Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική της Super League, όπου πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν οι δύο τερματοφύλακες, Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι, οι οποίοι με τις αποκρούσεις τους κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 10 βαθμούς όσους και ο Ολυμπιακός(αμφότεροι ηγούνται της βαθμολογίας), ενώ ο Παναθηναϊκός που είναι στη μέση της βαθμολογίας έχει 5.

Πρόβλημα με Τισουντάλι-Εκπλήξεις Αλόνσο

Στον ΠΑΟΚ υπήρξε απρόοπτο με τον Ταρίκ Τισουντάλι, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού που προέκυψε. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τοποθέτησε τον Ντόμινικ Κοτάρσκι τερματοφύλακα, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Μπάμπα, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα και Ότο. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σβαμπ και Οζντόεφ, ενώ στην μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Τσάλοφ που έπαιξε λόγω της απουσίας του Τόμας, τοποθετήθηκαν οι Τάισον, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας.

Με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Καλλιθέα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλησε να δυναμώσει την μεσαία του γραμμή κι έτσι έδωσε φανέλα βασικού στον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Τετέ και Πελίστρι. Την εστία υπερασπίστηκε Ντραγκόφσκι, με τον Βαγιαννίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μλαντένοβιτς στο αριστερό και τους Γεντβάι και Ίνγκασον να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Αράο, Μαξίμοβιτς και Μπακασέτας, με τους Πελίστρι και Τετέ στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (76’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Ζίβκοβιτς (88’ Σορετίρε), Τσάλοφ (67’ Σαμάτα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ιωαννίδης, Τετέ (78’ Ουναϊ), Μπακασέτας (78’ Τζούρισιτς), Ίνγκασον, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Πελίστρι (78’ Μαντσίνι), Αράο.

Τον κράτησε ο Ντραγκόφσκι

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν πολύ ευχάριστο από πλευράς θεάματος, αφού οι δυνατές στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, κυρίως λόγω της διάθεσης του Παναθηναϊκού να παίξει κλειστά και να περιμένει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε διάθεση στο παιχνίδι, είχε ποσοστό κατοχής 56%, προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων, κυρίως από αριστερά, όπου είχε πολύ κεφάτο τον Μπάμπα που δημιούργησε κάποιες απειλητικές καταστάσεις και δημιούργησε κινδύνους στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Κάπως έτσι ο Γκανέζος βρήκε διάδρομο στο 11', σέντραρε με τον Σβαμπ να πιάνει σουτ στην κίνσηη στο ύψος του πέναλτι. Ο Αυστριακός όμως βρήκε τον Ντραγκόφσκι σε ετοιμότητα, ο οποίος με εκπληκτική εκτίναξη σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και με δεύτερη προσπάθεια τη μάζεψε. Τρία λεπτά αργότερα ο Τσάλοφ επεχείρησε μακρινό σουτ που δεν δυσκόλεψε τον Πολωνό τερματοφύλακα.

Μίλησε στο τέλος ο Κοτάρσκι

Η πρώτη απόπειρα του Παναθηναϊκού να βρει μπροστά σημειώθηκε στο 18'. Το “Τριφύλλι” βρέθηκε σε φάση αντεπίθεσης, με τον Τετέ να πιάνει σουτ λίγο έξω απ'την περιοχή, που αποδείχτηκε εύκολη λεία για τον Κοτάρσκι. Από εκει μετά το παιχνίδι έχασε αρκετά σε ρυθμό, αφού πήγε αρκετά στη δύναμη, με αρκετά τζαρτζαρίσματα να κυριαρχούν ως εικόνα. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου όμως καταγράφηκε από πλευράς Παναθηναϊκού. Στο 45' ο Ιωαννίδης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, έβγαλε στον Πελίστρι μέσα στην περιοχή που έκανε μια προσποίηση, αλλά το σουτ του πήρε πολύ ύψος, παρότι είχε καλό οπτικό πεδίο στο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μια ευκαιρία, στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι τερματοφύλακες, αφού στο 68' ο Ντραγκόφσκι εξουδετέρωσε σουτ του Τετέ και στο 69΄ ο Ντραγκόφσκι προσπάθεια του Σβαμπ. Οι αλλαγές μετά το 70' έριξαν τον ρυθμό και δεν είχαμε καμία φάση, τουλάχιστον μέχρι τις καθυστερήσεις, όπου ο Κοτάρσκι έκανε την επέμβαση του αγώνα σε γυριστό σουτ του Ιωαννίδη από σέντρα του Αράο.

Τα σφυρίγματα

Στο 28' διαμαρτυρήθηκαν στον ΠΑΟΚ, όταν ο Κωνσταντέλιας μπήκε από αριστερά στην περιοχή και είχε ένα τζαρτζάρισμα με τον Βαγιαννίδη, με αποτέλεσμα να πέσει στο χορτάρι, αλλά ο διαιτητής Βίντσιτς δεν είδε κάτι επιλήψιμο. Τρία λεπτά αργότερα ήρθαν φωνές από πλευράς Παναθηναϊκού για σκληρό μαρκάρισμα του Σβαμπ στον Μπακασέτα. Στο 67' ο Τετέ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι από μαρκάρισμα του Μπάμπα.