Η ΑΕΚ από την εποχή Μπάγεβιτς είχε παίκτες που μπορούσαν να καλύψουν ανάγκες σε όλες τις γραμμές, πολλοί εκ των οποίων είχαν δουλευτεί από τον Σερβοβόσνιο τεχνικό. Ανάλογη νοοτροπία στη διαχείριση ποδοσφαιριστών βλέπουμε και στην εποχή Αλμέιδα, τα τρικ του οποίου έκαναν παίκτες, όπως ο Λιβάι Γκαρσία να εκτινάξουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η Ένωση βέβαια έκανε πολύ σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, αφού ξόδεψε τα χρήματα της πώλησης του Πόνσε (9 εκατ.Ευρώ) για τρεις μεταγραφές, όπως οι Κοϊτά, Πιερό, Οντουμπάτζο, και μία εξαγορά (Κάλενς) και έφερε παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως οι Στρακόσια, Μπρινιόλι, Περέιρα, Λαμέλα.

Intime

Ποιοί είναι όμως οι παίκτες που αναμένεται να δώσουν τις λύσεις στον Ματίας Αλμέιδα, επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάνω από μία θέση; Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο ορισμός του πασπαρτού, ο απόλυτος πολυθεσίτης. Όπου τον έχει βάλει ο Αργεντινός τεχνικός έχει ανταποκριθεί. Είτε ως κεντρικός χαφ, είτε ως δεκάρι, ή εξτρέμ και ακραίο μπακ, ο Μεξικανός είναι ένα εργαλείο για τον προπονητή της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ο Εχσάν Χατζισαφί ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2025, προκειμένου να προσφέρει την εμπειρία του στα αριστερά, κυρίως όμως, να βοηθήσει και ως στόπερ στο κέντρο της άμυνας, μια θέση που ο Ιρανός γερόλυκος γνωρίζει καλά και έχει ανταποκριθεί στον συγκεκριμένο ρόλο.

Κύρια θέση του Αλεξάντερ Κάλενς είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ μπορεί να καλύψει το δεξί άκρο. Ο Αλμέιδα τον χρησιμοποίησε πρώτη φορά εκεί στη ρεβάνς με την Ίντερ' Ντ'εσκάλδες στην Ανδόρρα, ενώ στον πρώτο αγώνα με τη Νόα, στην Αρμενία, αυτό το καταστροφικό 3-1 που στοίχισε στην ουσία την ευρωπαϊκή συμμετοχή, τον έβαλε αριστερό μπακ, αν και είχε στη διάθεσή του και τον Χατζισαφί και τον Πήλιο. Ο Περουβιανός όμως έδειξε, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ειδικές καταστάσεις.

Intime

Από εκεί και πέρα, φυσική θέση του Νταμιάν Σιμάνσκι είναι στα χαφ ως 6άρι. Ο Πολωνός όμως σε ειδικές συνθήκες δοκιμάστηκε ως στόπερ, όπως πέρσι στο Μπράιτον, για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, όταν η ΑΕΚ είχε θέματα στο κέντρο της άμυνας. Στην εξίσωση πρέπει να μπει και ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος είναι επίσης μπαρουτοκαπνισμένος πολυθεσίτης. Παίζει δεκάρι, θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη καριέρα ως οχτάρι, ενώ αρκετά χρόνια στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία εφορμούσε από τα αριστερά.

Όσο για τον Στίβεν Τσούμπερ; Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε περισσότερο για να βοηθήσει ως αριστερός μέσος και εξτρέμ. Ο Αλμέιδα τον χρησιμοποιεί και στην κορυφή της επίθεσης, ομολογουμένως χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφού δεν μπόρεσε να γίνει νέος Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ξεκίνησε ο εξτρέμ και εξελίχθηκε σε φορ υπό την καθοδήγηση του Αργεντινού τεχνικού.

Intime

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι φετινές μεταγραφές που δύνανται να δώσουν λύσεις στον Αλμέιδα. Ο Μόουζες Οντουμπάτζο μπορεί να παίξει δεξί μπακ και ως φουλ μπακ στη δεξιά πλευρά σε σύστημα 3-5-2. Η φετινή μεταγραφική βόμβα της ΑΕΚ, ο Έρικ Λαμέλα μπορεί να καλύψει και τις δύο πτέρυγες, αλλά και να αναλάβει ρόλο δεκαριού πίσω από τους επιθετικούς. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δοκιμαστεί και στην κορυφή της επίθεσης, όπως και ο Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγάλος πασπαρτού του Ματίας Αλμέιδα, το κρυφό χαρτί, το οποίο μέχρι στιγμής τον έχουμε δει σε τρία ματς και σίγουρα του χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Δεν το λέμε στην τύχη, αφού ο Αργεντινός τεχνικός τον έχει συνδέσει με τον ρόλο του Πινέδα. Ο «Τούκου» παίζει κυρίως ως κεντρικός χαφ, δεκάρι και δεξί χαφ. Μένει να το δούμε και στην πράξη.