι.

Βέβαια κανένας από τους δύο αθλητές που θα γράψουμε τώρα, εδώ, δεν είναι χωρίς συμβόλαιο και, άρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την καριέρα τους ή για τις ομάδες που τους χτύπησαν την πόρτα για να συνεργαστούν.

Ο λόγος γίνεται, αρχικά, για τον Κώστα Φορτούνη που είχε πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Αραβία, καθώς είχε στα χέρια του μια εξαιρετικη πρόταση πάνω από 6+ εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο από την Αλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη.

Ο Κώστας Φορτούνης
InTime / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Φορτούνης είχε συμφωνήσει με τον σύλλογο από τη Σαουδική Αραβία και περίμενε την έγκριση από την επιτροπή μεταγραφών για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του. Τα χρήματα ρέουν άφθονα στο πρωτάθλημα της χώρας αλλά υπάρχει συγκεκριμένη γραφειοκρατία για να ολοκληρωθεί κάποια μεταγραφή. Κι αυτό έχει δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα στην ενίσχυση των ομάδων.

Τελικά, όπως είχε γίνει γνωστό, η επιτροπή μεταγραφών αρχικά είχε απορρίψει το αίτημα της Αλ Καλίτζ για να υπογράψει τον Κώστα Φορτούνη και το κλαμπ είχε αναγκαστεί να βρει άλλους πόρους για να προχωρήσει, στο τέλος, η μεταγραφή του. Πριν από αυτό, όμως, ο Έλληνας άσος είχε μιλήσει πρώτα-πρώτα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προοπτική να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αν και δεν είχε προκύψει συμφωνία, με αποτέλεσμα τυπικά να μείνει ελεύθερος.

Τότε ήταν, την περασμένη άνοιξη δηλαδή, που του χτύπησε την πόρτα μεγάλη ελληνική ομάδα, για να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα της. Για την ακρίβεια δύο από τους τρεις που απομένουν (πλην Ολυμπιακού δηλαδή!) στο Big4 είχαν επικοινωνία με την πλευρά του Φορτούνη, στην προοπτική να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους.

Μάλιστα, μία από τις δύο αυτές ομάδες, που ανήκουν στο Big4 δηλαδή, χτύπησε την πόρτα και του Γιώργου Μασούρα το περασμένο καλοκαίρι, το διάστημα που είχε λήξει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες αλλά ακόμα δεν είχε υπογράψει καινούργιο - Το διάστημα που ο Γιώργος, τυπικά, εξέτασε την προοπτική που υπάρχει για να παίξει στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Μασούρας
InTime / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κανένας από τους δύο δεν υπέγραψε σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα, κι αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά συνειδητά: Και για τον Μασούρα στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός (ανανέωσε, άλλωστε!) αλλά και για τον Φορτούνη ισχύει το ίδιο (από τη στιγμή που δεν προέκυψε συμφωνία με τους Πειραιώτες πήγε στο αραβικό ποδόσφαιρο). Να πούμε και κάτι ακόμα όμως: Μπορεί να είναι αντίπαλοι, αλλά τα υπόλοιπα μεγάλα ελληνικά κλαμπ εκτιμούν την αξία των δύο ποδοσφαιριστών.

Για αυτό τους χτύπησαν την πόρτα. Για αυτό ήθελαν να δώσουν (πολλά!) λεφτά για να τους ντύσουν με τις φανέλες τους. Αλλά, είπαμε: Για τον Μασούρα στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός - Για αυτό έμεινε. Για τον Φορτούνη επίσης στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός - Για αυτό θα επιστρέψει κάποια στιγμή...