Μπορεί στην ΑΕΚ να κινούνται σε ρυθμούς... Μαρσιάλ, ο οποίος έχαιρε αποθεωτικής υποδοχής τις προηγούμενες ημέρες από χιλιάδες Ενωσίτες και βίωσε τη θερμή φιλοξενία του Μάριου Ηλιόπουλου, υπάρχει όμως και το ματς με την Athens Kallithea, την Κυριακή, στις 21:00, για την 5η αγωνιστική της Super League, το οποίο προσγειώνει άπαντες στην πραγματικότητα, η οποία είναι αρκετά δύσκολη, δεδομένων των απουσιών που αντιμετωπίζει η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Ήδη το Sportdog έχει κάνει εκτενή νύξη για το ζήτημα των τραυματισμών, το οποίο δημιουργεί προβληματισμό στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Ματίας Αλμέιδα είναι γνωστά, αν και έχουν προκύψει μερικά ακόμα, τα οποία ίσως να εντείνουν την ανησυχία. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο, Άμραμπτ, Λαμέλα και Λιβάι Γκαρσία. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ένα ζήτημα υπερκόπωσης του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Πινέδα ο αντί-Λιούμπισιτς

Ο Κροάτης μέσος παίζει στα κόκκινα και ενδέχεται να προφυλαχθεί στη Λεωφόρο. Δεν είναι παράλογο, αφού μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, από τα προκριματικά του Conference League, μέχρι και τα ματς της Super League. Ο 25χρονος μετρά 4 παιχνίδια στην Ευρώπη και 4 στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας 594 λεπτά συμμετοχών όντας τέταρτος πίσω από Στρακόσια (720), Βίντα (630') και Σιμάνσκι (611').

Έτσι και αλλιώς ο Αλμέιδα έχει πληθώρα επιλογών στη θέση του Λιούμπισιτς. Μεγαλύτερες πιθανότητες παρουσιάζει το σενάριο, να αγωνιστεί εκεί ο Πινέδα, με τους Μάνταλο-Περέιρα να οι δύο εναλλακτικές, για να πάρουν ρόλο αντί-Λιούμπισιτς.

Ποιος θα παίξει αντί του Ρότα;

Από εκεί και πέρα ο Λαζαρος Ρότα τις προηγούμενες ημέρες ήταν κλινήρης και τον περίμεναν το Σάββατο να δοκιμάσει σε ρυθμούς κανονικούς προγράμματος. Ο Ρότα όμως δεν προπονήθηκε, καθώς ο οργανισμός του ήταν εξασθενημένος. Η απουσία του σίγουρα προκαλεί αρρυθμίες, αφού δεν υπάρχει άλλος δεξιός μπακ, λόγω και του προβλήματος που αντιμετωπίζει και ο Οντουμπάτζο.

Σε αυτήν την περίπτωση τη λύση αναμένεται να δώσει ο Κάλενς, ο οποίος φέτος έχει αγωνιστεί δύο φορές σε θέση ακραίου μπακ. Η πρώτη ήταν στη ρεβάνς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες, όπου έπαιξε στα δεξιά εξαιτίας της αδιαθεσίας του Ρότα που ένιωθε ίλιγγο και η δεύτερη στο πρώτο παιχνίδι με τη Νόα στην Αρμενία, στο οποίο ο Περουβιανός τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο.

Intime

Επιστροφή Μουκουντί-Βίντα

Υπολογίσιμοι για το παιχνίδι με την Athens Kallithea είναι επίσης ο Μουκουντί με τον Βίντα, οι οποίοι ήταν απόντες την προηγούμενη αγωνιστική, στο ματς με τον Βόλο, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Καμερουνέζος, όπως θυμάστε είχε πρόβλημα, γι'αυτό και κόπηκε από τα παιχνίδια του Καμερούν για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Δούλεψε κατά τη διάρκεια της διακοπής, ωστόσο προφυλάχτηκε την 4η αγωνιστική.

