Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν αν και υπάρχει ακόμα ανοιχτό ένα παραθυράκι για τους ελεύθερους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Σε αυτό το κείμενο όμως θα ασχοληθούμε με μερικά ονόματα που απασχόλησαν αρκετά την επικαιρότητα.

ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΊΑ: Ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε πέραση στη Ρωσία, στην οποία οι μεταγραφές έκλεισαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2024. Αρχικά στο κόλπο μπήκε η Ζενίτ, η οποία έδινε στις αρχές του καλοκαιριού 22,5 εκατ.Ευρώ, από τη στιγμή όμως που δεν υπήρξε εξέλιξη, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης επέλεξε εγχώριο προϊόν και δη τον Αλεξάντερ Σομπόλεβ, τον οποίο απέκτησε με 10 εκατ.Ευρώ από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Αργότερα επανήλθαν στο θέμα του ποδοσφαιριστή από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο, λόγω του δανεισμού του Γουίλσον Ισιντόρ στη Σάντερλαντ, αλλά και πάλι βρήκαν εναλλακτική και τον Λουτσιάνο Γκοντού τον οποίο απέκτησε έναντι 12 εκατ.Ευρώ από την Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ακολούθησε το ενδιαφέρον της Κράσνονταρ, η οποία έψαχνε αντικαταστάτη του 31χρονου Κολομβιανού Τζον Κόρντομπα και έδινε 18 εκατ.Ευρώ στον παίκτη και 2,5 εκατ.Ευρώ ετήσιο συμβόλαιο στον παίκτη της Ένωσης. Τελικά η πώληση του Κόρντομπα δεν έγινε και οι Ρώσοι δεν προχώρησαν στη μεταγραφή Γκαρσία. Έτσι και αλλιώς τα χρήματα που λεγόταν ότι θα έδιναν δεν ικανοποιούσαν την ΑΕΚ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η τρίτη ρωσική ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για τον Λιβάι Γκαρσία, μετά τη μεταγραφή Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα φερόταν, ότι έδινε 20 εκατ.Ευρώ. Εκείνη την περίοδο όμως δεν είχε αποκτηθεί ακόμα ο Πιερό και ο τρόπος με τον οποίο απάντησε η ΑΕΚ, έκανε τη ρωσική ομάδα να μην καταθέσει ποτέ επίσημη πρόταση για τον Λιβάι Γκαρσία. Η ΤΣΣΚΑ όμως παρουσιάζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η μεταγραφή του Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ κόστισε 3 εκατ.Ευρώ, ενώ ο παίκτης έχει χρηματιστηριακή αξία 11. Οπότε θεωρείται, ότι όποιες προσφορές διέρρευσαν για Γκαρσία ήταν αβάσιμες.

BΙΕΤΕΣΚΑ/ΛΟΒΡΕΝ: Θυμάστε που σας γράφαμε, ότι ο ΠΑΟΚ γλίτωσε από στόπερ με... ψυχολογικά, αναφερόμενοι στον Πολωνό Ματέους Βιετέσκα; Καμία σχέση δεν έχει ο Ντέγιαν Λόβρεν, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από τους Θεσσαλονικείς για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας. Ο Κροάτης με τις παραστάσεις από Αγγλία και τη Λίβερπουλ έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στην καριέρα του, αλλά το φιλοσόφησε πολύ διαφορετικά. «Λέγονται πολλά για μένα, αλλά αυτό με παρακινεί περισσότερο να δουλέψω πιο σκληρά και να αποδείξω σε όλους ότι κάνουν λάθος», έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο Κροάτης αμυντικός, ο οποίος αντλεί δύναμη από την αμφισβήτηση και οι ατάκες του είναι μνημειώδεις. Γι'αυτό άλλωστε εξελίχθηκε ως ένας από τους δυναμικότερους αμυντικούς παγκοσμίως.

Intime

ΤΣΑΛΟΦ/ΤΟΜΑΣ: Ο ΠΑΟΚ που φώναζε από πέρσι, ότι χρειαζόταν επιθετικό απέκτησε φέτος το καλοκαίρι τον Φίοντορ Τσάλοφ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα νούμερα σας τα παρουσιάσαμε παραπάνω. Ο Λουτσέσκου όμως δημοσίως άδειασε τον Ρώσο, λέγοντας, πριν το πρώτο ματς με τη Σάμροκ Ρόβερς, ότι ο Μπράντον Τόμας είναι περισσότερο παίκτης ομάδας. Αυτές οι τοποθετήσεις όμως δεν ακούστηκαν καλά, πόσω μάλλον, όταν είδαμε στο ίδιο παιχνίδι τον Τσάλοφ, να χάνει πέναλτι, δείγμα ότι η ψυχολογία του δεν έχει ανέβει ακόμα. Ο τραυματισμός του Μπράντον Τόμας οδηγεί στην τοποθέτηση του Ρώσου στο αρχικό σχήμα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης ακόμα δεν φαίνεται να έχει πείσει. Ήδη ακούμε κάποιες φωνές να θεωρούν, ότι αν ήταν έτοιμος ο Μπράντον Τόμας θα έπαιζε εκείνος βασικός με το “Τριφύλλι”.

intime