Εσονται οι δύο εις σάρκαν µίαν, και επισήµως. Ο επιχειρηµατίας Αριστείδης Αλαφούζος ετοιµάζεται να παντρευτεί την εικαστικό Μαρία Φραγκουδάκη στην Κηφισιά, όπως δηµοσιεύτηκε στην αναγγελία γάµου σε κυριακάτικη εφηµερίδα της περασµένης εβδοµάδας. Η σχέση τους είναι γνωστή στους κύκλους της κρεµ ντε λα κρεµ των Αθηνών, αλλά «άγνωστη» ευρύτερα. Αλλωστε, δεν τη διατυµπανίζουν.

Οπως επίσης ο γάµος αυτός είναι περισσότερο συµβολικός και δεν αποτελεί έκπληξη για αρκετό κόσµο, καθότι το ζευγάρι έχει ανταλλάξει όρκους εδώ και χρόνια, ενώ έχει ήδη δηµιουργήσει µια υπέροχη, πολυµελή οικογένεια.  Εκείνη είναι κορίτσι των Τεχνών, που πριν από µερικά χρόνια ήρθε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να κάνει ένα νέο ξεκίνηµα.

Από τις ελάχιστες εµφανίσεις που την έχει καταγράψει ο φακός ήταν τον ∆εκέµβριο του 2017, µε φόντο το Μουσείο Μπενάκη -υποστηρικτής του οποίου είναι η οικογένεια Αλαφούζου- στο γκαλά του «κακού παιδιού» της µόδας, Ζαν-Πολ Γκοτιέ. Εγγονή του Γιάννη Καλλιγά, που είχε δηµιουργήσει τα οµώνυµα κρασιά, και κόρη της Λουίζας. Ζωγραφίζει από όταν ήταν παιδί, απαντά όταν τη ρωτούν πώς ξεκίνησε να δηµιουργεί. Γεννηµένη στην Αθήνα το 1983, από το 2007 ασχολήθηκε συστηµατικά µε τη ζωγραφική. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει κύκλους µαθηµάτων σε oil painting και σε expressive painting στο Central St Martins στο Λονδίνο (University of the Arts London). Εχει συµµετάσχει σε οµαδική έκθεση το 2010, ενώ την παρθενική της ατοµική έκθεση την παρουσίασε στην Γκαλερί Σκουφά τον Ιανουάριο του 2011.

«ΑΓΡΙΜΙ»

Η ζωγραφική για εκείνη είναι το «αγρίµι» που ζει µέσα της, όπως έχει δηλώσει. Οµως, φαίνεται πως βρήκε τη γαλήνη που επεδίωκε στο πρόσωπο του CEO της Okeanis Eco Tankers,  Αριστείδης Αλαφούζος γιου του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ίδιος, άλλωστε, δηλώνει µεγάλος θαυµαστής των έργων της. Μάλιστα, µέσω Χ αναφέρεται συχνά-πυκνά στη δουλειά της, στηρίζοντας θερµά κάθε προσπάθειά της. Οπως τη διαδραστική εγκατάσταση που είχε κοσµήσει το 2020 και το 2021 τον αερολιµένα «Ελ. Βενιζέλος», ποστάροντας τη φράση «Μια φουστανέλα στο αεροδρόµιο»... Ο λόγος για το έργο «Stand Free», συνοδευόµενο από ηχητικό απόσπασµα, µε το οποίο εκείνη επανήλθε δυναµικά στην εικαστική σκηνή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Fragoudaki (@mariafragoudaki)


«Για τη φετινή επέτειο των 200 ετών ήθελα να κάνω ένα ξεχωριστό έργο. Η φουστανέλα είναι η γέφυρα που µας συνδέει µε το παρελθόν», έλεγε το 2021. Αν εκείνος εστιάζεται, τουλάχιστον όσον αφορά τα social, στις παρουσιάσεις των πλοίων-µεγαθήριων της οικογένειας, εκείνη -προς το παρόν- ετοιµάζεται για επάνοδο στις επάλξεις των εικαστικών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Fragoudaki (@mariafragoudaki)

Στις 23 Σεπτεµβρίου, στις 17.30, θα παρουσιάσει την «παράστασή» της, όπως η ίδια την αποκαλεί, «The deeper I go, the more I reveal», σε επιµέλεια Κατερίνας Κοσκινά. Οσο για τον µέλλοντα σύζυγο, έχει σπουδάσει ∆ιεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήµιο της Βοστώνης και, κατέχοντας µάστερ στη Ναυτιλία και τα Οικονοµικά από το Bayes Business School του περίφηµου City University του Λονδίνου, ανέλαβε το νευραλγικό πόστο στη διεθνούς βεληνεκούς εταιρεία τον ∆εκέµβριο του 2022 (από το 2018 µέχρι να υπηρετήσει το νέο του, απαιτητικό πόστο, διατελούσε COO της επιχείρησης).

Πώς ο Αριστείδης Αλαφούζος έγινε από Ολυμπιακός… Παναθηναϊκός

Ο γιος του Γιάννη Αλαφούζου δεν εμφανίζεται στο γήπεδο ή έστω δεν γίνεται αντιληπτός, όμως είναι φίλος του Παναθηναϊκού.

Πριν μερικά χρόνια, ο Ο κ. Αλαφούζος, μιλώντας στο Metropolis, αποκάλυψε ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο γιος του, Αριστείδης, άλλαξε ομάδα και από Ολυμπιακός έγινε Παναθηναϊκός.

«Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια τα περισσότερα πρωταθλήματα που πήρε δεν είναι δίκαια. Τα κέρδισε με πολλούς τρόπους. Αυτή είναι η πεποίθηση μου και των οπαδών άλλων ομάδων. Μόνο των φανατικών Ολυμπιακών αλλάζει. Ο πατέρας μου ήταν Ολυμπιακός και έπιασε τον γιο μου πριν 15 χρόνια και του είπε: “Αριστείδη, ο  Ολυμπιακός κάνει αυτό και αυτό για να πάρει πρωταθλήματα” και τότε ήρθε και μου είπε: “Μπαμπά, εγώ δεν θέλω να είμαι οπαδός αυτής της ομάδας” και έγινε Παναθηναϊκός», είχε δηλώσει σχετικά!