Η λευκή ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό μέσα στο Καραϊσκάκη άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στην ομάδα του Πειραιά. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη, στα αποδυτήρια, μετά τη λήξη της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Super League, τα οποία μπορούν να μεταφραστούν ποικιλοτρόπως, κρίνοντας από τις εξελίξεις, τις οποίες θα περιγράψουμε παρακάτω.

Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» τους ζήτησε να σταματήσουν ναν μιλάνε μόνο για συμβόλαια και να επικεντρωθούν στην ομάδα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, γιατί μίλησε για επανάπαυση μετά την κατάκτηση του περσινού ευρωπαϊκού τροπαίου. Η εντολή ήταν συγκεκριμένη! «Να τα δίνετε όλα για τη νίκη. Αλλάξτε γρήγορα εικόνα και απόδοση" ανέφερε συγκεκριμένα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του ιδιοκτητή της ομάδας με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ζητά από τους παίκτες, μια μέρα μετά τη γκέλα με την ομάδα του Αγρινίου, να βγάλουν αντίδραση. Και όχι μόνο αυτό. Ο Βάσκος τους είπε, ότι άλλα γίνονται στις προπονήσεις και άλλα βλέπει ο ίδιος (με τον κόσμο) στο γήπεδομ τονίζοντας στο τελευταίο ματς έλειψε η ταχύτητα, η φαντασία και η ψυχραιμία στο δεύτερο ημίχρονο.

Intime

Η μεγάλη εξέλιξη που μαθεύτηκε μετά το 0-0 στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός δεν ήταν άλλη από την επιστροφή του Θανάση Ανδρούτσου. Πέρσι δεν υπολογιζόταν και υποβιβάστηκε στη β' ομάδα με την οποία αγωνίστηκε 12 ματς στη Super League 2, στα οποία σημείωσε και 1 γκολ. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Όσναμπρουκ, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε 13 ματς στη Zweite, στη Bundesliga 2 δηλαδή.

Φέτος προπονείτο μόνος του εδώ και δύο μήνες. Δεν ήταν στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Με απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού όμως επέστρεψε στην πρώτη ομάδα. Τί άλλαξε και ο Βάσκος έβαλε ξανά στην εξίσωση τον Έλληνα αμυντικό; Ο χαρακτήρας και η αφοσίωση του 27χρονου.

Ο Ανδρούτσος δεν έκανε ποτέ παράπονο. Έκανε τις προπονήσεις του, ερχόταν στο Καραϊσκάκη και παρακολουθούσε τους αγώνες. Δεν τον κατέβαλε η πικρία για το γεγονός, ότι ήταν εκπαραθυρωμένος και δεν υπολογιζόταν. Για συνδυάστε λοιπόν την εικόνα του παίκτη που σας περιγράψαμε με όσα ακούστηκαν από Μαρινάκη και Μεντιλίμπαρ, μετά τον Παναιτωλικό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το νου τους στο παιχνίδι και ο Βάσκος που σιχαίνεται το άδικο, έφερε έναν παίκτη πίσω στην πρώτη ομάδα, επειδή έχει αποδειχτεί πιστός στρατιώτης, για να στείλει με αυτόν τον τρόπο και ένα μήνυμα στον πνεύμα των Γραφών: "Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι...".

Όπως μαθαίνουμε καταλυτική για αυτήν την επιστροφή ήταν η συμβολή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος ως αθλητικός διευθυντής είχε την ίδια εικόνα για τον Ανδρούτσο, όπως ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος παράγοντας της ομάδας του Πειραιά έκανε ένα μικρό... φροντιστήριο στον παίκτη για το πλάνο. Εξάλλου ως παίκτης αν κερδίσει περισσότερη εμπιστοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε τρεις θέσεις. Ο Ανδρούτσος μπορεί να δώσει βοήθειες στις δύο θέσεις των χαφ, αλλά και ως δεξί μπακ.  

Intime