***Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στο Γ.Καραϊσκάκης μετά τη λήξη του πρόσφατου αγώνα με τον Παναιτωλικό (0-0) για τη Super League και ζήτησε περισσότερη προσπάθεια και συγκέντρωση από τους παίκτες για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κατά πως φαίνεται οι ερυθρόλευκοι θα συναντηθούν για 2η φορά μέσα σε λίγα 24ωρα με τον πρόεδρο και ηγέτη της ομάδας. Υπάρχει πρόθεση να γίνει ο καθιερωμένος ετήσιος Αγιασμός της ομάδας την Πέμπτη (19/9) στο Ρέντη και, ως είθισται, δίνει το «παρών». Εκτός απροόπτου λοιπόν, αναμένεται λοιπόν να είναι στο Ρέντη την Πέμπτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον Αγιασμό.

Βαγγέλης Μαρινάκης και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

***Πως σκοπεύει να βελτιώσει ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού; Ο Ισπανός έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει πάνω σ' αυτό. Η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να προσθέσει κάποιες πιο εξειδικευμένες ασκήσεις στο πρόγραμμα προπόνησης με επιμονή σε συγκεκριμένα μοτίβα ανάπτυξης. Στις πιο πρόσφατες προπονήσεις στο Ρέντη έγιναν πολλές ασκήσεις για καλύτερη ανάπτυξη και τελειώματα φάσεων εντός και εκτός περιοχής. Επίσης έγιναν ασκήσεις με κίνηση στο πρώτο δοκάρι ενώ δόθηκε το ελεύθερο σε πιο ταλαντούχους παίκτες (κυρίως τους εξτρέμ) να μη διστάζουν να πάνε στο ένας εναντίον ενός.

***Η δεύτερη σκέψη του Ισπανού κόουτς αφορά μια αλλαγή στην 11άδα και δη τη μεσαία γραμμή. Ο «Μέντι» σκέφτεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Ολιβέιρα αντί του Στάμενιτς στη μεσαία γραμμή σε 3άδα δηλαδή που θα απαρτίζεται, πέρα από τον νεοαποκτηθέντα Πορτογάλο, και από τους Έσε, Τσικίνιο.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

***Χωράνε στην ίδια 11άδα δύο αριστεροπόδαροι στόπερ; Μπορεί και να χωράνε. Ο Μεντιλίμπαρ άφησε να φανεί σε προπόνηση ότι σκέφτεται και δίδυμο στόπερ τους αριστεροπόδαρους Πιρόλα και Κάρμο. Δεν είναι απόφαση, τίποτα οριστικό. Αλλά η σκέψη του έχει ένα ενδιαφέρον.

***Από το καλό στο καλύτερο πάει ο Παναγιώτης Ρέτσος αλλά κατά πως φαίνεται δεν θα είναι στην αποστολή για το ματς με τον Άρη αλλά πιθανότατα θα μπει σ' αυτή για την αναμέτρηση με τη Λιόν στη Γαλλία για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Europe League.