Η απουσία του Κροάτη αμυντικού όμως ήταν έκτακτη, καθώς προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αφορούσε συγγενικό του πρόσωπο. Στο παιχνίδι με την Καλλιθέα όμως είναι στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Η κατάρτιση της ενδεκάδας και έκτακτη απουσία

Με βάσει τα δεδομένα που έχουν προκύψει, αναμένεται να δούμε μία ενδεκάδα με Στρακόσια στην εστία, Κάλενς στα δεξιά, Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ, αν και δοκιμάστηκε το δίδυνο Κάλενς-Μήτογλου που τα πήγε περίφημα με τον Βόλο και αριστερό μπακ τον Πήλιο. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι θα έχει ρόλο κόφτη, με τον Κοϊτά στα αριστερά τον Ελίασον δεξιά, δεκάρι τον Πινέδα και στην επίθεση τον Πιερό με παρετενέρ έναν εκ των Τσούμπερ-Μάνταλο.

Για την παρουσία του Κοϊτά, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές της επικράτησης επί του Βούλου, κρατά με μία επιφύλαξη, καθώς μαθαίνουμε, ότι ο Μαυριτανός ένιωσε κάποια τσιμπήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το παιχνίδι της Κυριακής και ίσως να προφυλαχθεί και αυτός εκτάκτως ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έτσι και αλλιώς και στη θέση του Αφρικανού υπάρχουν λύσεις, παρά την απουσία του Γκατσίνοβιτς, αφού παίκτες όπως οι Μάνταλος, Τσούμπερ, Πινέδα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ως αριστερό εξτρέμ.

Intime

Το πλάνο για Μαρσιάλ

Για να επιστρέψουμε στο καυτό θέμα των ημερών, ο κόσμος της ΑΕΚ αγωνιά πότε θα δει να αγωνίζεται στα κιτρινόμαυρα ο Άντονι Μαρσιάλ. Όπως μαθαίνουμε, τα εργομετρικά του Γάλλου επιθετικού ήταν ικανοποιητικά, το διάστημα όμως της αγωνιστικής του αποχής είναι τεράστιο, οπότε είναι δεδομένο, ότι για τον παίκτη έχει καταρτιστεί ένα πλάνο σταδιακής ένταξης του ποδοσφαιριστή.

Το ντεμπούτο λοιπόν θα εξαρτηθεί από την εικόνα του Μαρσιάλ στις προπονήσεις. Ο παίκτης δήλωσε, ότι θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του νταμπλ, από τα λόγια στην πράξη όμως, υπάρχει μια απόσταση που πρέπει να καλύψει ο ίδιος με την ένταση που θα δίνει στα Σπάτα και τη χημεία που πρέπει να αποκτήσει με τους συμπαίκτες του, ώστε να πείσει τον Αλμέιδα, ότι μπορεί να μπει στα σχέδια του.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα είπε ο προπονητής για τον παικτή στις καθιερωμένες δηλώσεις του στο συνδρομητικό, πριν το ματς με την Καλλιθέα. «Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του ποδοσφαιριστή. Ελπίζουμε και περιμένουμε να μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα κυρίως στη φυσική του κατάσταση. Έχει αρκετό καιρό που προπονείται μόνος του. Γίνονται κάποιες εξετάσεις, που έχουν να κάνουν με τη φυσική κατάσταση, για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται και πόσο μπορεί να φτάσει. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να τον δούμε στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του. Από εκεί και πέρα, όταν θα μπει στην εξίσωση, ο Αργεντινός τεχνικός, πέραν του πονοκεφάλου για το πως θα χωρέσει στο σχήμα (έκανε σχετική δήλωση) θα κληθεί να τον διαχειριστεί, όπως με την περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία, γιατί ο Μαρσιάλ είναι ένας παίκτης με πολλούς τραυματισμούς.