Οι παλιότεροι, όμως, ίσως ξέρουν και κάτι ακόμη. Ότι πρόκειται για τον πρώτο προπονητή του Ντέγιαν Λόβρεν στην ομάδα που ουσιαστικά τον βοήθησε να δείξει σε όλη την Ευρώπη το ταλέντο του, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μαζί του, ο νυν άσος του ΠΑΟΚ έκανε στα 19 του, 20 συμμετοχές και δύο γκολ, παίρνοντας μάλιστα μέρος σε αγώνες των προκριματικών του Champions League.

Ο 70χρονος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τον χαρακτήρα και την ποδοσφαιρική ποιότητα του Λόβρεν και, ως εκ τούτου, η συνέντευξη που έδωσε στο Metrosport.gr, είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Αποκαλύπτει, μάλιστα, κάτι άγνωστο στην πλειοψηφία των φίλων του ΠΑΟΚ και συνολικά στο ελληνικό κοινό, ότι το βάπτισμα πυρός στην Ντιναμό, δεν το πήρε ως στόπερ, αλλά αγωνιζόμενος σε άλλη θέση. Ακόμη, κάνει και μία πρόβλεψη για την διάρκεια που μπορεί να έχει η καριέρα του Λόβρεν στον ΠΑΟΚ.

-Κόουτς, θα θέλαμε να μας πείτε για το τι θυμάστε αρχικά από την συνεργασία σας με τον Λόβρεν...

«Ήταν στα 18, 19 του ο Λόβρεν όταν τον χρησιμοποίησα στην Ντιναμό. Μπήκε γεμάτος αυτοπεποίθηση και εγώ εμπιστεύτηκα την ποδοσφαιρική ποιότητά του. Ήταν ένας νεαρός παίκτης, γεμάτος φιλοδοξία, δούλευε πολύ σκληρά και είχε βάλει στόχο να πετύχει κάτι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Ηταν τεχνικά πολύ καλός και εγώ αρχικά τον χρησιμοποίησα ως δεξιό μπακ, σκόραρε μάλιστα από αυτή την θέση στο παιχνίδι με την Σπάρτα Πράγας. Είχε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν νεαρό παίκτη».

-Εμείς τον γνωρίζουμε για τα όσα σπουδαία πέτυχε ως κεντρικός αμυντικός...

«Λίγο αργότερα πήρε την θέση που τώρα είναι η κύρια του, αυτή του κεντρικού αμυντικού. Φυσικά, σε αυτή την θέση έγραψε σπουδαία ιστορία. Θα έλεγα ότι είναι ένας μοντέρνος αμυντικός, γιατί ξέρει πώς να παίζει, του αρέσει να συμμετέχει στο παιχνίδι και όχι μόνο να αμύνεται. Είναι καλός στο κεφάλι, επίσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει χαρακτήρα ηγέτη».

-Δεν θα μπορούσαμε να μην σας ζητήσουμε την πρόβλεψη για την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Ο Ντέγιαν έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τι πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει;

«Νομίζω ακόμη είναι διψασμένος να πάρει ένα Πρωτάθλημα, θέλει να δείξει σε όλους ότι μπορεί να παίζει ακόμη ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να παλέψει για το Πρωτάθλημα. Ναι, μπορεί να είναι 35 χρονών, αλλά κρατά το σώμα του σε καλή κατάσταση. Δεν είναι άνθρωπος των πάρτι, προσέχει τον εαυτό του, είναι άνθρωπος της οικογένειας. Νομίζω μπορεί να παίξει στο επίπεδο που είναι τώρα μίνιμουμ για δυο, τρία χρόνια».

-Θα μας μιλήσετε για τα αδύνατα σημεία του; Όλοι οι ποδοσφαιριστές, όσο καλοί κι αν είναι, έχουν αδυναμίες...

«Ποια είναι τα αδύναμα σημεία του; Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά, αλλά δεν είναι πολλά. Δουλεύει πολύ και πλέον χωρίς να συμμετέχει στην Εθνική θα είναι αφοσιωμένος απόλυτα στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι πολύ καλό για τον σύλλογο».

Πηγή: Metrosport