Σε ένα πολύ όμορφο απόγευμα Δευτέρας, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Βόλου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, προσφέροντας θέαμα και αισιοδοξία στους οπαδούς της. Το σκορ άνοιξε η τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ, Φραντζί Πιερό, που έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και διαμορφώθηκε με τέρμα του έτερου καλοκαιρινού μεταγραφικού αποκτήματος, Αμπουμπακαρί Κοϊτά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακυρώθηκε γκολ του Κάλενς με τη χρήση του VAR.

Έτσι η Ένωση έφτασε τους 10 βαθμούς και έφτασε στις πρώτες θέσεις τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας παρέμεινε στους 3. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Δικέφαλου αετού θα φιλοξενηθεί από την Athens Kallithea στη Λεωφόρο, ενώ ο Βόλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Intime | ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ντεμπούτο Πιερό

Μια τεράστια έκπληξη είχε η αρχική σύνθεση της ΑΕΚ με τον Βόλο. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, παρότι στην ενδεκάδα που έδωσε η Ένωση στη Super League φάνηκε ότι ο Γκαρσία είχε επιλεχτεί για βασικός, ο παίκτης ένιωσε ενοχλήσεις και τέθηκε εκτός αποστολής. Έτσι τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε η τελευταία μεταγραφή της Ένωσης, Φραντζί Πιερό, ενώ στην αποστολή μπήκε ο Τσιλούλης. Επίσης από το παιχνίδι απουσιάζει εκτάκτως ο Ντομαγκόι Βίντα που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στους Μουκουντί και Λαμέλα που τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισαν κάποιες ενοχλήσεις, αλλά και στους Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο που αντιμετωπίζουν θλάσεις, ενώ εκτός για λόγους τακτικής έμειναν Γαλανόπουλος και Χατζισαφί.

Έτσι η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Στρακόσια στην εστία, τους Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Πήλιο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τον Σιμάνσκι σε ρόλο κόφτη στο κέντρο, με τον Ορμπελίν Πινέδα να παίζει μπροστά στον Πολωνό και τους Κοϊτά-Ελίασον αριστερά και δεξιά στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Πιερό, με τον Λιούμπισιτς από πίσω του σε ρόλο κρυφού φορ.

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Πήλιος, Σιμάνσκι (83' Γιόνσον), Πινέδα (75' Περέιρα), Λιούμπισιτς (75' Μάνταλος), Κοϊτά (89' Τσιλούλης), Ελίασον (75' Άμραμπατ), Πιερό
Βόλος: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορρέα (75' Κόντε), Φερράρι, Ντε Καμπς (10' Λούκας Μπερναντού), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (75' Βιγιαφάνες), Ασεχνούν (66' Κόμπα), Άλτμαν

Σεφτέ από Πιερό

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δύναμη και ένταση στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα πίεσε ψηλά στην εστία του Βόλου. Για αρκετή ώρα δεν άφησε καθόλου τη θεσσαλική ομάδα να ξεμυτίσει από το γήπεδό της, σφυροκοπώντας την εστία του Κόβατς, ο οποίος ένιωσε επικίνδυνες κατάστασεις από πολύ νωρίς. Στο 3' είδε το σουτ του πολύ ορεξάτου Κοϊτά να περνά για ελάχιστα εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια του, ενώ 8 λεπτά αργότερα απέκρουσε εντυπωσιακά φαλτσαριστό πλασέ του Πινέδα. Στο 20' ήρθε άλλη μια απειλητική στιγμή, αυτήν τη φορά από στατική φάση.

Ο Ελίασον γέμισε ο Κάλενς που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας του Βόλου έμεινε καρφωμένος στο χορτάρι, αλλά η μπάλα πέρασε πάλι ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων. Ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων», ο Ελίασον σέντραρε από δεξιά, με τον Πιερό να νικάει κατά κράτος στον αέρα και να πετυχαίνει με το κεφάλι το 1-0, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

Ένταση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Το γκολ που δέχτηκαν ξύπνησε τους Βολιώτες, οι οποίοι άρχισαν να βγαίνουν περισσότερο από την περιοχή τους. Τα ανοίγματα βέβαια έδωσαν δικαιώματα στους «κιτρινόμαυρους» που έψαχναν και δεύτερο γκολ, όπως στη φάση του Κοϊτά στο 32' που είχε άλλο ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά αυτήν τη φορά πάνω στον Κόβατς. Στο 44' οι Θεσσαλοί έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησαν.

Μετά από όμορφη μπαλιά του Φεράρι, ο αμαρκάριστος Μεντιέτα σούταρε (πέφτοντας) στην κίνηση, αλλά η μπάλα πήρε ύψος. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν επεισοδιακά, με το παιχνίδι να αποκτά μια περίεργη ένταση, αρχής γενομένης από ένα μαρκάρισμα στον Κάλενς από τον Άλτμαν, ενώ στη συνέχεια υπήρξε αψιμαχία Μύγα-Πιερό.

Καθάρισε ο Κοϊτά

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος μπήκε δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ! Στο 47' μάλιστα ο Φεράρι πάτησε περιοχή και σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά βρήκε τον Στρακόσια σε ετοιμότητα, ο οποίος απέκρουσε στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ. Μετά όμως το γήπεδο έγειρε ξανά προς την περιοχή της ομάδας της Μαγνησίας. Φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ από πλευράς «κιτρινόμαυρων».

Στο 61' Κοϊτά και Πιερό συνεργάστηκαν πολύ όμορφα με τον τελευταίο να αφήνει στον επερχόμενο Ελίασον, το σουτ του οποίο κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα όμως η ΑΕΚ βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Λιούμπισιτς, παρά το στενό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, κράτησε τη μπάλα, έδωσε στον Κοϊτά που έπιασε δυνατό σουτ, το οποίο κόντραρε στον Καλογερόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κόβατς για το 2-0.

Στη συνέχεια η Ένωση έριξε τον ρυθμό της αλλά ήλεγχε το παιχνίδι και το υπέρ της αποτέλεσμα μη αφήνοντας τους Βολιώτες να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Στρακόσια, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα και όποτε χρειάστηκε καθάρισε μερικές μπαλιές στον αέρα. Η ΑΕΚ είχε άλλη μια εντυπωσιακή φάση με τον Άμραμπατ στο 85', ο Κόβατς όμως μπλόκαρε, διατηρώντας το 2-0 που ήταν το τελικό σκορ.

Τα σφυρίγματα

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Πιερό στη φάση του γκολ, η οποία ελέγχθηκε στο VAR και μέτρησε κανονικά. Ο διαιτητής Φωτιάς όμως το έχασε εντελώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όπου δεν απέβαλλε τον Άλτμαν που χτύπησε ύπουλα τον Κάλενς. Στο 53' ακυρώθηκε γκολ του Κάλενς μετά από θέαση της φάσης από τον Φωτιά, για οφσάιντ του Πήλιου. Παρότι η μπάλα έφτασε στον Περουβιανού πάνω στην προσπάθεια του Μύγα να απομακρύνει, ο διαιτητής θεώρησε ότι ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ επηρέαζε τη φάση.