Ντέρμπι αναμενόταν το Σάββατο (21/9) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά μόνο τέτοιο δεν ήταν, καθώς ο Άρης νίκησε με άνεση τον απογοητευτικό Ολυμπιακό με 2-1.

Αποτελεσματική επιθετικά η ομάδα του Άκη Μάντζιου, αψεγάδιαστη ανασταλτικά και με κορυφαίο τον εξαιρετικό Μανού Γκαρθία απόλυτα δίκαιο τρίποντο στο ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League ενάντια στους τραγικούς «ερυθρόλευκους».

Καμία έμπνευση και πάλι από τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο επιθετικό κομμάτι, βγάζοντας και αμυντικά θέματα αυτή τη φορά και ο προβληματισμός όλο και μεγαλώνει εν όψει και της αναμέτρησης με τη Λυών για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς με 8 βαθμούς ανέβηκαν στην 4η θέση, οι κάτοχοι του Conference League με 10 πόντους είναι ήδη στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Εύστοχος ο Άρης...

Ο Άρης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς μόλις στο 3’ ο Μανού Γκαρθία αξιοποίησε την ασίστ του Ντιαντί από αριστερά και σκόραρε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο αριστερό δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και στο 19’ ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά μετά τη μακρινή σέντρα του Έσε, για να αποκρούσει ο Κουέστα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τσικίνιο εκτέλεσε απευθείας φάουλ κι έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα, με τον ιδιαίτερα δραστήριο Ντιαντί στο 29’ να σουτάρει από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 31’ ο Μόντσου πλάσαρε από ιδανικό σημείο, με τον Ορτέγκα να απομακρύνει τον κίνδυνο για τους Πειραιώτες, για τους οποίους στο 36’ ο Τσικίνιο είχε άλλη μία καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ, άστοχη και αυτή για λίγο.

Στο 41’ ο Μορόν με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύθηκε να σημειώσει το 2-0, έχοντας βγει ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» μετά το γύρισμα από δεξιά του Μανού Γκαρθία, για να πάνε με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια κι ενώ τα νεύρα περίσσευαν στον Ολυμπιακό με Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Χρήστο Μουρίκη (γυμναστής) να αποβάλλονται για διαμαρτυρία.

Καμία αντίδραση, πάλι σέντρες, μπορούσε και τρίτο γκολ ο Άρης

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τους Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα να αντικαθιστούν τους αρνητικούς Βέλντε και Ντάνι Γκαρθία, αλλά οι «κίτρινοι» φρόντισαν να κλείσουν κάθε διάδρομο προς την εστία του Κουέστα και, όπως και με τον Παναιτωλικό, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ άρχισαν τις σέντρες στο πουθενά.

Ο Μορόν στο 65’, μάλιστα, άγγιξε το 3-0 με το ωραίο πλασέ που έκανε και με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από την πάσα του Μανού Γκαρθία, με τον Γιάρεμτσουκ στο 69’ να παίρνει τη θέση του Τσικίνιο για το 4-4-2 των φιλοξενούμενων (στο πλάι του Ελ Κααμπί ο Ουκρανός).

Στο 70’ οι δυο φορ του Ολυμπιακού κάτι πήγαν να κάνουν στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μπράμπετς να παραχωρεί τελικά ένα κόρνερ, ενώ στο 72’ ο Κουέστα δεν ανησύχησε από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα.

Ο Μεντιλίμπαρ δοκίμασε και τον Ροντινέι ως εξτρέμ (μπήκε ο Κοστίνια στο 77’ αντί του πολύ κακού Μαρτίνς), αλλά ο Άρης ήταν εκείνος που έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ, με τον Μορόν να νικιέται από τον Τζολάκη στο τετ α τετ που είχαν στο 84’.

Το μόνο που άλλαξε έως το σφύριγμα της λήξης ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ελ Κααμπί να σημειώνει το γκολ της τιμής για τον Ολυμπιακό στο 90’+6.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Iταλός Παϊρέτο με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Τσέκομ και Ρόσι, ενώ στο VAR ήταν ο επίσης Ιταλός Αουρελιάνο και ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Κίτρινες: 32’ Μάγιο, 35’ Βέλεθ, 87’ Σιφουέντες - 38’ Ντόι, 57’ Κάρμο, 75’ Σέρτζιο Ολιβέιρα.

AΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Σιφουέντες (90’+3 Ζαν Ζουλ), Ντιαντί (76’ Σαβέριο), Σίστο, Μανού Γκαρθία (76’ Νταρίντα), Μορόν (86’ Ζαμόρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόι (77’ Μπιανκόν), Έσε, Ντάνι Γκαρθία (46’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς (77’ Κοστίνια), Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.